Miley Cyrus, Lady Gaga, Kendall Jenner
Miley Cyrus, Lady Gaga, Kendall Jenner © Getty Images
Lifestyle

Tι είναι το underboob που έχει ξετρελάνει το Instagram;

Η μόδα που αποκαλύπτει το κάτω μέρος του στήθους έχει προκαλέσει κύμα ευγενούς άμιλλας στα social media

Tι είναι το «underboob» και από ποιες celebrities το έχουμε δει στα social media.

Την τάση ξαναλάνσαρε το γνωστό μοντέλο Emily Ratajkowski και την υιοθέτησαν πολλές διασημότητες: η Bella Hadid, η Rihanna, η Bella Thorne, η Iris Mittenaere καταργούν το βαθύ ντεκολτέ και αποκαλύπτουν το κάτω μέρος του στήθους.

 

Αλλά το underboob δεν είναι καινούργιο: το 2000 είδαμε την Τζένιφερ Λόπεζ με underboob Versace, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε δει την Ντέμι Λοβάτο να συνδυάζει underboob μακό μπλουζάκι με τατουάζ, όπως και τη Λένα Ντάνχαμ και τη Λίλι Κόλινς να επιδεικνύουν τατουάζ underboob. Στην πραγματικότητα, το underboob είναι ακόμα παλιότερο: στη δεκαετία του 1970 ήταν πολύ συνηθισμένο στο περιοδικό Playboy, ενώ στη δεκαετία του 1980 εμφανιζόταν μαζί με τα αξεσουάρ της αεροβικής ―πολύ κοντά tops σαν εκείνα που φορούσε η Τζένιφερ Μπιλς στην ταινία "Flashdance".

 

 

 

 

Είχε προηγηθεί το "sideboob" σε φορέματα και tops που φοριούνται χωρίς σουτιέν και αποκαλύπτουν ένα μέρος του στήθους από το πλάι: το τόλμησαν η Γκουαϊνέθ Πάλτροου, η Έμα Γουάτσoν, η Ρις Γουίδερσπουν, η Τζένιφερ Λόρενς, η Λετίσια Κάστα ―στα κόκκινα χαλιά των φεστιβάλ είδαμε τη Μάιλι Σάιρους, την stand-up comin Έιμι Σούμερ, τη Lady Gaga (που το συνδυάζει συχνά με tops κλειστά στον λαιμό), την Τζέσικα Μπιλ. Αλλά τον τελευταίο καιρό, το sideboob και το παραδοσιακό ντεκολτέ έχουν υποχωρήσει μπροστά στο underboob που κάνει θραύση και σε μαγιό.

Miley Cyrus
Miley Cyrus © Getty Images/ C Flanigan

Kendall Jenner
Kendall Jenner © Getty Images/ Gotham

Lady Gaga
Lady Gaga © Getty Images/ Neil Mockford

Εξώφυλλο Playboy

Το θέμα είναι να αποφεύγονται τα μικρά ατυχήματα και οι αλγόριθμοι των social media που λογοκρίνουν μερικές εικόνες: το underboob το καταφέρνει, αν και όλοι συμφωνούν ότι δεν μπορεί να φορεθεί στον δρόμο ακόμα κι αν είσαι η Bella Hadid. Έτσι κι αλλιώς, παρότι υπάρχει διαδικτυακό κίνημα «Κάτω τα σουτιέν» και «Απελευθερώστε τις ρώγες», το underboob δεν συνιστάται ακόμα κι αν είσαι η Bella Hadid. Ίσως γι’ αυτό, το Instagram και το TikTok πλημμυρίζουν από selfies με underboob που μιμούνται πόζες της Κόρτνι Καρντάσιαν με μαγιό και tops: αν και το ερώτημα παραμένει αν όλα αυτά δείχνουν trash ή class, η επιτυχία του underboob έχει φτάσει μέχρι την Κορέα όπου έχουν υιοθετήσει δημοφιλείς σταρ της K-pop όπως η Kim Chaewon, η Minzi και η Bibi.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice