Χριστουγεννιάτικο decor
© Unsplash
Lifestyle

8 tips για chic Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού

Κλαδιά από έλατο σε ψάθινα καλάθια, DIY χριστουγεννιάτικο χωριό, stylish κάλτσες για cozy vibes

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού: Προτάσεις και συμβουλές για να ανανεώσεις το σπίτι σου

Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια ήδη λαμπυρίζουν στα κάγκελα των μπαλκονιών της γειτονιάς, σκορπώντας το γιορτινό mood. Fancy στολίδια, πολύχρωμες γιρλάντες, λαμπερά διακοσμητικά στολίζουν κάθε σπίτι όσο οι μυρωδιές από τα τραγανά μελομακάρονα σε στέλνουν πίσω στην παιδική σου ηλικία-ναι είμαστε team μελομακάρονα και αυτά τα Χριστούγεννα-. Στο replay η playlist με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ξεκινάμε. Αν θέλεις και εσύ το σπίτι σου να θυμίζει κάτι σε Christmas Factory ή Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα, παρακάτω θα βρεις 5 διακοσμητικά tips για να το μετατρέψεις σε glam and chic χριστουγεννιάτικο «καταφύγιο».

Τοποθέτησε κλαδιά από έλατο σε ψάθινα καλάθια-και όχι μόνο-

Χριστουγεννιάτικο decor
© Unsplash

Εκτός από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορείς φέτος να δοκιμάσεις να βάλεις κλαδιά ελάτου μέσα σε βάζα ή κανάτες ακόμη και σε ψάθινα καλάθια. Τα ψάθινα καλάθια άλλωστε είναι η απόλυτη boho deco τάση. Μερικά κλαδιά από έλατο, 4-5 fashion περιοδικά, λίγα στολίδια, φωτάκια και ένα λευκό γούνινο χαλάκι σε βάζουν στο απόλυτο mood.

Μαξιλάρια, ριχτάρια και κουβέρτες στο σαλόνι για cozy vibes

Χριστουγεννιάτικο decor
© Unsplash

Μαξιλάρια σε φανταχτερά χριστουγεννιάτικα χρώματα ή σε nude αποχρώσεις με χρυσές και λευκές λεπτομέρειες για μια πιο minimal διακόσμηση. Ένα ριχτάρι κόκκινο καρό, χουχουλιάρικο-που είναι πρωταγωνιστής των Χριστουγέννων- τοποθετημένο στη μια πλευρά του καναπέ σου δημιουργούν την πιο ατμοσφαιρική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Δημιούργησε χριστουγεννιάτικο δέντρο στον τοίχο

DIY Christmas Tree Wall (Great for Small Spaces!) + My Holiday Living Room Decor!

Βαρέθηκες το κλασικό δέντρο, δεν θέλεις άλλο να κάνεις 30 ώρες να στολίζεις και να ξεστολίζεις. Τι λες το φετινό σου xmas tree να αποτελείται από ξύλο, σχοινιά και στολίδια; Επιλέγεις κλαδιά περίπου του ίδιου πάχους ώστε το μέγεθος τους να μειώνετε κλιμακωτά, τα ενώνεις με σχοινιά και πιστολάκι σιλικόνης όπου χρειαστεί, προσθέτεις λαμπάκια λευκά και ότι άλλο θέλεις και έτοιμο! Επέλεξε ιδανικά να τα τοποθετήσεις στο μονόχρωμο τοίχο σου. Αν θέλεις κάτι ακόμη πιο απλό θυμάσαι αυτές τις άπειρες χριστουγεννιάτικες κάρτες στο συρτάρι που ακόμη δεν τις έχεις αξιoποιήσει; Δημιούργησε το δικό σου χριστουγεννιάτικο δέντρο με κάρτες ή ακόμη και με φωτογραφίες και τόλμησε φέτος κάτι γρήγορο και διαφορετικό.

Χριστουγεννιάτικο decor
© Μαριάννα Μανωλοπούλου

Extra: Αν σου αρέσουν τα minimal, πρόσφατα είδα στο καταφύγιο του Μπάφι ένα xmas deco tree inspo με τουβλάκια μακριά τύπου τζένγκα, λίγα κουκουνάρια, φωτάκια και στολίδια με κόκκινες και χρυσές αποχρώσεις. I like it!

Χριστουγεννιάτικη σύνθεση is the key

Θέλεις μια xmas σύνθεση στο τραπεζάκι του σαλονιού, κάπου στο δωμάτιο σου ή ακόμη και στο έπιπλο του μπάνιου σου που θα σου φτιάχνει την διάθεση; Για να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό centerpiece θα χρειαστείς ένα μεταλλικό, ξύλινο, ή χρυσό δίσκο-ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση σου-, vintage ή minimal κηροπήγια με χρυσές λεπτομέρειες, μερικά κεριά με ιδιαίτερα γιορτινά αρώματα -μελομακάρονο, κανέλα, μπισκότο top- λίγα κουκουνάρια, ελάχιστα στολίδια και άσε δίπλα δυο, τρία πολυσέλιδα βιβλία για ινσταγκραμικό concept. Αν ωστόσο θέλεις να πειραματιστείς με τα φυτά και να αντικαταστήσεις τα κουκουνάρια, δοκίμασε ένα μικρό λευκό ή κόκκινο αλεξανδρινό ή ένα μικρό ελατάκι. Ολοκλήρωσε την σύνθεση με λίγη χρυσόσκονη. Voilà!

Extra: Έχεις χρόνο και θέλεις να πειραματιστείς και άλλο με diy; Τοποθέτησε λευκά κεράκια μέσα σε γυάλινο βαζάκι μαρμελάδας με λευκή βάση, που θυμίζει χιόνι και κόλλησε μικρά κουκουνάρια από έξω ή περιτύλιξε το βαζάκι με πλεκτό ύφασμα σε τόνους εκρού ή τύλιξε το με σχοινί χοντρό και πρόσθεσε χριστουγεννιάτικα μπλιμπλίκια. Εύκολο και οικονομικό.

Το τζάκι με τις κάλτσες είναι must

Στολισμός με κάλτσες
© Unsplash

Κάλτσες, γιρλάντες, καμπανούλες, ξύλινα στολίδια ή στεφάνι πάνω στο τζάκι; Τι θα επιλέξεις τη φετινή χρονιά; Oι κάλτσες είναι must στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αρκετοί τοποθετούν μάλιστα τόσες όσες και τα μέλη της οικογένειας τους- ενώ αν θέλεις μια πιο μίνιμαλ διακόσμηση λευκά κεριά, διακοσμητικά και μία πράσινη γιρλάνταή λευκά λαμπάκια δίνουν upgradeστο styling του σπιτιού σου.

Έλα να κάνουμε DIY χριστουγεννιάτικο χωριό 

DIY Χριστουγεννιάτικο χωριό

Με την κολλητή έχουμε δημιουργήσει την δική μας άτυπη παραδοση. Κάθε χρόνο βρισκόμαστε στο πατρικό της για να δημιουργήσουμε ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο χωριό. Επιλέγουμε διαφορετική γωνιά, σπιτάκια, χρώματα, λαμπάκια, ζωγραφίζουμε, βάφουμε, στήνουμε, ξεστήνουμε και δημιουργούμε χιονισμένα τοπία. Αν θες να κάτσεις και να το ζήσεις φουλ ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις το δικό σου χωριό που θα αποτελεί μια μικρογραφία του Tregaarden`s Christmas house στη Νορβηγία.

Tα χριστουγεννιάτικα φυτά μην ξεχάσεις

 Αλεξανδρινό
© Unsplash

Την φετινή χρονιά ξέφυγε λίγο από τις κλασικές επιλογές όπως τα αλεξανδρινά και τόλμησε το κόκκινο κυκλάμινο που διατηρείται ανθισμένο μέχρι το τέλος του χειμώνα. Το αμαρυλλίς επίσης είναι η απόλυτη χριστουγεννιάτική επιλογή και δίνει μια extra πινελιά στη γιορτινή διακόσμηση της τραπεζαρίας σου, ο εντυπωσιακός κάκτος των Χριστουγέννων είναι μια καλή επιλογή ή ακόμη και το αρκουδοπούρναρο- μην το μπερδέψεις και αυτή τη χρονιά με το γκι- σε μια μοντέρνα γλάστρα θα δώσουν μια διαφορετική νότα ανανέωσης στο σπίτι σου. Βρες το σημείο που θα σε εμπνέει και τοποθέτησε τα!

Εμπρός καλά μου παράθυρα

Θα τα αφήσεις παραπονεμένα; Ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση χρησιμοποίησε είτε ειδικό σπρέι για τζάμια ή με ταινία διπλής όψεως κόλλησε λίγο βαμβάκι για να δώσεις αυτή την cold xmas αίσθηση “χιονιού”. Zωγράφισε ακόμη με έναν μαρκαδόρο κιμωλίας χιονονιφάδες, χιονανθρώπους, σπιτάκια και ότι άλλο σου αρέσει ή κόλλησε ανάλογα αυτοκόλλητα. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο grande μια γιρλάντα από κρεμαστά λαμπάκια βροχή που μπαίνει κατά μήκος του παραθύρου με την προσθήκη χριστουγεννιάτικων στολιδιών  σε διάφορα μεγέθη αλλά ίδιο χρώμα θα μετατρέψει τα παραθυρά σου στο πιο stylish, χριστουγεννιάτικο μέρος του σπιτιού.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice