H Melisa Raouf
H Melisa Raouf © Instagram
Lifestyle

Melisa Raouf, η πρώτη υποψήφια στα καλλιστεία «Μις Αγγλία» που διαγωνίζεται χωρίς καθόλου μακιγιάζ

«Έσπασε» την παράδοση 94 χρόνων

62224-137655.jpg
Newsroom |

Χωρίς καθόλου μακιγιάζ εμφανίστηκε η Melisa Raouf, ένα 20χρονο μοντέλο στα καλλιστεία της «Μις Αγγλία».

Η Melisa Raouf, μια 20χρονη κοπέλα από το Λονδίνο, πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων των τελευταίων ημερών. Η νεαρή κοπέλα έκανε τη διαφορά και «έσπασε» το στερεότυπο που ακολουθείται τα τελευταία 94 χρόνια. Τα καλλιστεία αφορούν, μεταξύ άλλων, το μακιγιάζ, τη φυσική κατάσταση, το στυλ και την αυτοπεποίθηση. Όμως, για πρώτη φορά, η Raouf έδωσε στην πρότυπο ομορφιάς άλλο νόημα και διαγωνίστηκε για τον τελικό γύρο του διαγωνισμού «Μις Αγγλία» χωρίς να φοράει καθόλου μακιγιάζ.

Η Melisa είναι φοιτήτρια στο Νότιο Λονδίνο και έφτασε στο τελευταίο γύρο των καλλιστείων, ο οποίος ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο. Γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2001, στο Hastings του Λονδίνου και σπουδάζει πολιτική στο King's College του Λονδίνου. Η ίδια εξηγώντας την απόφασή της, υποστήριξε ότι τα καλλυντικά, η μάσκαρα ή το κραγιόν για μια περίσταση ή μια έξοδο δεν είναι υποχρεωτικά απαραίτητα για τις γυναίκες. Περπάτησε στην πασαρέλα με πολλή αυτοπεποίθηση και ενθάρρυνε και άλλες γυναίκες να είναι ευτυχισμένες με το δέρμα τους και να αγαπούν τα χαρακτηριστικά τους όπως είναι.

Model makes history competing in Miss England pageant without makeup

Η Raouf δήλωσε στην εφημερίδα UK Independent πως «είναι ζωτικής σημασίας για μένα, γιατί πιστεύω ότι οι γυναίκες όλων των ηλικιών μακιγιάρονται από κοινωνική πίεση. Δεν υπάρχει λόγος να φοράει κανείς μακιγιάζ αν είναι ευχαριστημένος με το δέρμα ή το χρώμα του. Αντίθετα, οι ελλείψεις μας είναι αυτές που μας χαρακτηρίζουν και μας διακρίνουν».

Είπε ακόμη ότι άρχισε να φοράει μακιγιάζ σε νεαρή ηλικία, αλλά «ποτέ δεν ένιωσε άνετα με το δέρμα της. Ακόμα και αν είμαι εντελώς καλυμμένη από καλλυντικά, εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Δεν διστάζω να μοιραστώ αυτό που είμαι, γιατί αυτή είμαι. Ήθελα να παρουσιάσω τη Melisa όπως είναι», δήλωσε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice