Μια μέρα στο κέντρο θαλασσοθεραπείας του Divani

Το Divani Athens Spa and Thalasso Centre, φιγουράρει ανάμεσα στα μεγαλύτερα της Ευρώπης και όχι άδικα.

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Divani Athens Spa and Thalasso Centre: Ο απόλυτος προορισμός για θαλασσοθεραπεία και σπα.

Η θάλασσα είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές ενέργειας στον κόσμο. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού είναι γνωστές ήδη από την αρχαιότητα με τον Ιπποκράτη να κάνει λόγο γι’ αυτές. Mε την βοήθεια της θαλάσσιας βιοτεχνολογίας αργότερα, ανακαλύφθηκε πως οι θαλάσσιοι οργανισμοί – όπως για παράδειγμα τα φύκια-προσφέρουν τα πολύτιμα συστατικά στις υπηρεσίες της αισθητικής! Όταν λοιπόν μάθαμε πως η πόλη μας φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα θαλασσοθεραπείας στην Ευρώπη, το Divani Athens Spa and Thalasso Centre, αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε για να μάθουμε περισσότερα και να δώσουμε βασικές πληροφορίες σε όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν.

Divani

Αρχικά να πούμε ότι ο χώρος του Spa είναι στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, στην περιοχή της Βουλιαγμένης και σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. Πλησιάζοντας τον θερμαινόμενο χώρο της πισίνας, οποιοσδήποτε παρατηρεί αρχικά την ελαφριά αύξηση της θερμοκρασίας και την οσμή καθαριότητας που είναι διάχυτη. Έπειτα παρατηρεί την σχολαστική τήρηση των μέτρων κατά του covid19, (περιορισμένος αριθμός ατόμων, απολυμάνσεις ανά ώρα ακόμα και ποδονάρια για τους επισκέπτες).

Τα 3,500 τετραγωνικά έκτασης της πισίνας θαλασσοθεραπείας την καθιστούν την μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Ανάλογα με το σημείο που θα σταθεί κανείς στο καταγάλανο εσωτερικό της, η πίεση του νερού είναι διαφορετική ώστε σε συνδυασμό με την άνωση να προσφέρει ανακούφιση σε στοχευμένα σημεία του σώματος. Τα ιχνοστοιχεία όπως το κάλιο ή το ιώδιο έχουν αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες ενώ τα άλατα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, ενεργοποιούν την τοπική μικροκυκλοφορία των ιστών και βελτιώνουν την υφή της. Η εμπειρία στην πισίνα μπορεί να διαρκέσει ως και μια ώρα, οι υπηρεσίες αναζωογόνησης όμως δεν σταματούν εκεί.

Divani Apollon Spa

Βγαίνοντας μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα από θεραπείες σώματος και προσώπου ή πακέτα σπα στις καμπίνες περιμετρικά της πισίνας.  Το προσωπικό σε καθοδηγεί φυσικά να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα, που θα φτιάξει την διάθεσή σου και που βασικά θα σε φέρει σε επαφή με τον εσωτερικό σου εαυτό, αφού μιλάμε για τις απόλυτες συνθήκες χαλάρωσης και ησυχίας.

Σάουνα, Σιάτσου ή μασάζ με Bamboo είναι μερικές μόνο από τις επιλογές. Στο τελευταίο οι κύλινδροι αντικαθιστούν τα χέρια του θεραπευτή για να δώσουν βαθύ σταθερό μασάζ με αποτέλεσμα να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και η ροή της ενέργειας. Στο μασάζ με τις θερμαινόμενες πέτρες, οι βασάλτες εφαρμόζονται σε ανατομικά σημεία αλλά και σε συγκεκριμένες ενεργειακές ζώνες στο σώμα.

Divani Apollon Spa

Η θεραπεία σώματος με τα φυσικά φύκια είναι ιδανική για αποτοξίνωση ενώ η υπηρεσία Cryothermage για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, συνδυάζει υγρό άζωτο στους -162 C και θερμική αγωγή για άμεσα αποτελέσματα.

Divani Apollon Spa

Στο Divani Apollon Palace & Thalasso οι αισθητικοί έχουν μια μακρόχρονη εμπειρία πάνω στην χρήση προηγμένων τεχνολογιών και συνεργάζονται με βραβευμένες κλινικές κοσμετολογίας . Έτσι είναι ένα από τα λίγα ξενοδοχεία στην Ευρώπη που προσφέρουν το Vacunaut, μια συσκευή που θεωρείται επαναστατική σχετικά με την γλυπτική σώματος και είχε κατασκευαστεί αρχικά για τη χρήση από αστροναύτες.

Λίγα μόλις μέτρα από τις καμπίνες των θεραπειών βρίσκεται το γυμναστήριο.  Για την ακρίβεια πρόκειται συνολικά για 3 σύγχρονους χώρους, οι δύο με όργανα στα οποία μπορεί να ασκηθεί κανείς ελεύθερα με επίβλεψη από γυμναστή ή να κάνει personal και ο τρίτος για πιλάτες ή γιόγκα όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει και ομαδικά μαθήματα. Μετά τον χώρο των γυμναστηρίων θα παρατηρήσει κανείς το γραφείο του διαιτολόγου που μαζί με τον σεφ του ξενοδοχείου δημιουργούν γκουρμέ αλλά διατροφικά ισορροπημένα γεύματα με βάση τους στόχους του επισκέπτη.

Divani Apollon Spa

Τις παροχές αυτές μπορεί να τις απολαύσουν όχι μόνο οι διαμένοντες του ξενοδοχείου αλλά και μέλη ή απλοί επισκέπτες με ημερήσια είσοδο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα divaniapollonhotel.com.

Αγίου Νικολάου 10 , 166 71 Βουλιαγμένη
+30 210 89 11 100
Instagram: divaniapollonthalasso

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice