Demna Gvasalia
© Dimitrios Kambouris/Getty Images
Lifestyle

Ο Demna Gvasalia και ο οίκος Balenciaga συμβάλλουν με ζεστό χρήμα στην ανόρθωση της Ουκρανίας

Ο σχεδιαστής έγινε πρεσβευτής της ανθρωπιστικής πλατφόρμας United24

Ο Demna Gvasalia του οίκου Balenciaga στρατεύεται για την αποκατάσταση βασικών υποδομών της Ουκρανίας ώστε να μπορούν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στη χώρα τους.

Ο Demna Gvasalia, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Balenciaga, γεννήθηκε στο Σουχούμι. Το 1993, όταν ήταν μόλις 12 χρονών, είδε το σπίτι του να βομβαρδίζεται κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας στο έδαφος της Αμπχαζίας. Αρχικά έφτασε οικογενειακώς ως πρόσφυγας στην Τυφλίδα και στη συνέχεια στο Ντίσελντορφ.

Έχοντας ζήσει προσωπικά τι σημαίνει πόλεμος, πλέον στρατεύεται για την παλινόρθωση της Ουκρανίας. Καθώς οι μάχες συνεχίζονται, ο Demna έγινε πρεσβευτής της United24, μιας ανθρωπιστικής πλατφόρμας που δημιούργησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Στόχος της είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων και η αποκατάσταση βασικών και κοινωνικών υποδομών της χώρας, όπως δρόμοι, γέφυρες, νοσοκομεία, σχολεία, ώστε να μπορούν οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους.

«Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την εστίαση του κόσμου στην Ουκρανία για να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της χώρας μας», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ευχαριστώντας τον σχεδιαστή, ο οποίος δεν προέβη απλώς σε μια συμβολική κίνηση, αλλά προσφέρει ζεστό και άμεσο χρήμα.

Ο οίκος Balenciaga παρουσίασε ένα μακρυμάνικο t-shirt με στάμπα τη σημαία της Ουκρανίας κι ένα μεγάλο QR code, το οποίο θα συνδέει με το ταμείο Rebuild Ukraine της United24όσους ενδιαφέρονται να συνδράμουν. Στα μανίκια φιγουράρει μια τρίαινα, σύμβολο της Ουκρανίας. Ο οίκος, σε μια διόλου συμβολική κίνηση αλληλεγγύης, θα προσφέρει το 100% του καθαρού κέρδους που θα προκύψει από τις πωλήσεις για την ανόρθωση της Ουκρανίας.

«Είναι τιμή μου να είμαι πρεσβευτής της United24. Ξέρω πολύ καλά και συναισθάνομαι τον πόνο που νιώθουν οι Ουκρανοί. Έχω σκεφτεί πολύ πώς μπορώ να βοηθήσω την Ουκρανία και όλους τους πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Γι' αυτό αποφάσισα να επικεντρωθώ στην ανθρωπιστική κατεύθυνση “Ανάκαμψη της Ουκρανίας”. Και το ειδικό μπλουζάκι που σχεδιάσαμε στον Balenciaga είναι ένα είδος μηνύματος υποστήριξης της Ουκρανίας», εξήγησε ο Demna Gvasalia.

Το φιλανθρωπικό t-shirt βρίσκεται αποκλειστικά στο σάιτ united24-demna.balenciaga.com και κοστίζει 200 ευρώ.

Κεντρική εικόνα: © Dimitrios Kambouris/Getty Images

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice