Διακοσμήστε τα κάγκελα των μπαλκονιών σας και τους φράχτες σας με αυτά τα 6 φυτά και λουλούδια
©unsplash/colin-maynard
Lifestyle

Διακοσμήστε τα μπαλκόνια και τους φράχτες σας με αυτά τα 6 κατάλληλα φυτά

Όμορφα λουλούδια και φυτά για τα κάγκελα και τους φράχτες του σπιτιού σας

Λουλούδια και φυτά κατάλληλα για να αναπτυχθούν στα μπαλκόνια και τους φράκτες των σπιτιών 

Λέμε τέρμα στα βαρετά και «κρύα» (κυριολεκτικά και μεταφορικά) κάγκελα του μπαλκονιού μας και τους αδιάφορους φράχτες των μονοκατοικιών μας, βάζοντας αυτά τα 6 όμορφα φυτά και λουλούδια. 

Αμπέλια αναρρίχησης
Τι πιο διονυσιακό και μεσογειακό. Τα αμπέλια αναρρίχησης δίνουν μόνο στυλ. Προτιμάμε το αγιόκλημα, αναρριχητική σάλπιγγα (ναι, έτσι λέγεται) ή τριαντάφυλλα αναρρίχησης για το μπαλκόνι μας. Επίσης προτείνουμε τον συνδυασμό αμπελιού με το λουλούδι του πάθους, την πασιφλόρα. Η πασιφλόρα αναπτύσσεται γρήγορα και ανθίζει καλά καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού έως και τις αρχές του φθινοπώρου. Το ίδιο ισχύει και για τα τριαντάφυλλα Eden, καθώς η απαλή ροζ απόχρωση τους δίνει μια γλυκιά και ρομαντική διάθεση. Το σημαντικό με τα αναρριχητικά φυτά και λουλούδια είναι να αφαιρείτε πάντα τα κατεστραμμένα, άρρωστα και πολύ μπερδεμένα σημεία.

Διακοσμήστε τα μπαλκόνια και τους φράχτες σας με αυτά τα 6 φυτά και λουλούδια
©unsplash/matt-duncan

Αειθαλή φυτά
Ο συνδυασμός αμπελιού με τα αναρριχώμενα αειθαλή λουλούδια και φυτά είναι επίσης μία εκδοχή. Ο Stephen Eich, διευθυντής του Urban Studio του Hollander Design, προτείνει πουρνάρια Blue Girl, το ιαπωνικό πουρνάρι και το πυξάρι. Ένα πλεονέκτημα που έχουν τα πουρνάρια είναι τα βρώσιμα μούρα τους. Όταν πρόκειται για φράχτη σε μονοκατοικίες, τα αειθαλή φυτά είναι ιδανικά διότι οριοθετούν τον χώρο και δίνουν κομψότητα. Να τονίσουμε πως τα Blue girl πουρνάρια έχουν πιο σκληρά κλαδιά και αντέχουν στο χιόνι.

Διακοσμήστε τα μπαλκόνια και τους φράχτες σας με αυτά τα 6 φυτά και λουλούδια
©unsplash/monica-malave

Berry Flowers
Τα σμέουρα, τα βατόμουρα και τα φραγκοστάφυλα αναπτύσσουν μακριά και καρποφόρα κλαδιά δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. «Καλό είναι να τα δένουμε και να τα στηρίζουμε καλά στον φράχτη και το μπαλκόνι μας», μας συμβουλεύουν οι υπεύθυνοι του Hollander Design. «Επιλέξτε ένα σημείο που δεν εκτίθεται πολύ στον μεσημεριανό ήλιο ή σε πολύ αέρα», προσθέτουν. Τέλος να θυμάστε ότι τα μούρα θέλουν τον χρόνο τους για να δώσουν ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Διακοσμήστε τα μπαλκόνια και τους φράχτες σας με αυτά τα 6 φυτά και λουλούδια
©unsplash/james-baldwin

Οπωροφόρα δέντρα σε σπαλιέρα
Τα οπωροφόρα δέντρα, εάν δομηθούν σωστά πάνω σε μία σπαλιέρα μπορούν άνετα να αναπτυχθούν σε αυτήν τη μορφή και να διατηρηθούν σε μικρότερο μέγεθος. Φαίνονται πραγματικά υπέροχα όταν τοποθετούνται κατά μήκος της περίφραξης. «Καλύτερο θα είναι να τοποθετήσετε αυτά τα φυτά σε ένα πάνελ με νότιο προσανατολισμό. Θα ωφεληθούν από τη ζεστασιά, η οποία θα βοηθήσει τους καρπούς τους να ωριμάσουν γρηγορότερα», σημειώνει η Reivis.

Διακοσμήστε τα μπαλκόνια και τους φράχτες σας με αυτά τα 6 φυτά και λουλούδια
©unsplash/jannet-serhan

Θάμνοι
Για όσους ζουν σε μέρη πιο κοντά στη φύση και κυρίως σε μονοκατοικίες, μία δυνατότητα είναι να φυτέψετε θάμνους σε σειρά. Μπορείτε να επιλέξετε θάμνους που παράγουν μούρα όπως το chokeberry, το beautyberry, το winterberry και τα βατόμουρα. Τα μούρα είναι εξαιρετική πηγή τροφής για τα πουλιά.

Διακοσμήστε τα μπαλκόνια και τους φράχτες σας με αυτά τα 6 φυτά και λουλούδια
©unsplash/aj-garcia

Ορτανσίες
Οι ορτανσίες θα χαρίσουν μία ρομαντική διάθεση, καθώς βγαίνουν, εκτός από το λευκό, σε απαλό μπλε, μωβ και ροζ χρώμα. Ανθίζουν την άνοιξη έως και τις αρχές του καλοκαιριού. Πουλιά μπορεί να φτιάξουν τις φωλιές τους πάνω τους, οπότε προτείνεται για μία πιο εξοχική περιοχή. Θα πρέπει να τις ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα (ειδικά όταν ο καιρός είναι ξηρός). Περιστασιακά ενισχύστε τες με μία δόση λιπάσματος, μία με δυο φορές τον χρόνο, άνοιξη ή καλοκαίρι.

Διακοσμήστε τα μπαλκόνια και τους φράχτες σας με αυτά τα 6 φυτά και λουλούδια
©unsplash/atul-vinayak

Αυτά ήταν τα 6 όμορφα φυτά και λουλούδια που θα χαρίσουν χρώμα, ζεστασιά και ζωτικότητα στα μπαλκόνια και στους φράχτες των κήπων σας!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice