Διακοπές: Τι να βάλεις και τι όχι στη βαλίτσα πριν φύγεις για ολιγοήμερες διακοπές στη θάλασσα.
© Rachel Claire /pexels
Lifestyle

Διακοπές: Τι να βάλεις και τι όχι στη βαλίτσα πριν φύγεις για ολιγοήμερες διακοπές στη θάλασσα

Η ιδανική checklist για να μη σέρνεις ασήκωτα μπαγάζια

Τα απολύτως απαραίτητα ρούχα, αξεσουάρ και καλλυντικά που πρέπει να υπάρχουν στη βαλίτσα των διακοπών.

Το να φτιάχνεις βαλίτσα για ολιγοήμερες διακοπές στο νησί ή για ένα σαββατοκύριακο στη θάλασσα, δεν πρέπει να είναι αγγαρεία. Είναι κομμάτι του ταξιδιού και πρέπει να μας δίνει χαρά. Ένας τρόπος για να μετατραπεί η διαδικασία σε ευχάριστο παιχνιδάκι είναι να γίνεται με βάση μια στάνταρ λίστα. Γράψτε τα απαραίτητα σε ένα χαρτί και φυλάξτε την πολύτιμη checklist για πάντα (λέμε τώρα). Κάθε φορά που θα ετοιμάζεστε για ταξίδι, ελέγχετε αν έχετε πακετάρει τα σημειωμένα αντικείμενα και βουρ!

Η ζωή γίνεται ευκολότερη αν υπάρχει οργάνωση. Αν δεν είστε Παρθένοι στο ζώδιο, δηλαδή τύποι της τάξης και της προετοιμασίας που ξέρετε για τι ακριβώς μιλάμε, αλλά, ας πούμε, χύμα στο κύμα Τοξότες που ξεκινάτε με ένα βρακί και μετά ψάχνεστε, ιδού μερικές προτάσεις για να συντάξετε ευκολότερα τη λίστα σας.

Καλλυντικά
Δε χρειάζεται να πακετάρετε όλο το μπουντουάρ σας, ούτε να κουβαλάτε τις συσκευασίες των δυόμισι τόνων. Αγοράστε συσκευασίες ταξιδίου, εκείνα τα μικρά χαριτωμένα άθραυστα μπουκαλάκια που κρατάνε για μια ζωή. Σε ένα βάλτε την ενυδατική σας, σε ένα άλλο το cleaner, σε ένα τρίτο προαιρετικά το toner, αν πια δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς τόνερ για μερικές μέρες. Δεν χρειάζεστε μέικ απ ή πούδρα, γιατί θα μαυρίσετε, χρειάζεστε όμως lip balm γιατί τα χείλη σκάνε και ξεραίνονται. Οπωσδήποτε πετάξτε στη βαλίτσα τα αντηλιακά σας, ένα για το πρόσωπο κι ένα για το σώμα. Αν είστε κοκέτα, πάρτε και κραγιόν, ρουζ, μάσκαρα, σκιές, που δεν πιάνουν πολύ χώρο· άλλωστε εμείς θα κουβαλάμε τα μπαγάζια σας στα πλοία και τα αεροπλάνα;

Αξεσουάρ
Αν έχετε μακριά μαλλιά, μην ξεχάσετε τα λαστιχάκια, τα scrunchies, τις μπαντάνες, τις μαντήλες σας. Θα σας βοηθήσουν να μαζεύετε τα μαλλιά σας στη θάλασσα ώστε να μην πρέπει να λούζεστε και να ξαλμυρίζεστε σαν μπακαλιάρος την 25η Μαρτίου κάθε μέρα. Επίσης, είναι ό,τι πρέπει για να αντιμετωπίσετε τα νησιώτικα μελτέμια και το ξεμάλλιασμα. Οι μαντήλες για το κεφάλι είναι, τέλος, το ιδανικό καλοκαιρινό αξεσουάρ για βραδινές κομψές εμφανίσεις, ενώ το πρωί μετατρέπονται σε ωραιότατο παρεό. Με τούτα και με κείνα, ίσως έχετε το περιθώριο να αφήσετε το σεσουάρ στην πόλη και να εξοικονομήσετε χώρο στις αποσκευές σας για κάτι άλλο πιο χρήσιμο. Όπως ας πούμε, μια τσάντα Tote, ευρύχωρη και με πολλές θήκες, στην οποία θα κουβαλάτε όλο το βιος σας κι ένα μπουκαλάκι νερό από το πρωί ως το βράδυ.

Γκαρνταρόμπα
Όσον αφορά τα ρούχα, κάντε ό,τι σας φωτίσει ο θεός με βάση το προσωπικό σας γούστο. Πάντως είναι εύκολο να φαίνεστε υπέροχη στις διακοπές χωρίς να θυσιάσετε την άνεσή σας. Εκτός από ζακέτα, πάρτε μαζί σας και σαγιονάρες ή, ακόμα καλύτερα, σανδάλια, ένα πρακτικό, ευέλικτο πατούμενο που ταιριάζει τόσο στην παραλία όσο και στο περπάτημα στα στενάκια της Χώρας. Μην ξεχάσετε το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου.

(Ξένα) διάφορα
Θυμηθείτε να πάρετε τους φορτιστές για το τηλέφωνο και το λάπτοπ κι ένα λογοτεχνικό βιβλίο, και για να μη βαριέστε στη θάλασσα αλλά και για να ανεβάζετε μορφωμένες σέλφι στο instagram.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice