κεριά με άρωμα φαγητού
© unsplash/ sixteen miles out
Lifestyle

Αρωματικά κεριά για φάγωμα! Αυτή είναι η νέα τάση

Θα άναβες το πρωί ένα κερί που θα γέμιζε με τη μυρωδιά του κρουασάν όλο το σπίτι;

Η νέα τάση στα αρωματικά κεριά. Μυρίζουν μπέργκερ, τηγανητές πατάτες, νερό από σπαγγέτι που βράζει, σοταρισμένο σκόρδο, βούτυρο και κουρκουμά

Σε μια προσπάθεια να δώσεις ατμόσφαιρα θαλπωρής και ζεστασιάς στο σπίτι σου, να το κάνεις πιο σέξι ή πιο cosy, εκτός από το να το καθαρίσεις, ανάβεις απλά ένα και δύο και τρία και τέσσερα κεριά. Τα έχεις καταφέρει και έχεις πιάσει και το hygge. Δεν νομίζω ότι θα επέλεγα το κερί της Γκουίνεθ Πάλτροου. Πώς θα ήταν να διαχέεται το άρωμα του this smells like my vagina candle της Γκουπ; Μπορεί να είμαι προκατειλημμένη. Δεν το έχω ανάψει και λίγα ξέρω. Θα προτιμούσα κάτι πιο κλασικό, πιο παραδοσιακό, ένα άρωμα καθαριότητας, το άρωμα του ταλκ, της παιδικής πούδρας, θα μπορούσε να είναι και κανέλα ή μελομακάρονο που «κάηκε» πολύ φέτος στα καθιστικά. Πάντα υπάρχει χώρος για καινούργια πράγματα, για καινούργια ταξίδια και για καινούργια κεριά. Φρέσκα και ευφάνταστα χρώματα και λιμπιστερά αρώματα. Τα κεριά και τα αρώματά τους δεν περιορίζονται στις κλασικές νότες βανίλιας και σε μυρωδιές που φέρνουν στο νου μακαρόν και κρέμα πατισερί. Η ανάγκη του διαφορετικού ως λαχτάρα και φυσικά το επιχειρηματικό δαιμόνιο μαζί με τη φαντασία εγκαινιάζουν μια νέα γενιά κεριών.

Το κερί μπέργκερ είναι μια επιλογή για πεινασμένους, το σπαγγέτι που βράζει επίσης, ενώ και η σάλτσα ντομάτας θα μπορούσε να είναι μια ωδή στη μεσογειακή κουζίνα. Το βούτυρο και ο κουρκουμάς είναι επίσης δημοφιλή αρώματα. Μάλλον είναι πιο εύκολο να μυρίζεις τη σάλτσα ντομάτας παρά να τη μαγειρεύεις. Αντί να βράσεις τα μακαρόνια ανάβεις το κερί με το άρωμα σπαγγέτι που βράζει. Μπαίνεις στην εφαρμογή και παραγγέλνεις το μακαρόνι και το μπέργκερ. Και στο μεταξύ έχεις κάνει ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Η εταιρία αρωμάτων D.S. & Durga και το εστιατόριο Jupiter δημιούργησαν ένα κερί που μυρίζει σαν το ζεστό, εμπλουτισμένο με σιμιγδάλι νερό που μένει μετά το μαγείρεμα των ζυμαρικών. Τα κεριά με άρωμα φαγητού μπορεί να φέρνουν στο μυαλό σας εικόνες από τον γίγαντα Yankee Candle και τη ζαχαρένια πραμάτειά του, όπως η καρυκευμένη κολοκύθα ή το cupcake βανίλιας. Αλλά αυτά τα κεριά, αυτή η νέα εκδοχή είναι διαφορετική: τα αρώματά τους είναι αλμυρά, είναι κομψά συσκευασμένα και έχουν σχεδιαστεί για να απευθύνονται στο είδος των ανθρώπων που ξοδεύουν χρήματα σε φανταχτερά κεριά και ακριβό ελαιόλαδο (το δικό μας είναι το καλύτερο).

Οι πωλήσεις των highend κεριών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξηθεί κατά 53% από το 2019, σύμφωνα με τον όμιλο NPD. Χάρη σε αυτήν την άνοδο, τον πολλαπλασιασμό των εμπορευμάτων τροφίμων και εστιατορίων και ένα όλο και πιο ενημερωμένο κοινό που γευματίζει, τα κεριά τροφίμων έχουν απογειωθεί. Από τότε που η εταιρία ευεξίας Flamingo Estate παρουσίασε τα κεριά ντομάτας Romaheir loom το 2020, έχουν γίνει το πιο δημοφιλές είδος της, με περισσότερες από 20.000 πωλήσεις. Στην εταιρία αρωμάτων Joya Studio, το κερί με τις περισσότερες πωλήσεις μυρίζει σοταρισμένο σκόρδο – μια συνεργασία του 2022 με την καταξιωμένη πιτσαρία Lucali του Μπρούκλιν.

Ένα κερί κρουασάν, σε μοβ χρώμα και με άρωμα κρουασάν από την πολυτελή εταιρία παραγωγής αρωματικών κεριών Overose, αναφέρεται ως κορυφαίο σε πωλήσεις στον ιστότοπό της. Πέρυσι, η αρχική σειρά δύο κεριών εμπνευσμένων από το Shake ShackBurger in the Park και Shake N Fries– από την εταιρία οικιακών αρωμάτων Apotheke εξαντλήθηκε μέσα σε 48 ώρες! Δεν θέλεις απλά να το μυρίσεις, θέλεις να το φας. Κεριά, θα σας φάμε. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice