Δεξίωση γάμου
© Álvaro CvG / Unsplash
Lifestyle

Γάμοι στο Λας Βέγκας: Μετά από ενάμισι χρόνο μείωσης, οι τελετές ξαναπήραν μπρος

Μετά από μείωση εξαιτίας της πανδημίας, χιλιάδες ζευγάρια συρρέουν φέτος στην Πόλη της Αμαρτίας

Ανακάμπτει η βιομηχανία των γάμων στο Λας Βέγκας σε «ιερά» Έλβις Πρίσλεϊ.

Εβδομήντα χιλιάδες ζευγάρια παντρεύονται ετησίως στο Λας Βέγκας: την τελετή διενεργεί σωσίας του Έλβις, ενώ όλα τα αντικείμενα του γάμου -μπονμπονιέρες, στεφάνια, ανθοδέσμες- προέρχονται από την επιχείρηση Authentic Brands Group (ABG) η οποία τροφοδοτεί με εμπορεύματα τα περισσότερα «παρεκκλήσια» του Έλβις. Πρόκειται για μια βιομηχανία μεε τήσια κέρδη 2 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία απασχολεί 18.000 άτομα.

Τα προβλήματα δεν λείπουν: η επιχείρηση σουβενίρ του Έλβις βρίσκεται στα δικαστήρια με πολλά από τα 55 παρεκκλήσια της πόλης τα οποία υποτίθεται ότι παραβιάζουν τους κανόνες σχετικά με τους σωσίες και τις τελετές. Παρ’ όλ’ αυτά, μετά από ενάμισι χρόνο μείωσης των γάμων, οι τελετές ξαναπήραν μπρος: σύμφωνα με τη Lynn Goya, που επιβλέπει το μάρκετινγκ των γάμων στην κομητεία Κλαρκ, αν και εκτυλίσσεται δικαστική μάχη ανάμεσα στην εταιρεία ABG (η οποία επίσης διαχειρίζεται τα διαφημιστικά προϊόντα της Μέριλιν Μονρόε και του Μοχάμεντ Άλι) και στην τοπική βιομηχανία, το Λας Βέγκας είναι αποφασισμένο να παραμείνει «Η παγκόσμια πρωτεύουσα των γάμων». Η πόλη θα καλύψει τις απώλειες της περιόδου της πανδημίας παραμερίζοντας όλα τα μικροεμπόδια: η άδεια γάμου μπορεί να εκδοθεί σε δέκαν λεπτά έναντι 77 δολαρίων και με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Το ωράριο είναι επίσης ευέλικτο: τα γραφεία έκδοσης αδειών μένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα. Για να αναγνωρισθεί ο γάμος σε ομοσπονδιακό επίπεδο πρέπει να νομιμοποιηθεί σε κάποιο δημαρχείο μέσα σε ένα χρόνο από την ημέρα της τελετής με τον σωσία του Έλβις. Ο αριθμός των γάμων στο Λας Βέγκας παρουσιάζει μικρές διακυμάνσεις από το 1996 και αντιπροσωπεύει περίπου το 5% των γάμων στις ΗΠΑ. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γίνονται συνήθως πάνω από 600 γάμοι.

Πινακίδα σε σχήμα καρδιάς για τους γάμους στο Λας Βέγκας
© Will Greer / Unsplash

Υπάρχουν πολλές επιλογές ως προς το επίπεδο του κιτς και του γκλάμουρ: αν κάποιος βιάζεται πολύ μπορεί να παντρευτεί σε γκισέ τύπου ταχυφαγείου, χωρίς να βγει καν από το αυτοκίνητο. Επίσης, πολλά από τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης, που είναι κυρίως χώροι τυχερών παιχνιδιών, προσφέρουν γαμήλιες τελετές σε αίθουσες ή σε παρεκκλήσια. Δεν είναι όλα αφιερωμένα στον Έλβις Πρίσλεϊ: μερικά έχουν εξωτικό διάκοσμο Χαβάης, άλλα έχουν διάκοσμο παραμυθιού με πρίγκιπες και πριγκίπισσες, άλλα αναφέρονται στο Star Trek ή στον Πόλεμο των Άστρων, ενώ υπάρχει παρεκκλήσι Χαλογουίν, Γκόθικ, Μάικλ Τζάκσον (όπου ο τελετάρχης είναι σωσίας του Μάικλ Τζάκσον) και «ροκ σταρ» γενικά. Αυτές οι τελετές κοστίζουν περίπου 700 δολάρια. Ο δήμος του Λας Βέγκας αναμένει ότι η ταινία του Baz Luhrmann «Elvis» που θα προβληθεί φέτος, θα ανανεώσει το ενδιαφέρον για τους γάμους Έλβις. Ωστόσο, προτού τα παρεκκλήσια ξαναξεκινήσουν τους γάμους Έλβις πρέπει να επιλυθεί η δικαστική υπόθεση για τα σουβενίρ. Μέχρι να γίνει αυτό, προσφέρουν ως εναλλακτική πρόταση τον γάμο Άλις Κούπερ έναντι 750 δολαρίων.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice