Ζευγάρι στην παραλία
© Μαρία Μαρκέζη
Lifestyle

7 καλοκαιρινά spots στην Αθηναϊκή Ριβιέρα για «κρυφά» καλοκαιρινά ραντεβού

Κορίτσια και αγόρια για φίλημα

Μέρη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, για να ζήσεις ανενόχλητα τον έρωτα σου φέτος τον Αύγουστο

Τόσα τραγούδια γράφτηκαν για τον όμορφο Αύγουστο με έμπνευση ένα μεγάλο έρωτα και ένα νησί. Αν για κάποιο λόγο φέτος δεν έχεις το νησί, αλλά είσαι τυχερός και έχεις τον έρωτα, θα σου πω κάποια μυστικά spots (ο κόσμος το ’χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι) της Αθηναϊκής Ριβιέρας που μπορείς να «χαθείς» και να τον απολαύσεις.

Ιδανικό μέρος είναι το αδιέξοδο πάνω από τη Λίμνη της Βουλιαγμένης, γνωστό και ως λόφος της Φασκομηλιάς. Για να φτάσεις εκεί, περνάς την πλατεία της Βουλιαγμένης, κάνεις αριστερά στην οδό Πανός και ύστερα κάνεις δεξιά στην ανηφορική οδό Σαπφούς και τέλος, στη διχάλα πηγαίνεις προς τα αριστερά στην οδό Αργοναυτών. Δύο επιλογές: ή παραμένεις στο αμάξι ή ρεμβάζεις στα τριγύρω παγκάκια με υπέροχη θέα τη θάλασσα και το αμόρε.

Αν είσαι από αυτούς που μπερδεύουν το αριστερά με το δεξιά, σου έχω καλύτερη λύση: Λαιμός Βουλιαγμένης. Περνάς την Ωκεανίδα και τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης και το «κόβεις» όλο ευθεία – τέρμα θεού, που λέμε. Έχεις δει ποτέ θάλασσα με γκλίτερ; Αν όχι, θα δεις εκεί. Το φεγγάρι πέφτει στα νερά και αυτά λαμπυρίζουν, χτίζοντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ρομαντζάδα.

Τι πιο ερωτικό από «καλοκαιράκι βραδινό μπανάκι»; Κάποιοι το λένε «Παράγκες» και άλλοι στην «Πυροσβεστική». Πρόκειται για τα «βραχάκια» στη Βουλιαγμένη, πίσω από το ξενοδοχείο Margi, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει ένα ήσυχο μπάνιο – ειδικά βράδυ Αυγούστου. Για να φτάσεις εκεί πρέπει να περπατήσεις κάποια λεπτά μέσα από χωματόδρομο και πέτρες. Με καλή παρέα, όλα τα αντέχεις.

Για το καλύτερο French kiss, όχι στη Γαλλική αλλά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, επισκέψου την παραλία δίπλα από το πάρκινγκ του Yabanaki στη Βάρκιζα. Αν η ώρα περάσει χωρίς να το καταλάβεις, επειδή θα είσαι άκρως απασχολημένος/η, διανυκτέρευσε στην αμμουδιά μέσα σε μια αγκαλιά. Ξενοδοχείο; Τα άστρα!

Άλλο ένα απόμερο σημείο για να ζήσεις τον έρωτά σου είναι μία παραλία στην Αγία Μαρίνα. Στον δρόμο προς Σούνιο, περνάς την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και μπαίνεις στον πρώτο παράδρομο που θα συναντήσεις. Ο χώρος που θα αφήσεις το αυτοκίνητο έχει μαγευτική θέα στη θάλασσα. Κατεβαίνεις τα σκαλιά, βλέπεις το μπαράκι στην παραλία, στρίβεις αριστερά. Μετά τον βράχο που προεξέχει, είναι το ιδανικό σημείο για να ξεμοναχιαστείς.

Για πανοραμική θέα σε όλα τα νότια προάστια και στον Πειραιά, με φόντο τα «λαμπιόνια» των σπιτιών, προτίμησε spot στην Άνω Γλυφάδα. Ανέβα όλη την Ανθέων, στρίψε στην Παπαφλέσσα, συνέχισε και θα βρεις το τέλειο σημείο για μια βραδιά με «πυγολαμπίδες» στον αέρα και πεταλούδες στο στομάχι.

Πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας στην Ηλιούπολη (όλο πάνω από την Αθηναϊκή Ριβιέρα) με ακόμη πιο συγκλονιστική θέα, θα βρεις τα λεγόμενα «Αστυνομικά». Στα αρνητικά συγκαταλέγονται η δύσκολη πρόσβαση και το ανώμαλο έδαφος, αλλά ποιος μεγάλος έρωτας δεν έχει εμπόδια;

Αυτό το μήνα, φύγαμε για διακοπές στη Ριβιέρα με βουτιές και έρωτες. Γιατί τι άλλο να ζητήσεις από έναν Αύγουστο;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice