Γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας σπάζοντας τα στερεότυπα

Η Sephora και ο οργανισμός «Υπέροχες Γυναίκες» ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η Sephora και ο οργανισμός «Υπέροχες Γυναίκες» ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «σπάσουν» τα στερεότυπα #breakthebias.

Όλοι γνωρίζουν ότι στις 8 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Λιγότεροι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την πραγματική σημασία αυτής της ημέρας, πίσω από τα δωράκια και τα τριαντάφυλλα που προσφέρονται απλόχερα. Η Ημέρα της Γυναίκας υπάρχει για να γιορτάσουμε το παρελθόν, το παρόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον, έτσι όπως αξίζει στην καθεμία από εμάς. Τόσες δεκαετίες μετά, η ισότητα των δύο φύλων εξακολουθεί να μην θεωρείται δεδομένη σε πολλούς τομείς, όπως ο εργασιακός. Για το 2022, προτείνω να γιορτάσεις την ημέρα σπάζοντας τα στερεότυπα #breakthebias παρέα με τη Sephora και τον οργανισμό «Υπέροχες Γυναίκες» με μια σειρά δράσεων που έχει στόχο να εμπνεύσει ένα καλύτερο αύριο για κάθε γυναίκα.

Μαίρη Συνατσάκη, Κατερίνα Βρανά, Σουζάνα Κεγγίτση και Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Η Sephora πιστεύει ότι η ομορφιά είναι δύναμη, είναι κοινότητα και αποδοχή και ενθαρρύνει με το δικό της τρόπο τις γυναίκες να αγαπούν τον εαυτό τους για αυτό που είναι. Οι «Υπέροχες Γυναίκες» είναι η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών στην Ελλάδα και πλέον μία αστική μη κερδοσκοπική επιχείρηση που έχει στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών και τη δημιουργία δράσεων με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Σουζάνα Κεγγίτση

Την Τρίτη 8 Μαρτίου συντονίσου στα social media της Sephora για να δεις πώς οι Μαίρη Συνατσάκη, Κατερίνα Βρανά, Σουζάνα Κεγγίτση και Νεφέλη Χατζηιωαννίδου (ιδρύτρια των Υπέροχων Γυναικών) αντιμετωπίζουν και «σπάνε», με τον δικό της τρόπο η καθεμία, κάποιες στερεοτυπικές εκφράσεις. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του #breakethebias, να δείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να σπάσουμε τα στερεότυπα για έναν κόσμο ίσο μεταξύ των φύλων, ένα κόσμο που η διαφορά εκτιμάται, χωρίς προκαταλήψεις και διακρίσεις.

Μαίρη Συνατσάκη
Μαίρη Συνατσάκη

Παράλληλα, η Sephora θα πραγματοποιήσει ένα διαδραστικό online workshop για το προσωπικό της, με συντονίστρια την Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, στο οποίο θα συμμετέχουν καταθέτοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες η Μαίρη Συνατσάκη και η Κατερίνα Βρανά. Το workshop θα παρουσιάσει μία θεωρητική προσέγγιση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και θα επικεντρωθεί στα patterns της έμφυλης προκατάληψης και στους τρόπους αντιμετώπισης τους.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες! #sephora_greece, #breakTheBias, #yperoxes.gynaikes

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice