How To Build A Sex Room: Σεξ and the σπίτι από το Netflix

Η designer Μέλανι Ρόουζ δημιουργεί τα τέλεια sex rooms

How To Build A Sex Room: Η σειρά του Netflix με οικοδέσποινα την designer Melanie Rose έχει θέμα τα sex rooms.

Κατά καιρούς, έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση ριάλιτι τύπου «Άλλαξέ το» ή «Σπίτι από την αρχή», όπου αντιστοίχως ο Σπύρος Σούλης και η Σίσσυ Φιδά έμπαιναν σε σπίτια και αναλάμβαναν τη ριζική τους ανακαίνιση. Το Netflix ανακάλυψε μια πιο προσωπική και ιδιαίτερη ανάγκη στο design και παρουσιάζει τη σειρά «How To Build A Sex Room».

Οικοδέσποινα της εκπομπής είναι η Βρετανή designer Μέλανι Ρόουζ, η οποία εξειδικεύθηκε στον σχεδιασμό δωματίων για σεξ πριν από 10 χρόνια. «Στην πραγματικότητα, με πλησίασε ένας πελάτης μου και με ρώτησε αν είχα σχεδιάσει στο παρελθόν ένα sex room» είπε στη συνέντευξη Τύπου του Netflix στο Μπέβερλι Χιλς. «Ήταν κάπως σοκαριστικό», συνέχισε. «Και απάντησα “όχι”. Και το δούλεψα στο μυαλό μου. Πήγα στο σπίτι μου. Έκανα κάποια έρευνα. Και σκέφτηκα “Γιατί όχι; Γιατί να μην πάω να σχεδιάσω ένα δωμάτιο για σεξ;”».

Εξηγεί πως ένα μπάνιο ή μια κουζίνα απαιτούν βρύσες, φωτιστικά, ντουλάπια και άλλα στάνταρ αντικείμενα τα οποία είναι απαραίτητα για τις χρήσεις του εκάστοτε χώρου. Ωστόσο, την πρώτη φορά που ανέλαβε να εξοπλίσει μια ερωτική φωλιά, αντιλήφθηκε πως έπρεπε να σκεφτεί πιο δημιουργικά. Έκτοτε λάτρεψε και δεν εγκατέλειψε ποτέ το αντικείμενο. Ως πιο αξιομνημόνευτη δουλειά της αναφέρει ένα δωμάτιο με τοίχους διαμορφωμένους κατάλληλα για παιχνίδια ρόλων.

Στα 8 επεισόδια του πρώτου κύκλου, η Ρόουζ συναντά ζευγάρια που ελπίζουν να βελτιώσουν και να εμπλουτίσουν τη σεξουαλική της ζωή φτιάχνοντας το ιδανικό σκηνικό. Άλλοτε επιθυμούν να διαμορφώσουν καταλλήλως την κρεβατοκάμαρά τους, άλλοτε το καθιστικό ή το γκαράζ, ένα υπόγειο ή το σπα της κατοικίας τους. Βασικά, λέει η Ρόουζ, κάθε χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πικάντικο sex room. Αρκεί να ενθαρρύνει την ικανοποίηση των φαντασιώσεων, να προσφέρει ιδιαίτερες εμπειρίες και να ενισχύει την οικειότητα του ζευγαριού.

Η σειρά διαπνέεται από χιούμορ και πνεύμα διακριτικότητας. Οι πιο προσωπικές συζητήσεις ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και την ειδικό γίνονται off camera. Εκτός ριάλιτι, η Ρόουζ έχει πολλούς πελάτες, με τους οποίους έχει υπογράψει συμβόλαιο εχεμύθειας, «λόγω του προφίλ και της εργασίας τους», όπως δηλώνει.

Στο «How To Build A Sex Room» έρχεται αντιμέτωπη και με ανθρώπους με προβλήματα συστολής. Για να τους χαλαρώσει, επιστρατεύει την τσάντα της, που είναι γεμάτη με σεξουαλικά βοηθήματα και παιχνίδια, αλλά και την έντονη αγγλική της προφορά. Μότο της: «Δεν είμαι εδώ για να κρίνω κανέναν. Θέλω απλώς να προσφέρω την καλύτερη δυνατή εμπειρία».