Η Μαρία Κοράλη, γενική διευθύντρια του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Οréal Hellas
Η Μαρία Κοράλη, γενική διευθύντρια του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Οréal Hellas
Lifestyle

Be your Best: Ένα ολιστικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης των γυναικών του κομμωτικού κλάδου

Οι γυναίκες θα μιλήσουν για τις εμπειρίες, τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον αλληλοϋποστήριξης

Η Μαρία Κοράλη μιλάει στο LOOKmag για το πρόγραμμα «Be your Best» της L’Οréal Hellas και τη στήριξη που προσφέρει η εταιρεία στις γυναίκες του κομμωτικού κλάδου

Η L’Oréal Professional Products, στηρίζοντας τους κομμωτές και τις κομμώτριες σε κάθε τους βήμα, δημιούργησε το πρώτο πρόγραμμα προσωπικής, επιχειρηματικής και χρηματοοικονομικής ενδυνάμωσης «Be your Best». Η Μαρία Κοράλη, γενική διευθύντρια του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Οréal Hellas, μας μίλησε πιο αναλυτικά για το πρόγραμμα «Be your Best» και τον τρόπο που στηρίζει τις επαγγελματίες γυναίκες του κομμωτικού κλάδου.

«Το “Be your Best” είναι το όραμα που καταφέραμε να κάνουμε πράξη και έχει στόχο την ενδυνάμωση κάθε γυναίκας που ασχολείται με τον κομμωτικό κλάδο. Είναι ένα πρόγραμμα που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον κορυφαίο οργανισμό γυναικείας ενδυνάμωσης στην Ελλάδα, Women On Top. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο σεμιναριακούς κύκλους, που γίνονται υπό την έμπειρη καθοδήγηση εξαιρετικών εκπαιδευτών και εστιάζει στην προσωπική, επιχειρηματική και χρηματοοικονομική ενδυνάμωση των γυναικών του χώρου. Ο πρώτος κύκλος απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες του κλάδου, ιδιοκτήτριες ή υπαλλήλους, οι οποίες θα αποκτήσουν πολύτιμα εργαλεία για την αυτοβελτίωση, την αυτοπεποίθηση και την αυτοφροντίδα τους. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτριες κομμωτηρίων στο δεύτερο σεμιναριακό κύκλο θα εξοικειωθούν με χρηματοοικονομικές και επιχειρηματικές έννοιες, ώστε να έχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να εξελίξουν την επιχείρησή τους. Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα προσφέρει και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό. Κάθε γυναίκα που συμμετέχει θα γίνει μέρος ενός δικτύου υποστήριξης που δημιουργείται μέσα στο πρόγραμμα, ανάμεσα στους συμμετέχοντες και στους εκπαιδευτές. Οι γυναίκες του κομμωτικού κλάδου θα μιλήσουν για τις εμπειρίες, τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον αλληλοϋποστήριξης. Στόχος είναι να φεύγουν γεμάτες έμπνευση, δύναμη και αυτοπεποίθηση.

» Στην L’Οréal Professional Products έχουμε δεσμευτεί να στηρίζουμε τους επαγγελματίες του κομμωτικού κλάδου σε κάθε βήμα και το πράττουμε για περισσότερα από 110 χρόνια. Ειδικά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, ο κλάδος της κομμωτικής βιώνει σημαντικές προκλήσεις που τον έχουν οδηγήσει σε μια εποχή αστάθειας και αβεβαιότητας, καθιστώντας ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να δημιουργήσουμε σημαντικά θεμέλια για τις άμυνές μας. Αντιληφθήκαμε, λοιπόν, ότι ειδικά οι γυναίκες επαγγελματίες του κλάδου μας, χρειάζονται μια επιπλέον υποστήριξη. Στη L’Οréal Professional Products έχουμε την εκπαίδευση στο DNA μας και, ως ηγέτης στον χώρο της ομορφιάς, φροντίζουμε να επενδύουμε συστηματικά στην τεχνική, την καλλιτεχνική όσο και στην επιχειρηματική ανέλιξη των κομμωτών μας. Οι γνώσεις που θα αποκτήσουν οι γυναίκες, ειδικά στον τομέα του επιχειρείν, έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν σκεφτούμε ότι σύμφωνα με μελέτη του 2021, για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, το ποσοστό των επιχειρήσεων που διευθύνονται από γυναίκες-ανώτατα στελέχη παραμένει ακόμη εξαιρετικά χαμηλό, φθάνει το 25,8%. Πιστεύουμε ότι, ενδυναμώνοντας τις γυναίκες, βάζουμε τα θεμέλια για την επιτυχημένη προσωπική, επαγγελματική και επιχειρηματική τους πορεία σήμερα και στο μέλλον, και παράλληλα συμβάλλουμε στη διαρκή αναβάθμιση του κομμωτικού κλάδου.

» Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη συστηματική εκπαίδευση και επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών του κομμωτικού κλάδου, και γι’ αυτόν τον λόγο θέλαμε να προσφέρουμε ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών. Επιλέξαμε λοιπόν το Women on Top, γιατί είναι ο κορυφαίος οργανισμός γυναικείας ενδυνάμωσης στην Ελλάδα. Η ομάδα του οργανισμού έχει εξαιρετική εμπειρία και εξειδίκευση, καθώς για πάνω από 10 χρόνια κάνει πολλές και διαφορετικές δράσεις που στοχεύουν στην επιμόρφωση και ενδυνάμωση των γυναικών, στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε σχέση με θέματα έμφυλης ισότητας αλλά και στην προώθηση της επαγγελματικής ισότητας. Η σημασία του οργανισμού αποδεικνύεται στο καθημερινό έργο που επιτελούν, με τις παραπάνω από 1.000 συνεργασίες mentoring που έχουν δημιουργήσει αλλά και με τις συνεχείς εκπαιδεύσεις σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης ανέργων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενω ν γυναικών.

» Όταν ξεκινούσαμε το πρόγραμμα, ο κοινός προβληματισμός μας ήταν το θέμα της αυτοπεποίθησης. Κι αυτό γιατί βιώνουμε μια εποχή αστάθειας και οι γυναίκες του κομμωτικού κλάδου αντιμετωπίζουν καθημερινές και πολύπλοκες προκλήσεις γιατί καλούνται να αντεπεξέλθουν σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους –είτε ως εργαζόμενες, είτε ως επιχειρηματίες, είτε ως σύντροφοι και μητέρες– και αναρωτιούνται αν μπορούν να τα καταφέρουν. Εμείς πιστεύουμε ότι με τη συστηματική εκπαίδευση και την επιμόρφωση, οι γυναίκες μπορούν να σταθούν πιο δυνατά στα πόδια τους, να αποκτήσουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και να εξελιχθούν ως γυναίκες και ως επαγγελματίες. Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος “Be your Best”.

» Πρέπει να τονίσουμε ότι οι γυναίκες επαγγελματίες του κομμωτικού κλάδου μπορούν να συμμετέχουν στο “Be your Best” δωρεάν. Το πρώτο σεμινάριο με τίτλο “Αυτοπεποίθηση και εσωτερικός κριτής” έγινε στις 11 Απριλίου και το παρακολούθησαν περισσότερες από 200 συμμετέχουσες. Οι γυναίκες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία εμποδίζουν την επαγγελματική τους εξέλιξη, και ταυτόχρονα να πληροφορηθούν από τους εκπαιδευτές σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σκέψεις αυτές. Στο δεύτερο σεμινάριο, που έγινε στις 9 Μαΐου, οι συμμετέχουσες συζήτησαν ανοιχτά σχετικά με το πώς μπορούν να ισορροπήσουν και να συμφιλιώσουν την επαγγελματική και προσωπική τους ζωής, καθώς και για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην προσπάθεια αυτή. Το τρίτο και τελευταίο σεμινάριο του κύκλου με τίτλο “Ανθεκτικότητα και Προσαρμοστικότητα” θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου και θα αφορά τους τρόπους διαχείρισης του άγχους, της αβεβαιότητας και των προκλήσεων της καθημερινότητας».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice