Buccal fat removal: Γιατί ξαφνικά τόσες celebrities αφαιρούν το λίπος από τα μάγουλά τους;

Το TikTok αποφάσισε πως τα στρογγυλά πρόσωπα είναι εκτός. Μήπως κάπου παρά έγινε το κακό;

Ο κόσμος των social media έχει εκστασιαστεί με τα έντονα ζυγωματικά και το Buccal fat removal. Ένα νέο trend στην πλαστική χειρουργική που ήρθε για να διχάσει.

Έχεις παρατηρήσει ποτέ το πρόσωπό σου στον καθρέφτη καθώς ρουφάς κάποιο ρόφημα με το καλαμάκι; Αυτό ακριβώς θα είναι το αποτέλεσμα αν κάνεις και εσύ Buccal fat removal, ή αλλιώς, αφαίρεση στοματικού λίπους.
Όταν μιλάμε για τον όρο «Buccal fat», αναφερόμαστε στην ουσία σε μια σφαίρα λίπους, η οποία βρίσκεται βαθιά μέσα στα μάγουλα. Όλοι μας το έχουμε. Το μέγεθός του απλώς διαφέρει από άτομο σε άτομο, επηρεάζοντας το τελικό σχήμα του προσώπου. Με λίγα λόγια, όσο περισσότερο στοματικό λίπος υπάρχει, τόσο πιο γεμάτα εμφανίζονται τα μάγουλα και τόσο πιο στρογγυλό δείχνει το σχήμα του. Το Buccal fat removal λοιπόν, είναι η χειρουργική διαδικασία στην οποία το στοματικό λίπος εντοπίζεται και αφαιρείται μέσω μιας αόρατης τομής, στο εσωτερικό από κάθε μάγουλο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο αδύνατο σχήμα προσώπου, με «γραμμένα» ζυγωματικά και σμιλεμένο σαγόνι. Το κλασικό πρότυπο «μοντελικής ομορφιάς» δηλαδή.
Τις τελευταίες εβδομάδες, το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη επέμβαση έχει εκτοξευτεί στα ύψη στα social media, με τις συζητήσεις για το εάν διάφορες celebrities έχουν «αδυνατίσει» τα μάγουλά τους να έχουν πάρει φωτιά. Για την ακρίβεια, αυτή τη στιγμή, το hashtag #buccalfatremoval στο TikTok έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 180 εκατομμύρια προβολές. Αρκετά είναι επίσης και τα video που έχουν ανεβεί από influencers ή και «απλό» κόσμο, όπου έχουν υποβληθεί στην παραπάνω διαδικασία και μας δείχνουν τα αποτελέσματά τους. Η συγκεκριμένη τεχνική βέβαια δεν είναι κάτι νέο, μιας και τελείται εδώ και αρκετά χρόνια στον χώρο των χολιγουντιανών celebrities. Τι προκάλεσε όμως την σημερινή τρέλα;

Περίπου έναν χρόνο πριν, το γνωστό μοντέλο Chrissy Teigen, έχει δηλώσει στο Instagram της, ότι πραγματοποίησε την διαδικασία του Buccal fat removal και ότι είναι πολύ ικανοποιημένη με το τελικό αποτέλεσμα, κινώντας ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κόσμου. Ωστόσο, τα video και τα σχόλια για το Buccal fat removal εξερράγησαν τον προηγούμενο μήνα, όταν η ηθοποιός Lea Michele, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram, στην οποία φαίνονταν τα νέα της «ρουφιγμένα» μάγουλα. Η Michele μέχρι τώρα δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το εάν οι φήμες είναι αληθινές η όχι.

Το ίδιο μυστήριο πλανάται και για αρκετές ακόμα celebrities με έντονα κοψίματα και φοβερά ζυγωματικά (που φυσικά δεν προϋπήρχαν) όπως η Bella Hadid, η Dove Cameron, η Zoë Kravitz, η Amelia Gray, η Megan Fox και πολλές ακόμα. Το σούσουρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτή την «μυστική» επέμβαση είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που την κάνει τόσο περιζήτητη.

Το πιο απλό και «αθώο» σενάριο θα ήταν φυσικά να υποθέσουμε ότι οι παραπάνω αλλαγές είναι τα αποτελέσματα κάποιας δίαιτας. Η αλήθεια όμως είναι ότι ένα στρογγυλό προσώπο δεν μπορεί να αποκτήσει γωνιές που δεν προϋπήρχαν, εκτός και αν μιλάμε για μια κυριολεκτικά δραματική μείωση λίπους. Επίσης, οι πλαστικοί επισημαίνουν ότι το μέγεθος του «buccal fat» εξαρτάται κυρίως από τα γονίδιά μας. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι έχουν ένα μόνιμο «baby face».
Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση όμως, υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι και κάποιες «λεπτομέρειες» που οι influencers δεν θα αναφέρουν ποτέ. Σε αντίθεση με το BBL, τα fillers ή τα foxy eyes που τρεντάρουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής, η αφαίρεση του στοματικού λίπους παρέχει ένα μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα. Τα μάγουλα δύσκολα ξαναγεμίζουν. Εάν η διαδικασία δεν γίνει προσεκτικά και με τον κατάλληλο τρόπο για το κάθε πρόσωπο, μπορεί να διακινδυνεύσετε μια πρόωρη γήρανση ή ένα look άδειου και «ρουφηγμένου» προσώπου.

Και εκτός από όλα αυτά, πόσο αξίζει άραγε να διαμορφώνουμε τα πρόσωπά μας για χάρη ενός ιδανικού ομορφιάς που πιθανότατα θα αλλάξει; Αντί λοιπόν να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αποκτήσουμε τα γεωμετρικά ζυγωματικά της Bella Hadid, ας βάλουμε λίγο παραπάνω ρουζ στα χαριτωμένα, στρογγυλά μαγουλάκια που μπορεί να έχουμε και ας αφήσουμε και αυτή την τάση να κάνει τον κύκλο της.