Μοντέλα με τατουάζ
© Instagram
Lifestyle

10 διεθνή μοντέλα με τατουάζ που μάλλον θα απέρριπτε η Βίκυ Καγιά

Η κριτής του GNTM έχει εκφράσει πολλές φορές την δυσαρέσκειά της για τα τατουάζ

GNTM 5: H κριτής Βίκυ Καγιά θεωρεί ότι τα τατουάζ δεν έχουν θέση στη μόδα. Να μερικά διεθνή μοντέλα που έκαναν καριέρα παρά τα τατουάζ τους (ή και εξαιτίας τους).

«Δεν μου αρέσουν τα τατού σου, όχι επειδή τραβάω κάποιο ζόρι με τα τατού, δε μου αρέσουν τα outdated τατού και οι μουτζούρες πάνω στο σώμα» είπε η Βίκυ Καγιά στο πρώτο επεισόδιο του GNTM 5 και η Ruby Rose έτρεξε να σκίσει τα εξώφυλλά της. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η κριτής του GNTM απορρίπτει κάποια κοπέλα λόγω των τατουάζ της. Το 2019 είχε ξεσηκώσει το twitter όταν απέρριψε την 24χρονη Ειρήνη λέγοντας ότι «εμένα τα τατουάζ με ενοχλούν πάρα πολύ, θεωρώ ότι είναι πολύ περιοριστικά και δεν μπορώ να σου πω ναι, λυπάμαι» παραβλέποντας το όμορφο πρόσωπο και το ωραίο κορμί της υποψήφιας. Μάλιστα, επέμενε τότε πως δεν υπάρχει κανένα γνωστό μοντέλο στον κόσμο που να κάνει καριέρα με τατουάζ διαφωνώντας με την κριτή Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Προς έκπληξη όλων, η υποψήφια επέστρεψε στο φετινό GNTM για να αντιμετωπίσει ξανά την κριτική ματιά της Καγιά, η οποία αυτή τη φορά της έδωσε θετική ψήφο τονίζοντας βέβαια σε κάθε ευκαιρία την αντιπάθειά της για τα τατουάζ με φράσεις όπως «για μένα τα τατουάζ δεν είναι ούτε το σήμερα, ούτε το χθες, ούτε το ποτέ. Να κάνουν τατουάζ, ένα, κεντρικό, ωραίο», «όλη αυτή τη φλυαρία στο σώμα σου, δεν μπορώ να το βλέπω αυτό το πράγμα, δεν έχω κάτι με τα τατουάζ, έχω κάτι με το μαξιμαλισμό των τατουάζ».

Στα πλαίσια του diversity και του inclusivity που τόσο πολύ υποσχέθηκε η εκπομπή στα τρέιλερ της, την οντισιόν με 4 «ναι» πέρασε και η 40χρονη Mary Rose με τα τατουάζ, για τα οποία η κριτής Βίκυ είπε «εμένα τα τατού σου δε μου αρέσουν», «δεν θέλω να τα βλέπω τα τατού λαλαλαλαλα» ενώ έκλεισε με θετική ψήφο λέγοντας «πρώτη φορά το κάνω αυτό». Με αφορμή λοιπόν τις υποψήφιες με πολλά τατουάζ που μπορεί να κάνουν ή να μην κάνουν τελικά καριέρα, ας δούμε μερικά μοντέλα που κάνουν διεθνή καριέρα στο μόντελινγκ και που μάλλον η Βίκυ Καγιά... θα απέρριπτε.

Ruby Rose

Οι περισσότεροι τη γνώρισαν από το ρόλο της ως Stella στη σειρά Orange is the New Black, αλλά η Ruby Rose είναι επίσης ένα εξαιρετικά ταλαντούχο μοντέλο. Με τα εκπληκτικά ζυγωματικά της και την υπέροχη ανδρόγυνη ομορφιά της, έχει ποζάρει για δεκάδες εξώφυλλα και brands ομορφιάς. Είναι το πρόσωπο της Maybelline New York στην Αυστραλία και έχει φωτογραφηθεί ημίγυμνη για το Box Magazine Australia. Με έναν μαγικό τρόπο καταφέρνει να διατηρεί την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο σέξι, το κομψό και το badass. Τα περισσότερα από 30 τατουάζ που έχει στο σώμα της κάνουν μια υπέροχη αντίθεση με τον ανοιχτό τόνο του δέρματός της. Έχει φωτογραφηθεί επίσης για τα εξώφυλλα των περιοδικών Cosmopolitan, Glamour, Marie Claire, Remix, Style, Shape, Diva και πολλά ακόμη, πότε ξανθιά, πότε μελαχρινή, πότε με ξυρισμένο κεφάλι αλλά τις περισσότερες φορές με τα τατουάζ της σε πρώτο πλάνο.

Catherine McNeil

H Catherine McNeil είναι ένα αυστραλιανό μοντέλο που στην ηλικία των 14 κέρδισε τον διαγωνισμό ανεύρεσης μοντέλων Girlfriend. Η Vogue Paris την έχει ανακηρύξει ως ένα από τα κορυφαία 30 μοντέλα των 2000s. Έχει συμμετάσχει σε διαφημίσεις για μεγάλους οίκους μόδας, όπως Dolce & Gabbana, Versace, Donna Karan, Jean Paul Gaultier και έχει φιλοξενηθεί στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας. Είχε αποκλειστικό 6μηνο συμβόλαιο με τον φωτογράφο Μάριο Τεστίνο το 2006 και έχει υπάρξει περιζήτητη για τα catwalks των μεγάλων οίκων. Μετρώντας περισσότερα από 20 χρόνια στον κόσμο της μόδας, η McNeil έχει δεκάδες τατουάζ –κυρίως στην πλάτη της- τα οποία επιδεικνύει με περηφάνια, ειδικά στο εξώφυλλο του Elle Russia.

Erin Elizabeth Wasson

Η Erin Elizabeth Wasson είναι αμερικανίδα μοντέλο, ηθοποιός, σχεδιάστρια μόδας και στιλίστρια. Η καριέρα της ξεκίνησε όταν κέρδισε το Kim Dawson Model Search διαγωνισμό στο Τέξας και έκτοτε έχει εμφανιστεί στα εξώφυλλα της γαλλικής, ρωσικής, ισπανικής και αυστραλιανής Vogue, στα Elle, Flair, Numero, Allure και Esquire. Έχει πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις με διάσημους φωτογράφους μόδας όπως οι Steven Meisel, Nan Goldin, Mario Testino, Peter Lindbergh, Patrick Demarchelier και Ellen Von Unwerth και έχει περπατήσει στις πασαρέλες όλων των μεγάλων οίκων μόδας και της Victoria’s Secret. Έχει μικρά αλλά πολλά τατουάζ στα χέρια της και κάθε της φωτογραφία είναι απλά υπέροχη.

Cara Delevingne

Ένα από τα πιο γνωστά Millennials μοντέλα με τατουάζ, η βρετανή Cara Jocelyn Delevingne υπέγραψε σε ηλικία 17 ετών με το πρακτορείο Storm Management, ενώ το 2012 και το 2014 κέρδισε το βραβείο του Μοντέλου της Χρονιάς στα British Fashion Awards. Έχει περπατήσει για τη Chanel και όλους τους γνωστούς οίκους μόδας, υπήρξε μούσα του Karl Lagerfeld και έχει φωτογραφηθεί για δεκάδες περιοδικά. Έχει γύρω στα 30 τατουάζ σε διάφορα σημεία του σώματός της τα οποία φαίνονται σε πολλές από τις φωτογραφίσεις και επίσημες εμφανίσεις της.

Tasha Tilberg

Το μοντέλο από τον Καναδά έχει μεγάλη καριέρα στο χώρο της διαφήμισης και του μόντελινγκ, με πολυάριθμες εμφανίσεις σε καμπάνιες, επιδείξεις μόδας και εξώφυλλα περιοδικών, από τη Vogue μέχρι το Harper’s Bazaar και το Marie Claire. Στο σώμα της μετράει αρκετά τατουάζ σε διάφορα μεγέθη που βρίσκονται στα πόδια, τα χέρια και τον κορμό της και τα οποία κάθε άλλο παρά αφαιρούν από κάθε της εμφάνιση.

Ève Salvail

Πριν τα τατουάζ γίνουν «mainstream», το μοντέλο Ève Salvail από τον Καναδά κατάφερε να γίνει περιζήτητο έχοντας ξυρισμένο κεφάλι και ένα τατουάζ δράκο να αγκαλιάζει το κρανίο της. Αποφάσισε να κάνει το τατουάζ στα 18 της ενώ βρισκόταν σε ταξίδι στην Ιαπωνία και λίγο αργότερα την ανακάλυψε ο Jean Paul Gaultier που εκτόξευσε την καριέρα της στα 90s. Σε συνέντευξή της η Ève είχε πει: «Είπα στον πατέρα μου “θέλω να γίνω το πρώτο μοντέλο με ξυρισμένο κεφάλι” και εκείνος μου απάντησε ότι το είχε κάνει ήδη η Sinead O'Connor και ήταν πλέον κάπως βαρετό. Οι γονείς μου ήταν καλλιτέχνες, οπότε δεν τους άρεσε η ιδέα. Μετά με κάποιο τρόπο μου ήρθε η ιδέα ενός τατουάζ στο κεφάλι μου και [ο μπαμπάς μου] ενθουσιάστηκε, οπότε το έκανα».

Jourdan Dunn

Η βρετανή Jourdan Sherise Dunn ξεκίνησε σε ηλικία 17 ετών να εμφανίζεται σε διεθνείς πασαρέλες και τον επόμενο χρόνο ήταν το πρώτο μαύρο μοντέλο που περπάτησε στην πασαρέλα της Prada μετά από μια δεκαετία. Έχει υπάρξει πρόσωπο της Maybelline και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες catwalks και φωτογραφίσεις. Έχει αρκετά τατουάζ στα χέρια, τα πόδια και τον κορμό της, το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ένας μεγάλος φοίνικας (το πουλί) που κοσμεί τα πλευρά της στα δεξιά.

Slick Woods

Το πραγματικό της όνομα είναι Simone Thompson και είναι αμερικανή. Εμφανίστηκε αρχικά στις καμπάνιες και πασαρέλες του brand Fenty της Ριάνα, ενώ ακολούθησαν επιδείξεις του Marc Jacobs και πολλών ακόμη. Εξώφυλλα, συμμετοχές σε εκπομπές και η ανακήρυξή της το Φεβρουάριο του 2018 ως ένα από τα 50 κορυφαία μοντέλα του κόσμου δείχνουν ότι τα τατουάζ της δεν κατάφεραν να περιορίσουν την εξέλιξη της καριέρας της.

Freja Beha Erichsen

Γνωστό μοντέλο από τη Δανία, της έχει δοθεί το προσωνύμιο «Queen of Cool» και είναι γνωστή για το ανδρόγυνο look της και το γεγονός ότι ήταν μία από τις μούσες του Karl Lagerfeld. Έχει εμφανιστεί σε δεκάδες πασαρέλες στις εβδομάδες μόδας παγκοσμίως, σε καμπάνιες και εξώφυλλα ενώ αρκετά αντικείμενα μόδας έχουν ονομαστεί από εκείνην -όπως η τσάντα Jill Stuart Freja, το τσαντάκι Chloe Freja και οι μπότες Alexander Wang Freja. Δεύτερη στή λίστα με τα 50 κορυφαίοα μοντλελα του κόσμου και συνεχίζει. Στα χέρια της θα συναντήσεις πολλά μικρά τατουάζ τα οποία λατρεύει.

The Fly Twins

Οι δίδυμες Hope και Grace Fly δεν έχουν πολλά χρόνια στον κόσμο του μόντελινγκ, όμως έχουν καταφέρει να συμμετάσχουν στις καμπάνιες των κορυφαίων οίκων μόδας. Τα εκτενώς καλυμμένα με τατουάζ σώματά τους φαίνεται πως είναι περιζήτητα άφού οι φωτογραφίσεις για καμπάνιες διαδέχονται η μία την άλλη.


Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice