Mini Tennis Club: Για παιδιά από 2 έως 8 ετών στην Αγία Παρασκευή

Δεν μυεί μόνο τους μελλοντικούς Τσιτσιπά και Σάκκαρη στον μαγικό κόσμο του τένις βρέξει - χιονίσει, αλλά διοργανώνει και events σε όλη την Αττική

To Μini Tennis Club μαθαίνει τη τέχνη του τένις σε παιδιά από 2 έως 8 ετών, όλο το χρόνο, αφού στεγάζεται σε κλειστό και φωτεινό χώρο στην Αγία Παρασκευή.

«Μπουνίτσα, μπαμπά μου;», μου λέει ο Άρης και τείνει το μικρό του χέρι για να κάνουμε χαιρετισμό στην εποχή του κορωνοϊού. Είναι ο χαιρετισμός που γίνεται για να ολοκληρωθεί στο Mini Tennis Club κάθε του προπόνηση. Λίγο παιχνίδι, λίγο γυμναστική, σε φωτεινό και κλειστό χώρο άρα για κάθε εποχή, αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό για την κοινωνικοποίηση ενός παιδιού και την ένταξή του σε μια ομάδα. Το ξέρω, το τένις είναι άθλημα ατομικό όμως ο Γιώργος Πετρόπουλος και η Νάση Κανελλοπούλου είχαν αυτήν την ιδέα που θα έφερνε κοντά τα παιδιά στο άθλημα.

Παιδάκι παίζει σε μίνι γήπεδο

Ο Γιώργος, όπως λέει ο ίδιος, μεγάλωσε στη γενιά των Big3: Federer, Nadal και Djokovic. «Για καλή μου τύχη παρακολούθησα φανταστικούς αγώνες μεταξύ τους. Αγαπημένος είναι ο Federer, και νομίζω πως όχι αδίκως». Με το τένις ασχολείται από μικρή ηλικία. «Αμέσως δημιουργήθηκε μια σχέση αγάπης με το άθλημα. Εντάχθηκα σχετικά γρήγορα στο αγωνιστικό τμήμα του Συλλόγου που έπαιζα και το τένις έγινε η καθημερινή μου ρουτίνα. Τελειώνοντας το σχολείο έκανα Bachelor στην προπονητική, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησα να δουλεύω και ως προπονητής. Για μένα αυτή ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων».

Γήπεδο Mini Tennis Club

Είχαμε πρωτοακούσει την ιδέα του το 2018. Εμείς και το The People’s Trust που πίστεψε σε αυτήν και τον βοήθησε να την πραγματοποιήσει: ένας κλειστός χώρος για να μπορεί να λειτουργεί και χειμώνα και καλοκαίρι όπου θα συναντιούνται παιδιά ηλικίας 2 έως 8 ετών. «Εντρυφούν σταδιακά στο άθλημα και πάνω από όλα εισάγονται στη φιλοσοφία του αθλητισμού και της παρέας, του συναγωνισμού, της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας. Παράλληλα αναπτύσσεται με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο, μέσω του ομαδικού παιχνιδιού δηλαδή, η κοινωνικότητά τους και κάθε τους δεξιότητα, εγκεφαλική και σωματική. Η εξελικτική αυτή διαδικασία αντικατοπτρίζεται στα διαφορετικά levels που έχουν διαμορφώσει που βασίζονται κατά κύριο λόγο στην ηλικία», θα μου πει ο Γιώργος. Εκτός από εξαιρετικός προπονητής έχει, ως μπαμπάς και μια τρυφερότητα στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα παιδιά.

Παίδακια παίζουν σε μικρό εσωτερικό γήπεδο

Το Mini Tennis Club και για events σε όλη την Αττική

«Στόχος μας είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το τένις και να το κάνουν κομμάτι της καθημερινότητας τους. Αυτή τη στιγμή η έδρα μας είναι στην Αγία Παρασκευή αλλά με τον portable εξοπλισμό μας μπορούμε να βρεθούμε για events σε όλη την Αττική. Σκοπεύουμε σύντομα να δημιουργήσουμε Mini Tennis Club και σε άλλες περιοχές της Αττικής και να μπορούν ακόμη περισσότερα παιδιά να ανακαλύψουν το φανταστικό κόσμο του τένις. Είναι πολύ ξεχωριστό άθλημα. Σε μαθαίνει να πατάς μόνος σου στα πόδια σου, ότι η κάθε επιτυχία ή αποτυχία είναι κυριολεκτικά στο δικό σου χέρι και έχει τόση λεπτομέρεια που σε κρατάει σε εγρήγορση σε κάθε προπόνηση που κάνεις. Σου πλάθει το χαρακτήρα, σε κάνει πιο δυνατό και σε μαθαίνει να διαχειρίζεσαι καταστάσεις νίκης - ήττας και να προσαρμόζεσαι στον κάθε αντίπαλο που έχεις απέναντι. Βέβαια το μεγαλύτερο όφελος που σου δίνει είναι ότι σε κρατάει κοντά στον αθλητισμό, συγκεντρωμένο στο στόχο σου και μακριά από αρνητικές συνήθειες στη ζωή σου», θα μου πει.

Άνδρας και παιδάκι καθισμένοι στο πάτωμα ενός μικρού εσωτερικού γηπέδου

Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός: όταν μας είχαν εξηγήσει την ιδέα τους, η Μία δεν ήταν καν έγκυος και τώρα, να, που κάθε Σάββατο φτάνουμε στη λεωφόρο Μεσογείων για να παίξουμε μαζί. Οι γονείς στην ηλικία του Άρη, που είναι πια 3, είμαστε απολύτως ενεργοί: βγάζουμε παπούτσια και παίζουμε μαζί. Είτε πετάμε ένα μπαλόνι για να το χτυπήσει με τη μικρή του ρακέτα, είτε για να επευφημήσουμε. Εκείνος μαθαίνει να ισορροπεί και να συνεργάζεται, να δίνει χρόνο στους συμπαίκτες του και να κρατάει τη ρακέτα του. Να κοινωνικοποιηθεί και να μοιράζεται.«Η ικανοποίηση αλλά και η διασκέδαση των παιδιών αποτελεί το βασικό μέλημα καθώς το πρώτιστο, που είναι η ασφάλεια, είναι εξασφαλισμένο. Η ύπαρξη ορίων και κανόνων αποτελεί ένα ακόμη μέλημά μας, απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή της προπόνησής τους αλλά και σημαντικό πλεονέκτημα για την ενήλικη ζωή τους».

Παιδάκι παίζει σε μίνι γήπεδο

«Το Mini Tennis Club μπορεί να ταξιδέψει σε ξενοδοχεία και κατασκηνώσεις και να αναλάβει την δραστηριότητα του mini tennis, αλλά και του τένις σε παιδιά και ενήλικες, είτε αυτό είναι σε θερινό είτε σε χειμερινό προορισμό», μου εξηγεί ο Γιώργος ενώ η ιδέα του παιδικού πάρτι γενεθλίων είναι φανταστική καθώς μπορούν να οργανώσουν τα πάντα: από το φαγητό παιδιών και γονιών, μουσική και διακόσμηση. Και βεβαίως, πολύ τένις και την φιλόξενη ματιά του Γιώργου και των συνεργατών του.

Παιδάκι παίζει σε μίνι γήπεδο

Μini Tennis Club, Λεωφ. Μεσογείων 446, Αγ. Παρασκευή, 2106014245

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice