lucky pig
© Pixabay / Alexas_Fotos
Lifestyle

15 πράγματα που φέρνουν τύχη στο σπίτι σας

Αντικείμενα και ιδέες για να νοιώσετε καλύτερα μέσα στο σπίτι.

15 ιδέες και πράγματα που μπορούν να φέρουν τύχη μέσα στο σπίτι σας.

Ακόμα κι αν είναι κάποιος προληπτικός, σίγουρα έχει κάποιο μικρό αντικείμενο που αγαπάει να το κουβαλάει μαζί του, ένα τυχερό μπρελόκ, ένα αγαπημένο κόσμημα, κάτι που μας κάνει να νοιώθουμε καλύτερα. Και μόνο η αίσθηση της λίγης παραπάνω τύχης που μπορεί να φέρει κάτι μέσα στον προσωπικό μας χώρο, αρκεί για να νοιώσουμε λίγο καλύτερα – προληπτικοί ή μη. Δοκιμάστε τις παρακάτω ιδέες, και ποτέ δεν ξέρεις.

red door
© Pixabay /djedj

Μια κόκκινη πόρτα

Ισχύει, αν η πόρτα σας βλέπει προς τον νότο. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, καλή τύχη είναι: να βάψετε πόρτες με νότιο προσανατολισμό κόκκινες ή πορτοκαλί, πόρτες με βόρειο προσανατολισμό μπλε ή μαύρες, πόρτες με δυτικό προσανατολισμό γκρι ή άσπρες και πόρτες με ανατολικό προσανατολισμό καφέ ή πράσινες.

cat in linen
© Pixabay /currifex

Μαλακά λινά υφάσματα

Εντάξει, μπορεί να μην είναι ακριβώς ότι φέρνουν καλή τύχη με την παραδοσιακή έννοια, αλλά σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το να έχετε μαλακά υλικά στο σπίτι σας δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και άνεσης. Και τα λατρεύουν και τα ζωάκια σας.

elephant
© Pixabay /RikkyLohia

Ελέφαντες

Η φράση “ας μιλήσουμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο” μπορεί να είναι μία υπερβολή αλλά ίσως η σημασία της, “ας μιλήσουμε επιτέλους ειλικρινά” να είναι μία καλή αρχή για να πάνε καλά τα πράγματα. Αυτά τα μεγάλα, ευγενικά ζώα θεωρούνται σοφά, πιστά και σταθερά, κάτι που είναι μέρος του λόγου που θεωρούνται επίσης σύμβολα τύχης. Τοποθετήστε ένα μίνι ειδώλιο στο σπίτι σας για να προστατεύσετε την οικογένειά σας. Ιδανικά για ράφια με βιβλία.

flowers
© Pixabay / majacvetojevic

Φρέσκα λουλούδια

Όχι μόνο τα φρέσκα λουλούδια θα φέρουν την ευτυχία στο σπίτι σας, αλλά οι άνθρωποι που ασκούν το φενγκ σούι πιστεύουν ότι θα φέρουν και καλή τύχη - αρκεί να μην επιλέξετε μια ποικιλία με αγκαθωτούς μίσχους.

incense
© Pixabay / truthseeker08

Θυμίαμα και στικς
Σίγουρα, το άρωμα που αναδύει το θυμίαμα και τα αρωματικά στικς είναι απόλαυση, αλλά κάποιοι πιστεύουν επίσης ότι ο καπνός καθαρίζει τα αρνητικά ρευστά στο σπίτι. Την επόμενη φορά που θα έχετε μια κακή μέρα, κάψτε ένα ζεστό, φιλικό άρωμα για να περιβάλλετε τον εαυτό σας με αρμονία και τύχη.

apples
© Pixabay / JillWellington

Φρούτα

Σίγουρα γνωρίζετε τη φράση ότι ένα μήλο την ημέρα θα κρατήσει τον γιατρό μακριά – αλλά και ένα όμορφο, πλούσιο μπολ με εσπεριδοειδή μπορεί να προσελκύσει επίσης πλούτο. Κρατήστε τέτοια όμορφα φρούτα στους πάγκους σας – αν μη τι άλλο δίνουν ένα φιλικό χρώμα στο σπίτι.

ladybug
© Pixabay / xanatos1000

Πασχαλίτσες
Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν ενθουσιάζεται ότι βλέπει αυτά τα όμορφα έντομα, σύμβολα της άνοιξης και της καλοτυχίας. Πολλοί κρατούν μία ζωγραφιά ή ένα μικρό αντικείμενο πασχαλίτσας στο σπίτι που χαρίζει ένα χαμόγελο αντικρίζοντάς την. Εναλλακτικά, κάντε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας φιλόξενο προς αυτά τα έντομα.

apartment lounge
© Pixabay / jeanvdmeulen

Κυκλική διάταξη

Άλλη μία βασική συμβουλή ρύθμισης του εσωτερικού χώρου κατά το φενγκ σούι είναι να βάλετε τα έπιπλα του σαλονιού σας σε κυκλικό σχηματισμό για να βοηθήσετε τη ροή της ενέργειας στο δωμάτιο.

horseshoe
© Pixabay / _Alicja_

Πέταλα
Πολλοί πολιτισμοί πιστεύουν ότι ένα πέταλο πάνω από την πόρτα θα φέρει καλή τύχη, αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να δείχνει προς τα πάνω (για να μην εξαντληθεί η τύχη), ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πρέπει να δείχνει προς τα κάτω (για να “πέσει” η περιουσία σε αυτούς που περπατούν από κάτω). Το καλό βέβαια είναι να μη σου πέσει και το πέταλο στο κεφάλι.

entrance
© Pixabay / PublicDomainPictures

Μια καθαρή, ελεύθερη είσοδος
Αν δεν θέλετε να ξοδεύετε χρήματα για τα γούρια σας, αυτή η πρακτική φενγκ σούι είναι για εσάς – λειτουργεί ακόμα και ψυχολογικά. Αφαιρέστε και πετάξτε ο,τι περιττό υπάρχει μπροστά στην είσοδο του σπιτιού σας. Μία ελεύθερη, απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος ξεκινάει τη μέρα σας “με το δεξί”.

chamomile tea
© Pixabay / mystraysoul

Τσάι χαμομήλι
Το να πίνετε τσάι χαμομηλιού δεν είναι μόνο νόστιμο και χαλαρωτικό, αλλά μερικοί άνθρωποι πιστεύουν επίσης ότι θα σας φέρει ευημερία και καλή τύχη. Συνδυάστε και με μία ωραία, διάφανη κούπα και ένα καλό βιβλίο.

mirror
© Pixabay / stellalunacypress

Τοποθέτηση του καθρέφτη σε σωστό μέρος
Στο φενγκ σούι, οι καθρέφτες χρησιμοποιούνται για να αντλήσουν θετική ενέργεια. Όταν τοποθετείτε έναν σε μια τοποθεσία όπου αντικατοπτρίζει μια όμορφη θέα από τον κήπο σας ή το φως της μέρας, αυτό υποτίθεται ότι γεμίζει το σπίτι σας με θετικότητα.

bamboo
© Pixabay / Emmanuel-JR

Μπαμπού

Tα φυτά εσωτερικού χώρου είναι σίγουρα στη μόδα. Πριν προβληματιστήτε για το τι φυτά θα φέρετε στο σπίτι σας, σκεφτείτε το μπαμπού! Πολλοί πιστεύουν ότι το μπαμπού είναι ένα γούρι που μπορεί να φέρει ηρεμία, παραγωγικότητα και θετικότητα όπου κι αν τοποθετηθεί.

fish
© Pixabay /Lancier

Μια λίμνη με χρυσόψαρα
Θεωρείται ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο σημάδι πλούτου, ευτυχίας και καλής τύχης (τουλάχιστον σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι). Μία λίμνη θέλει περιποίηση, συντήρηση αλλά σίγουρα δίνει και καλή διάθεση, όταν είναι το πρώτο πράγμα που συναντάς μπαίνοντας σε ένα σπίτι.

christmas lights
© Pixabay /PublicDomainPictures

Λευκά χριστουγεννιάτικα φώτα
Σίγουρα δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα. Ή, ίσως, αυτός να είναι και ο λόγος που θεωρείται ότι φέρνουν τύχη, χαρά και καλή διάθεση -επειδή θυμίζουν αγάπη, γιορτές, φίλους και οικογένεια. Κρεμάστε λοιπόν άφοβα λευκά λαμπάκια στην είσοδο, στη βεράντα ή στον κήπο σας. Προσελκύον ευκαιρίες και με το ωραίο φως που προσφέρουν, θα σας βοηθήσουν να διακρίνετε την καλή τύχη όταν φθάσει στο σπίτι σας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice