Η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι © EPA/NEIL HALL
Celebrities

Χάρι και Μέγκαν κατά Spotify για παραπληροφόρηση

Στο επίκεντρο το podcast «Joe Rogan Experience» που κατηγορείται για ψευδείς και ανακριβείς ισχυρισμούς για την πανδημία

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Κόντρα διασημοτήτων έχει ξεκινήσει με το Spotify, με τους Πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ να είναι οι τελευταίοι που κατηγορούν την πλατφόρμα streaming.

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ φαίνεται πως έστρεψαν τα «βέλη» τους κατά του Spotify, το οποίο κατηγορούν πως διατηρεί podcast που παραπληροφορεί σχετικά με τον κορωνοϊό.

Να θυμίσουμε πως και οι Νιλ Γιανγκ και Τζόνι Μίτσελ είχαν καταθέσει επίσημα αιτήματα για απόσυρση της μουσικής τους από το Spotify.

Μετά και το βασιλικό ζευγάρι, μεγαλώνει πολύ ο κύκλος των διασημοτήτων που ασκούν πίεση στην streaming υπηρεσία σχετικά με το αμφιλεγόμενο podcast του Τζο Ρόγκαν που φιλοξενείται στην πλατφόρμα. 

Ειδικότερα, στο εν λόγω podcast με τίτλο «Joe Rogan Experience», ο Αμερικανός παρουσιαστής κατηγορείται πως έχει κάνει ψευδείς και ανακριβείς ισχυρισμούς όσον αφορά την πανδημία και τον εμβολιασμό.

Χάρι και Μέγκαν είχαν κάνει τις πρώτες αντιδράσεις τους τον Απρίλιο, προτρέποντας το Spotify να σταματήσει να παραπληροφορεί τον κόσμο.

«Τον περασμένο Απρίλιο, οι συνιδρυτές άρχισαν να εκφράζουν ανησυχίες στους συνεργάτες μας στο Spotify για τις αληθινές συνέπειες της παραπληροφόρησης για την Covid-19 στην πλατφόρμα. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στο Spotify ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν αλλαγές στην πλατφόρμα και να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση αυτής της δημόσιας υγειονομικής κρίσης», δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος του ιδρύματός τους, Archewell.  

Ακόμα, να θυμίσουμε πως λίγες ημέρες πριν, μια ομάδα περισσότερων από 250 επιστημόνων, γιατρών και νοσηλευτών έγραψαν ανοιχτή επιστολή στο Spotify, καταδικάζοντας την υπηρεσία που φιλοξενούσε το podcast του Ρόγκαν.

Από την πλευρά του, το Spotify ανακοίνωσε πως το ζεύγος «θα παρουσιάσει και θα είναι παραγωγοί podcasts με στόχο να “χτίσουν” μια κοινότητα μέσα από εμπειρίες, αφηγήσεις και αξίες που θα εμπνεύσουν». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice