Η Νικόλ Κίντμαν στο εξώφυλλο του Perfect
© instagram / @theperfectmagazine
Lifestyle

Τι έχουν πάθει οι celebrities και ποζάρουν με six pack σαν τους 300 του Λεωνίδα;

Μήπως έχει αλλάξει το γυναικείο πρότυπο ομορφιάς;

Το εξώφυλλο της Νικόλ Κίντμαν στο περιοδικό Perfect, ο τρόπος ζωής των millennials, ο νέος ορισμός της θηλυκότητας.

Είναι η νέα τάση στα εξώφυλλα των περιοδικών, στην τηλεόραση, στη διαφήμιση. Διάσημες γυναίκες ποζάρουν σαν εν ενεργεία Ολυμπιονίκες, σαν τον Μονομάχο ή τον Σαμψών που τραβούσε τριαξονικά με τα δόντια, σαν εκείνους τους τύπους που σπάνε τσιμεντόλιθους με μια καρατιά. Κοινώς επιδεικνύουν όχι απλώς ένα καλογυμνασμένο κορμί, αλλά κάτι σαν αυτό με το οποίο στέφτηκε πρωταθλητής στο μποντιμπίλντιγκ στα 70s ο Σβαρτσενέγκερ: χωρίς ίχνος λίπους και φουσκωμένους τους δικέφαλους, τρικέφαλους, γενικώς διάφορους -κέφαλους μύες. 

Το πιο λαμπρό παράδειγμα της τάσης είναι η 55χρονη Νικόλ Κίντμαν και η πόζα της στο εξώφυλλο του περιοδικού Perfect. Παρατηρώντας το six pack της Νικόλ γεννιούνται διάφορα ερωτήματα. Ας πούμε, κρύβει χρόνια ένα τέτοιο σώμα; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αποκτήσεις και κυρίως να διατηρήσεις ένα τέτοιο κορμί; Τι τρως, τι πίνεις και δε μας δίνεις; Θα πρέπει να χτυπιέσαι για το υπόλοιπο της ζωής σου στα γυμναστήρια; (Γιατί αν παρατήσεις την εκγύμναση των μυών, αυτοί νερουλιάζουν και κρεμάνε). Είναι ωραίο να μοιάζεις με παλαιστή; Και τελικά, μήπως για να αντιμετωπίσεις τις εκάστοτε κρίσεις, ξεσπάς στα βαράκια και τις πρωτεΐνες; Το είδαμε και με την πανδημία, όταν όλοι λίγο πολύ αρχίσαμε να ψιλογυμναζόμαστε, αν μη τι άλλο, να περπατάμε «επαγγελματικά».

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια τάση οι γυναίκες να επιδεικνύουν τη δυναμικότητά τους και με το σώμα τους. Δεν προσπαθούσαν απλώς να ξεφορτωθούν την κοιλιά, αλλά άρχισαν τα σκληρά. Τα millennial κορίτσια περιφρονούσαν την αεροβική, μπήκαν με τα μπούνια στο «workout», όπως αρέσκονταν να αποκαλούν τη γυμναστική, επικεντρώνονταν στην προπόνηση ενδυνάμωσης, έχτιζαν με λεπτομέρεια κάθε μυ, έκαναν καλλισθενική, γιόγκα και πιλάτες, έτρεχαν καθημερινά, απέφευγαν τις λιπαρές τροφές όπως ο διάολος το λιβάνι, έφτιαχναν ένα κορμί instagrammable χωρίς να είναι απαραίτητα skinny. Και συνεχίζουν ακάθεκτες αυτή την επένδυση-κόπο για καλά γεράματα.

Με την αλλαγή του τρόπου ζωής, ήρθε και η αλλαγή στο πρότυπο ομορφιάς. Η λεπτεπίλεπτη σαν λυγαριά γυναίκα, που κάποτε ήταν η επιτομή της καλαισθησίας, απέκτησε πλατάρες, μπράτσα, αθλητική γάμπα, κοιλιακούς. Κάποτε η θηλυκότητα ήθελε τις γυναίκες να έχουν εντελώς διαφορετικό σώμα από το ανδρικό. Όσες γεννήθηκαν μετά τα μέσα του ’80, και η Madonna, διαφωνούν κάθετα και οικοδομούν τη μυική τους μάζα με επιμέλεια, καθημερινή άσκηση, συγκεκριμένες γαστριμαργικές επιλογές, αφοσίωση. Δε μοιάζουν βέβαια όλες με τη Νικόλ Κίντμαν, γιατί το χτίσιμο είναι και θέμα σωματότυπου, αλλά ενστερνίζονται αυτό που έλεγαν κάποτε οι Τσοπάνα Rave, «Θα βλέπω εσάς και τη μιζέρια σας / Αλλά δε θα σας έχω ανάγκη / Γιατί είμαι ο Χουλκ».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice