Με το νέο έτος πετάμε αυτά τα 8 άχρηστα πράγματα από το σπίτι

Ξεκινάμε το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μας χωρίς ακαταστασία

Νέο έτος, νέοι στόχοι, πρώτα όμως ένα ξεκαθάρισμα των οικιακών ειδών που δεν μας χρειάζονται

Για πολλούς New Year = New Me! Τι καλύτερο λοιπόν, μαζί με τους νέους στόχους της νέας χρονιάς, να κάνουμε κι ένα ξεκαθάρισμα στον χώρο μας, στο σπίτι μας. Πιστέψτε με έχετε πάααρα πολλά άχρηστα αντικείμενα που πιάνουν χώρο χωρίς λόγο και πνίγουν την ατμόσφαιρα. Καθαρός και ξεκάθαρος χώρος = καθαρό μυαλό, καλύτερη ξεκούραση ψυχή τε και σώματι. Παραθέτουμε λοιπόν τα 8 αντικείμενα που θα πρέπει να πετάξετε για να είστε εσείς καλά και πάλι εσείς καλύτερα!

Παλαιά Έγγραφα
Μπορεί να σας αγχώνει λίγο η διαδικασία, γιατί πρόκειται για «ΈΓΓΡΑΦΑ», ωστόσο είναι «ΠΑΛΑΙΆ» και δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάτε. Πλέον ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας. Σχεδόν όλα βρίσκονται στο διαδίκτυο. Ναι ναι και τα γραφεικρατικά έγγραφα στον διαδικτυακό κόσμο βρίσκονται. Οπότε ό,τι ξέρετε που μπορείτε να το βρείτε διαδικτυακά δεν χρειάζεται να το έχετε και σε έντυπο. Πιάνει χώρο!

©unsplash/julia-joppien

Κατεστραμμένα ή διπλά μαγειρικά σκεύη
Τι φάση με τα μαγειρικά σκεύη που τα έχουμε διπλά (για να μην πούμε τριπλά); Ή τα καταστραμμένα που τα κρατάμε σαν κληρονομιά από την γιαγιά μας; Δεν είναι χρηστικά δεν θυμάστε καν ότι τα έχετε. Επίσης, έχετε σίγουρα και κάποιες συσκευές όπως αποχυμωτή (λέμε τώρα) που πιθανότατα δεν χρησιμοποιείτε (μάλλον ήταν κάποιο δώρο κάποιου), αυτά, καλύτερα να τα δώσετε κάπου που θα «πιάσουν τόπο» (με την καλή τη έννοια, την χρηστική). Bye bye!

©unsplash/henry-perks

Ληγμένα είδη τροφίμων και σκευών
Πόσες σάλτσες, πόσα μπαχαρικά, πόσα ξεχασμένα «τσάγια» κι ούτε ένα ευχαριστώ. Ναι παιδιά, το τσάι (ή ελληνιστί τα πολλά, «τσάγια») έχουν ημερομηνία λήξης! Ξεκαθάρισμα, ξεκαθάρισμα αμέσως, μην πιάσουμε σκουλήκια (προσωπικά μου ‘χει τύχει).

©unsplash/chris-lawton

Ληγμένα προϊόντα ομορφιάς και μπάνιου
Άλλα ληγμένα από ‘δω. Ουστ! Παιδιά, και τα προϊόντα ομορφιάς λήγουν, μην νομίζετε. Αν δείτε πίσω στις συσκευασίες πχ. Στις κρέμες, έχει μία κρέμα που μέσα τις αναγράφεται ένας αριθμός, ο οποίος δηλώνει τους μήνες που παραμένει «οκ» το προϊόν, πχ. 12 ή 24.

©unsplash/diana-ruseva

Ρούχα που δεν φοράτε πια
Ρούχα, ρούχα, ρούχα και ξανά ρούχα. Ρούχα παλιά αλλά και σχετικά καινούρια που τα αγοράζουμε και δεν τα φοράμε. Ό,τι δεν φοράμε, παλιό ή καινούργιο δεν έχει σημασία, το δίνουμε, γιατί υπάρχει ανάγκη. Και μάλιστα μεγάλη.

©unsplash/alejo-reinoso

Φθαρμένες πετσέτες και λευκά είδη
Πάντα οι φθαρμένες κουβέρτες και πετσέτες είναι το must have της ντουλάπας. Τι να τις κάνετε; Μπορείτε να τις δωρίσετε σε ένα καταφύγιο ζώων, όπου θα φανούν χρήσιμες.

©unsplash/kristiana-pinne

Ανεπιθύμητα είδη συρταριού
Ειδικά στο γραφείο, πόσα στυλό άδεια, πόσοι ξεκάρφωτοι συνδετήρες , πόσα μικροπράγματα που ζαλίζουν τέλος πάντων. Σκουπίδια. Και αν πρόκειται για κάποια ηλεκτρική συσκευή, τηλέφωνα, ραδιόφωνο οτιδήποτε, ανακύκλωση στους ειδικά διαμορφωμένους κάδους για τα ηλεκτρικά είδη.

©unsplash/ashim-d-silva

Παλιά ή σπασμένα παιχνίδια
Ήρθαν τώρα τις γιορτές τα νέα (παιχνίδια) να διώξουν τα παλιά, τα οποία ήδη ξεχείλιζαν από τα κουτιά αποθήκευσης. Δωρίστε τα. Ό,τι δεν θέλετε δωρίστε σε κάποιο παιδί που δεν έχει. Τα καταστραμμένα, αναλόγως τα υλικά που είναι φτιαγμένα σκουπίδια ή ανακύκλωση.

©unsplash/taylor-heery

Με το νέο χρόνο, ανανεωνόμαστε, προχωράμε αλλά για να προχωρήσουμε πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε. Ξεκαθαρίστε, πείτε bye bye στα άχρηστα και παλιά αντικείμενα και ντουγρού στην επίτευξη των νέων στόχων!