Άννα Μανιάνι-“Παρακαλώ μη ρετουσάρετε τις ρυτίδες μου.Κουράστηκα πολύ για να τις αποκτήσω”!
Η Άννα Μανιάνι © ΕPA Pool
Lifestyle

Πάπας Φραγκίσκος κατά μπότοξ...επικαλούμενος την Άννα Μανιάνι

«Παρακαλώ μη ρετουσάρετε τις ρυτίδες μου.Κουράστηκα πολύ για να τις αποκτήσω»!

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο πάπας Φραγκίσκος κατά του «μύθου της άφθαρτης σάρκας» και της «αιώνιας νεότητας» - Το παράδειγμα της ηθοποιού Άννα Μανιάνι. που αγαπούσε τις ρυτίδες της.

Κατά την σημερινή γενική ακρόαση των πιστών στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση υπέρ μιας υγιούς σχέσης του κάθε ανθρώπου με το πέρασμα του χρόνου. «Βλέπουμε τόσα μακιγιάζ, τόσες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, ως απόλυτη εμμονή και επιθυμία μιας άφθαρτης σάρκας», είπε ο Φραγκίσκος, με αναφορά στο κυνήγι «του μύθου της αιώνιας νεότητας».

«Οι ρυτίδες μαρτυρούν την εμπειρία και την ωριμότητά μας. Η σοφία είναι σαν το καλό κρασί. Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο βελτιώνεται και γίνεται πολυτιμότερο», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην ταλαντούχα Ιταλίδα ηθοποιό 'Αννα Μανιάνι, η οποία συνήθιζε να δηλώνει: «μην μου καλύπτετε τις ρυτίδες μου, χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να τις αποκτήσω». «'Αλλο πράγμα είναι μια υγιής ζωή, και άλλο να τροφοδοτούμε τον μύθο της αιώνιας νεότητας», κατέληξε ο Φραγκίσκος.

Ποια ήταν η Άννα Μανιάνι

Η κινηματογραφική της καριέρα ξεκινάει. Το 1944 γνωρίζει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, τον Ρομπέρτο Ροσελίνι και γυρίζουν μαζί το θρυλικό «Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη», σε σενάριο Φεντερίκο Φελίνι. Η Άννα Μανιάνι γίνεται μεγάλη σταρ και η πιο ακριβοπληρωμένη Ευρωπαία ηθοποιός. 

Ο Ροσελίνι θα την εγκαταλείψει για την Ίνγκριντ Μπέργκμαν, κι εκείνη θα τον καταραστεί με όλη της την καρδιά. Γυρίζει ταινίες με τον Λουκίνο Βισκόντι, τον Ρενουάρ, ώσπου ο Τένεσσυ Ουίλιαμς θα γράψει το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» μόνο για εκείνη. Η Μανιάνι αρνείται να εμφανιστεί στο Broadway,γιατί δεν μιλάει καλά αγγλικά. Την πείθει όμως να μεταφέρουν κινηματογραφικά το έργο, το «Rose Tattoo». Η πληθωρική Σεραφίνα Ντέλλε Ρόζε, ο πιο χαρακτηριστικός της ρόλος, της χαρίζει το βραβείο Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου το 1955.

Η ταινία «Roma» του Φελλίνι θα είναι και η τελευταία της εμφάνιση. Θα δηλώσει: «Παρακαλώ μην ρετουσάρετε τις ρυτίδες μου. Κουράστηκα πολύ για να τις αποκτήσω»
Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1973, πεθαίνει από καρκίνο στο πάγκρεας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice