Πώς να φροντίσετε το μαγιό σας ώστε να το φορέσετε και του χρόνου
© Max / Unsplash
Lifestyle

Πώς να φροντίσετε το μαγιό σας ώστε να το φορέσετε και του χρόνου

Τα μαγιό είναι ακριβά, που σημαίνει πως δεν είναι αξεσουάρ της μίας σεζόν

Μαγιό: Επτά tips πλυσίματος, περιποίησης και φροντίδας, ώστε να μείνουν για καιρό σαν καινούργια.

Ξεκινάμε από ένα δεδομένο: Τα μαγιό είναι ακριβά. Συνεχίζουμε με δεύτερο δεδομένο: Όσα μαγιό κι αν έχεις, ποτέ δεν είναι αρκετά. Τρίτο δεδομένο: Τα μαγιό φοριούνται μέχρι να χαλάσουν τα λάστιχά τους ή να ξεθωριάσουν υπερβολικά. Τέταρτο: Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα, το Spandex, αυτό δηλαδή που τα κάνει να κολλάνε στο σώμα μας, είναι ευάλωτο στη θερμότητα και στις χημικές ουσίες. Με αυτά τα δεδομένα, ας δούμε τρόπους για να κρατήσουμε το μπικινάκι μας σαν καινούργιο για περισσότερες από μία σεζόν. Ειδικά αν είναι το τέλειο, έχει την απόλυτη εφαρμογή και μας πάει!

01. Πριν πρωτοφορέσουμε το καινούργιο μας μαγιό, το προετοιμάζουμε με ένα μούλιασμα 30 λεπτών σε μείγμα ξιδιού και νερού (μία κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι ανά λίτρο νερού). Έτσι ασφαλίζουμε το χρώμα του, ειδικά αν πρόκειται να μπούμε σε θερμαινόμενη πισίνα ή τζακούζι.

02. Δεν αμελούμε να ξεπλύνουμε καλά το μαγιό μας μετά το κολύμπι. Το αλάτι της θάλασσας, το ζεστό νερό και το χλώριο της πισίνας το καταστρέφουν. Το καλύτερο πλύσιμο είναι στο χέρι με σαπούνι χεριών, κρεμοσάπουνο ή ένα ελαφρύ απορρυπαντικό για ευαίσθητα υφάσματα. Πάντα το νερό πρέπει να είναι κρύο και το ξέβγαλμα των αφρών λεπτομερές. Αν παρά τις οδηγίες των ειδικών, αποφασίσουμε να το πλύνουμε στο πλυντήριο, επιλέγουμε το πρόγραμμα «πλύσιμο στο χέρι» και κρύο νερό και δε χρησιμοποιούμε μαλακτικό, μόνο απορρυπαντικό. Φυσικά δε ρίχνουμε ποτέ χλώριο.

03. Δεν στραγγίζουμε τελείως το νερό, γιατί το σφιχτό στύψιμο μπορεί να βλάψει τις ίνες. Αφού αφαιρέσουμε το πολύ νερό, τυλίγουμε το μαγιό σε μια πετσέτα, την οποία πιέζουμε απαλά για να πάρει την υγρασία.

04. Δε στεγνώνουμε στο στεγνωτήριο. Αφήνουμε τον φυσικό αέρα να κάνει τη δουλειά του σε ένα σκιερό μέρος, γιατί ο ήλιος το ξεθωριάζει. Δεν κρεμάμε το μαγιό, γιατί μπορεί να χαλαρώσει στα λάθος σημεία.

05. Δεν καθόμαστε σε παγκάκια, γιατί μπορεί να υπάρχουν σκουριές, που βγαίνουν δύσκολα. Αν θέλουμε σώνει και καλά να αράξουμε, απλώνουμε μια πετσέτα ή ένα παρεό, που πλένεται και στεγνώνει πιο εύκολα.

06. Φροντίζουμε τα μαγιό μας να είναι πάντα καθαρά και στεγνά πριν τα αφήσουμε στη θήκη τους ή στη βαλίτσα των διακοπών. Το φθινόπωρο τα αποθηκεύουμε σε σακούλα ρούχων με φερμουάρ και τα τοποθετούμε μαζί με τα καλοκαιρινά στη γωνίτσα ή στο κουτί που γράφει «καλοκαίρι».

07. Αν στη φαρέτρα μας υπάρχει μαγιό που δεν το φορέσαμε ούτε και φέτος, το ανακυκλώνουμε· δεν θα το φορέσουμε ποτέ κατά τα φαινόμενα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice