Νίνα Ιωαννίδου: Η ιδιοκτήτρια των ανθοπωλείων Fleria στην πρώτη της έκθεση «Colors»

Παρουσιάζονται κεραμικά, ζωγραφικά και λουλούδια από τις 14-24/3 στο Metaphor Athens

Νίνα Ιωαννίδου (Fleria) και Σταύρος Παπαγιάννης παρουσιάζουν την έκθεση κεραμικών, ζωγραφιών, λουλουδιών με τίτλο «Colors» στο Metaphor Athens (14-24 Μαρτίου)

Είναι δημιουργική, «πολύχρωμη» και με ανήσυχο πνεύμα. Πρόκειται για την Νίνα Ιωαννίδου, ιδιοκτήτρια των καλαίσθητων ανθοπωλείων Fleria, που περισσότερο μοιάζουν με γκαλερί. Φέτος, μετά από την προτροπή και την ενθάρρυνση του επί σειρά ετών φίλου και συνεργάτη της, Σταύρου Παπαγιάννη, παρουσιάζουν την έκθεση “Colors”. Ο πολυχώρος Μetaphor Athens θα γεμίσει χρώματα από τα κεραμικά, τις ζωγραφιές και τις ποικιλίες λουλουδιών που θα πρωταγωνιστούν. «Τα κεραμικά σε αυτή την έκθεση είναι το προσωπικό μου στοίχημα και η νέα μου αδυναμία», μου αναφέρει η Νίνα Ιωαννίδου.

 Νίνα Ιωαννίδου: Η ιδιοκτήτρια των ανθοπωλείων Fleria, στην πρώτη της έκθεση “Colors”

Πρόκειται για μια ακόμη έκφραση της καλλιτεχνικής της ανησυχίας που «μαρτυρά» το αεικίνητο ταλέντο της. Τα κεραμικά, θα λειτουργήσουν ως βάζα, με διαφορετικά σχήματα, σχέδια και χρώματα. Άλλα μακρόστενα, άλλα φαρδιά, άλλα μεγάλα και άλλα μικρά. Όλα όμως θα «φιλοξενούν» λουλούδια, που μάλιστα το φύλλωμα τους θα έχει επεξεργαστεί με πινελιές χρωμάτων. Επομένως, πρόκειται για δημιουργίες που θα μετατραπούν σε έργα τέχνης. «Τα λουλούδια πρέπει να παρουσιάζονται συνολικά ως μια ολοκληρωμένη σύνθεση και τότε αναδεικνύεται σωστά η ομορφιά τους», προσθέτει.

 Νίνα Ιωαννίδου: Η ιδιοκτήτρια των ανθοπωλείων Fleria, στην πρώτη της έκθεση “Colors”

Είναι αλήθεια. Η Νίνα Ιωαννίδου, σε κάθε αντικείμενο βλέπει ένα πιθανό έργο τέχνης, όπως έκανε και το 2020 με τα βαρέλια πετρελαίου μετατρέποντας τα με ένα αναπάντεχο τρόπο σε ένα ξεχωριστό installation. Το θυμάστε; Στα βαρέλια ζωγραφίστηκαν πρόσωπα κοριτσιών με «λουλουδένια» μαλλιά (αμάραντους, στάχια κ.ά.) δίνοντας μια αλλιώτικη νότα στην γκρίζα πλατεία Κολωνακίου. Είναι η ίδια γυναίκα που το 2021 ζωγράφισε σε γλαστράκια. χαριτωμένα τσολιαδάκια, παιχνιδιάρικα και ποπ, γιορτάζοντας τη χώρα μας με έναν δημιουργικό τρόπο και η ίδια που όλα αυτά τα χρόνια φτιάχνει τόσα άλλα εικαστικο-ανθο-κηπουρικό δημιουργήματα κάνοντας μας να χαμογελάσουμε. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει παλιότερα στόχος της σε ότι και αν καταπιάνεται είναι να δημιουργεί χαρά, «να το ευχαριστιέται ο κόσμος».

 Νίνα Ιωαννίδου: Η ιδιοκτήτρια των ανθοπωλείων Fleria, στην πρώτη της έκθεση “Colors”
 Νίνα Ιωαννίδου: Η ιδιοκτήτρια των ανθοπωλείων Fleria, στην πρώτη της έκθεση “Colors”

Η έκθεση θα διαρκέσει τουλάχιστον 10 ημέρες, από 14-24 Μαρτίου, 7 μμ και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 15 Μαρτίου, 6 - 10 μ.μ.

Υ.Γ.: Μας περιμένουν εκπλήξεις, καθώς η Νίνα Ιωαννίδου και σε αυτή της την έκθεση μένει πιστή στην άποψη της ότι «η έκπληξη είναι το ζητούμενο». 

Διεύθυνση: Metaphor Athens (Δορυλαίου 10, Πλατεία Μαβίλη)
FLERIA  Π. Ιωακείμ 35,106 75, Κολωνάκι | Τ. 2106753480 – 210 7229697
FLERIA LAB Σαρανταπήχου 13-15, 114 71,  Λυκαβηττός | Τ. 2106753481

“Colors”: H νέα έκθεση της Νίνας Ιωαννίδου


Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice