Lifestyle

Podcast Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Πώς να πραγματοποιήσεις ό,τι κι αν θελήσεις

5 τρόποι για να βάζετε όποιους στόχους θέλετε, όσο μεγάλοι κι αν σας φαίνονται, και να τους πραγματοποιείτε

Ξένια Κούρτογλου, ΜSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα
Ξένια Κούρτογλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Στα σεμινάριά μου όταν ζητάω από τους μαθητές να γράψουν τους στόχους τους, αυτά που συνήθως γράφουν είναι μικροί στόχοι. Κι αυτό γιατί εμείς οι άνθρωποι δεν αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, κόβουμε μόνοι μας τα φτερά μας γιατί βάζουμε τους μελλοντικούς μας στόχους με βάση την τωρινή μας κατάσταση! Όμως, η ουσία κάθε στόχου που πετυχαίνουμε είναι το ότι μέσα από αυτόν γινόμαστε κάτι πολύ περισσότερο απ’ ότι είμαστε πριν! Θα μοιραστώ μαζί σας κάποιους τρόπους για να βάζετε όποιους στόχους θέλετε, όσο μεγάλοι κι αν σας φαίνονται τώρα, και να τους πραγματοποιείτε!

  1. Πριν γράψετε τους στόχους σας, φανταστείτε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αποτυχίας! Αυτή η σκέψη θα σας ελευθερώσει και θα μπορέσετε να ακούσετε καθαρά την εσωτερική σας φωνή που θα σας αποκαλύψει τι είναι αυτό που πραγματικά λαχταράτε!
  2. Φτιάξτε το όραμα του στόχου σας και προγραμματίστε το μυαλό σας: δημιουργείστε μια εικόνα που αντιπροσωπεύει το πώς θα είναι η ζωή σας όταν θα έχετε κατακτήσει τον στόχο σας. Ζωγραφίστε την ή φτιάξτε ένα κολλάζ και βάλτε το κάπου να το βλέπετε, και φροντίστε να το σκέφτεστε πολλές φορές μέσα στη μέρα! Το μυαλό σας θα αρχίσει να καταγράφει την εικόνα, ενώ γύρω σας θα βλέπετε σύμβολα και συμπτώσεις που θα σας δείχνουν τον δρόμο προς τον στόχο σας: άνθρωποι, ιδέες, ευκαιρίες και πολλά άλλα!
  3. Νιώστε από τώρα το συναίσθημα που θέλετε να νιώθετε όταν θα έχετε κατακτήσει τον στόχο σας: όταν το μυαλό μας εστιάζεται σε κάτι, χωρίς να το συνειδητοποιούμε το σώμα ανταποκρίνεται! Πώς όταν βλέπουμε μια συγκινητική ταινία μπορεί να κλάψουμε ή όταν βλέπουμε ένα θρίλερ να σφίγγεται το στομάχι μας και να νιώθουμε αγωνία; Έτσι συμβαίνει και όταν οραματιζόμαστε στον στόχο μας! Νιώθουμε από τώρα το συναίσθημα στο σώμα μας, κι αυτό μας προετοιμάζει για το επόμενο βήμα που είναι…
  4. Κάντε όλα τα βήματα δράσης που σας οδηγούν στον στόχο σας: τίποτα δεν κατακτιέται τυχαία: τύχη είναι όταν η ευκαιρία συναντάει την προετοιμασία λέει ένα σοφό ρητό. Και για σας η προετοιμασία είναι η καθημερινή δράση προς τον στόχο, γιατί, μόνο με τους οραματισμούς και την σκέψη θα μένετε στο απραγματοποίητο όνειρο! Οραματιστείτε λοιπόν όλες τις στιγμές που τα βήματα θα είναι δύσκολα, που θα έχετε να παλέψετε με τους φόβους σας, που θα πρέπει να ξεπεράσετε τα όριά σας και που κάθε φορά που θα το κάνετε, θα γίνεστε εσείς κάτι περισσότερο και θα νιώθετε περήφανοι. Θυμηθείτε: αυτό που μας κάνει να νιώθουμε πετυχημένοι δεν είναι μόνο όταν κατακτήσουμε τον τελικό στόχο, αλλά όλα τα μικρά βήματα που κάναμε στο δρόμο προς αυτόν.
  5. Δημιουργήστε το δικό σας υποστηρικτικό πλαίσιο: στο ταξίδι σας προς ένα στόχο, χρειάζεστε δίπλα σας συμμάχους, ανθρώπους που να σας ενθαρρύνουν και σας υποστηρίζουν. Όμως, ακόμα κι αν κάποιοι που σας αποκαρδιώνουν, είναι κι αυτοί χρήσιμοι γιατί σας βοηθάνε να δείτε τις δικές σας αδυναμίες και να τις ξεπεράσετε.

Τι θα ακούσετε στο podcast «Ζήσε με αγάπη» με την Ξένια Κούρτογλου

Για μένα η Ψυχική Ανθεκτικότητα είναι η απάντηση στις συνεχείς αλλαγές της ζωής σε όλους τους τομείς της, και μέσα από το Podcast μου μαθαίνεις πώς να χτίζεις κι εσύ εκείνες τις ψυχικές αντοχές που σε βοηθούν να αντιμετωπίζεις με επιτυχία τις συνεχείς αλλαγές της ζωής, προσωπικά και επαγγελματικά.

Αφορμή γι' αυτό το ξεκίνημα μπορεί να είναι και για σένα μια μεγάλη δυσκολία, μια απώλεια που περνάς, ή οι γενικότερες συνθήκες της εποχής μας που συνεχώς μας καλούν να αυξάνουμε τις αντοχές και τα όριά μας.

Η λύση έρχεται πάντα μέσα από την ανακάλυψη της εσωτερικής μας δύναμης. Γι’ αυτό και σου προτείνω να ζεις με α.γ.α.π.η. μέσα από μια δική μου, φρέσκια ανάγνωση, όπου:

Α – πο μέσα: ό,τι κι αν ψάχνεις απ’ έξω –αγάπη, ευτυχία, ευημερία– δεν το βρίσκεις

Γ – ιατρεύομαι: η χαρά και η πληρότητα έρχονται μέσα από το εσωτερικό σου ταξίδι

Α – νακαλύπτω: βρίσκεις την δική σου αλήθεια, εκτιμάς την δική σου μοναδικότητα

Π – ροχωρώ: καθώς εξελίσσεσαι, διευρύνεσαι σε όλο και μια καλύτερη εκδοχή σου

Η – γούμαι: γίνεσαι ο ηγέτης του εαυτού σου, με το τιμόνι της ζωής σου στα χέρια σου

Στο ενεργητικό μου έχω μια επιχειρηματική καριέρα 35 χρόνων με πολλές προκλήσεις και περιπέτειες και μια προσωπική ζωή απαιτητική και πολυτάραχη. Για 35+ χρόνια ασχολούμαι με την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, και για 20+ χρόνια εμβάθυνα στον χώρο της ψυχικής υγείας και της προσωπικής ανάπτυξης, και συνεχίζω.

Σ’ αυτό το Podcast, σε κάθε επεισόδιο, μαθαίνεις πώς να διαχειρίζεσαι καταστάσεις, ανθρώπους, σχέσεις, αναποδιές και ατυχίες και να βγαίνεις μέσα από αυτές με περισσότερη δύναμη και σοφία. Κι ακόμα, εμπνέεσαι από διαφορετικούς τρόπους σκέψης για όλα αυτά που σε απασχολούν, και αποκτάς πρακτικές λύσεις για να τα αντιμετωπίζεις.

Εύχομαι αυτές οι μικρές σταγόνες από την επιστήμη και την εμπειρία να σε βοηθήσουν να εξελίσσεσαι συνεχώς και να απολαμβάνεις μια όμορφη ζωή.

Ξένια Κούρτογλου, MSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα
Ξένια Κούρτογλου, MSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ