Η Tik Toker που ξανά δημιουργεί fashion looks με… σκουπίδια

Η Αντζέλικα Χικς αναδημιουργεί λαμπερές εμφανίσεις από το κόκκινο χαλί και από μεγάλα runaways χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο

Άντζελα Χιγκς: Η Νεοϋορκέζα δημιουργός μόδας στο Tik Tok φτιάχνει glamorous fashion looks χρησιμοποιόντας καθημερινά πράγματα. 

Το να παρακολουθώ τα fashion shows διάσημων οίκων μόδας, τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και να ξαγρυπνώ για το ετήσιο Met Gala, είναι το pleasure μου και δεν το κρύβω. Ποτέ δεν θα περίμενα όμως ότι θα έβλεπα τις iconic εμφανίσεις διάσημων celebrities να αναδημιουργούνται με σακούλες σκουπιδιών, αλουμινόχαρτο, διάφορα περιτυλίγματα και κολλητική ταινία!

Ένα βράδυ που σκρόλαρα στο Tik Tok, πέτυχα έναν λογαριασμό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Με εντυπωσίασε για την δημιουργικότητα που διέκρινε την Αντζέλικα Χικς, μια δημιουργό μόδας όπου με πολλή φαντασία, υπομονή και χιούμορ ανεβάζει βίντεο στην εφαρμογή και ξανά δημιουργεί τις λαμπερές εμφανίσεις μεγάλων σχεδιαστών μόδας, χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά αντικείμενα που μπορει να βρει οποιοσδήποτε στο σπίτι του.

Ο λογαριασμός της Νεοϋορκέζας εικονογράφου μετρά πάνω από 48 χιλιάδες ακόλουθους και ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια likes. Από όταν ξεκίνησε το 2021, η Χίγκς έχει κάνει βίντεο που δείχνει πως μπόρεσε να φτιάξει το μεταλλικό φόρεμα της Balenciaga couture του φθινοπώρου 2022 μέχρι το φόρεμα του οίκου Gucci που φόρεσε Billie Eilish στο Met Gala.

Σύμφωνα με την ίδια την Χίγκς, τα πρότζεκτ της είναι «ένα σχόλιο για την ψευδαίσθηση εναντίον της πραγματικότητας… Πίστευα ότι θα είναι αστείο να δείχνω ότι φοράω ένα outfit ενός σχεδιαστή, όταν είναι προφανές ότι δεν το κάνω».

Στόχος της να εμπνεύσει τους ανθρώπους να φορούν περίτεχνα ρούχα στην καθημερινότητά τους. «Οι οίκοι μόδας είναι φανερά απομακρυσμένοι από την πραγματικότητα που ζουν οι απλοί και καθημερινοί άνθρωποι, όταν επιλέγουν να φτιάχνουν αυτού του είδους τις -όμορφες κατα τα άλλα - δημιουργίες».

Η Χιγκς ανεβάζει βίντεο στο Tik Tok από πέρσι, ωστόσο τον Μάρτιο του 2022, ο λογαριασμός της έγινε viral λόγω ενός βίντεο που έφτιαξε το φόρεμα της κορυφαίας σχεδιάστριας Έλσας Σκιαπαρέλι, που φόρεσε η ηθοποιός Μάγκι Τζίλενχαλ στα Όσκαρ. Για αυτό το βίντεο, η Χιγκς χρησιμοποίησε ένα μαύρο μπλουζάκι, μια φούστα από μαύρο χαρτόνι και κολλημένα περιτυλίγματα Ferrero Rocher, που αναπαριστούν τα χρυσά λουλούδια του αρχικού ενδύματος. Το βίντεο έχει ξεπεράσει τις 18 εκατομμύρια προβολές. Από τότε, τα βίντεο της έχουν γίνει ολοένα πιο δημιουργικά και ευφάνταστα, ενώ το κοινό της έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Αν και τα βίντεο της απαιτούν πολύ χρόνο και δουλειά, η ίδια λέει πως αυτά τα προτζεκτ που ξεκίνησε ως parody, της επιτρέπουν να προβάλλει την προσωπικότητά της στα social media με τον τρόπου που πάντα ήθελε. Της αρέσει επίσης να βλέπει πως οι άλλοι άνθρωποι εντάσσουν την υψηλή ραπτική στην καθημερινότητα τους. Πρόσφατα, η Χιγκς ανακάλυψε μια ακόλουθό της που χρησιμοποιούσε ένα δικό της βίντεο ως toturial για να φτιάξει την ίδια εμφάνιση από την αρχή. «Έτσι θέλω να εμπνέω στους ακόλουθους μου. Πρέπει να είναι διασκεδαστικό, αλλιώς δεν έχει νόημα».

Εκτός από το Tik Tok, η Χιγκς συνεχίζει να πειραματίζεται με το στυλ της και να φορά στην καθημερινότητά της τα look μου ξανά δημιουργεί. Τα συναισθήματα ανάμεικτα: ορισμένα είναι αρκετά cool και ο καθένας θα μπορούσε να τα φοράει, ορισμένα ωστόσο την κάνουν να νιώθει ντροπή και αμηχανία. «Ωστόσο, οι συμβουλές από τους πιο στενούς μου φίλους, στους οποίους στέλνω μηνύματα για έγκριση, μου δίνουν αυτοπεποίθηση για να το κάνω ή να το απορρίψω» λέει.