Το νέο εστιατόριο Monsieur Dior του οίκου Dior στο Παρίσι
© Dior
Lifestyle

Monsieur Dior: Το εστιατόριο που θα έτρωγε η Emily in Paris

Το εστιατόριο του Οίκου Dior στο Παρίσι, «Monsieur Dior» είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Monsieur Dior: Το νέο εστιατόριο του οίκου Dior είναι το νέο it μέρος στο Παρίσι.

Πώς θα σας φαινόταν αν άνοιγε εστιατόριο ο Βασίλης Ζούλιας ή ο οίκος Zeus & Dione ή η Celia Kritharioti; Με εξαιρετική διακόσμηση, φίνα πορσελάνη και έναν σούπερ σεφ στην κουζίνα θα ήταν ένα όνειρο. 

Ένα αντίστοιχο όνειρο ντυμένο με το λογότυπο του εμβληματικού Οίκου Dior έγινε πραγματικότητα στο Παρίσι. Σαν να έκανε μια ευχή η Emily in Paris και, όταν άνοιξε τα μάτια της, εστιατόριο και μοναδικά βραδινά φορέματα ήταν μια τρέσα δρόμος.

Μετά από εκ βάθρων ανακαίνιση, τα κεντρικά του Οίκου Dior και το κατάστημα στον αριθμό 30 της Avenue Montaigne μεταμορφώθηκαν και αναμορφώθηκαν, καθώς απέκτησαν εσωτερικούς κήπους, έργα τέχνης, μια γκαλερί-έδρα της ρετροσπεκτίβας του Dior, ένα ζουζουνιάρικο ζαχαροπλαστείο και ένα εστιατόριο στον αριθμό 32. Ακριβώς απέναντι από το L’ Avenue, το παριζιάνικο σημείο συνάντησης διασημοτήτων και μοδάτων.

Mesdames et Messieurs, ο κύριος Ντιόρ. «Monsieur Dior», το όνομα του εστιατορίου όπου όσοι το επισκέπτονται θα δειπνούν σε πολυτελείς πορσελάνες Dior και θα πίνουν από κρυστάλλινα ποτήρια Dior. 

Ο Dior προσέλαβε τον Jean Imbert τον δημοφιλή βετεράνο της γαλλικής εκδοχής του τηλεοπτικού ριάλιτι μαγειρικής «Τοπ Σεφ», ο οποίος «τρέχει» άλλα δύο εστιατόρια της Avenue Montaigne. Ο επιτυχημένος σεφ μόλις πέρυσι διαδέχθηκε τον Αλέν Ντικάς στα εστιατόρια του ξενοδοχείου Plaza Athénée, ακριβώς απέναντι από του Dior, προκαλώντας την έκπληξη και την απορία πολλών συναδέλφων του. Ο ίδιος πάνω-κάτω τους είπε να τον αφήσουν να δοκιμάσει και μετά ας τον κατακεραυνώσουν. 

Αν και αρχικά δεν ήθελε να αναλάβει ένα εστιατόριο μόδας, εντούτοις εργάστηκε σιωπηρά πάνω από δύο χρόνια προετοιμάζοντας το πρότζεκτ και μελέτησε ακόμα και τα αρχεία του Dior για να κατανοήσει την ευαισθησία του δημιουργού του Οίκου. «Στον Monsieur Dior άρεσε η γαλλική κουζίνα» λέει στους ΝΥΤ ο 40χρονος σεφ. Ήτοι πιάτα όπως κοτόπουλο ψητό γεμισμένο με μυρωδικά και λευκό τυρί, αντίδια σαλάτα και αυγά ποσέ με καρδιές αγκινάρας. Ολόκληρο το μενού του «Monsieur Dior» είναι εμπνευσμένο από τα αγαπημένα πιάτα του Κριστιάν Ντιόρ.

Στο «Monsieur Dior», κρίνοντας από τις φωτογραφίες, είναι προσεγμένη και η παραμικρή λεπτομέρεια. Κομψό, στιλάτο, διαχρονικό. Τόσο Ντιόρ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice