TWO's: Το ωραιότερο concept store της Πάρου

Στόχος είναι η αναβάθμιση της ανθρώπινης ευημερίας και ευζωίας μέσω της εσωτερικής διακόσμησης και αρχιτεκτονικής

Το TWO's με έδρα την Πάρο δραστηριοποιείται σε έργα αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης, παράλληλα με την προμήθεια επίπλων και διακοσμητικών ειδών

Το σπίτι μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας- όχι μόνο το σώμα μας. Εκεί ξεκινάμε την ημέρα μας και εκεί την τελειώνουμε. Είναι η αρχή και το τέλος, το τέλος και η αρχή. Είναι ο χώρος που πρέπει να αισθανόμαστε καλύτερα από πουθενά αλλού. Γι’ αυτό πρέπει να μας εκφράζει και να μας αντιπροσωπεύει. «Τα πάντα όλα γίνονται για το ευ ζην. Σημασία δεν έχει το πού ζεις, αλλά το πώς ζεις», αναφέρει η ιδιοκτήτρια των TWO's, Τίνα Βασιλικού.

Το TWO's δραστηριοποιείται εδώ και έξι χρόνια σε έργα αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης σε όλη την Ελλάδα, παράλληλα με την προμήθεια επίπλων και διακοσμητικών ειδών για το σπίτι μας. Η Τίνα Βασιλικού (Ιnterior designer), μαζί με τον συνιδιοκτήτη και καλό συνεργάτη της Αντώνης Κολσούζογλου (Aρχιτέκτονας) παραλαμβάνουν ένα οικόπεδο από το μηδέν και το στολίζουν μέχρι την τελευταία πινελιά. Όλη τους η δουλειά βασίζεται σε ένα δυαδικό σύστημα, εξ’ ού και η καθόλου τυχαία ονομασία TWO's: Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση, Εξωτερικός χώρος και Εσωτερικός χώρος, Φαντασία και Εκτέλεση, Μαθηματική Σκέψη και Eνθουσιασμός, όπου κοινός παρανομαστής είναι η τέχνη. «O Αντώνης έχει πιο μαθηματική σκέψη και εξισορροπεί την τρέλα μου. Έχουμε κοινά και αντιφάσεις. Είμαστε δύο άνθρωποι που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον σε αυτή την προσπάθεια και έτσι το πλοίο δε βυθίζεται. Άλλωστε, “it takes TWO to Tango”», λέει η Τίνα Βασιλικού.

H Τίνα Βασιλικού και ο Αντώνης Κολσούζογλου αποδεικνύουν ότι σε μια εποχή δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, οι στόχοι επιτυγχάνονται όταν υπάρχει όραμα και διάθεση δημιουργικότητας. Εδώ και κάποιο διάστημα δραστηριοποιούνται στην Πάρο, ένα κυκλαδίτικο νησί με κοσμοπολίτικη αύρα, όπου γίνονται ολοένα και περισσότερες ανοικοδομήσεις. Συγκεκριμένα, έχουν ανοίξει τέσσερα καταστήματα. Εκεί, αλλά και στο νέο e-concept store, συναντάμε μια multiculti συλλογή αντικειμένων από όλο τον κόσμο, τα οποία έχουν συλλεχθεί ένα προς ένα από τα ταξίδια της Τίνας τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Τρίτες Χώρες, συνδυάζοντας το business με το pleasure. Βρίσκουμε από καναπέδες και poof, μέχρι ριχτάρια, καθρέφτες, δίσκους σερβιρίμαστος και κηροπήγεια, όλα με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Κάθε λογής αντικείμενο που θα χτίσει μία cozy και ζεν διάθεση στη «φωλιά» μας.

Το καθένα από αυτά μεταφέρει ένα πολιτισμό και «μαρτυρά μια προσωπική ιστορία. Όλα είναι διαφορετικά, αλλά «αυτό είναι και το στοίχημα, να ταιριάζεις διαφορετικά στυλ- κλασικά και μοντέρνα, και να δημιουργείς ένα αρμονικό σύνολο με εξισορροπιστή την τέχνη», αναφέρει η αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων. Άλλα είναι από την Αιθιοπία, άλλα από Μπαλί και πολλά από ευρωπαϊκές χώρες- πραγματικά διαλεγμένα ένα–ένα. Τα περισσότερα ακολουθούν την τάση της εποχής που είναι η boho-island (chic) αισθητική. Αντικείμενα ξεκούραστα στο μάτι και ανάλαφρα στην ψυχή. Πολύ bamboo και ξύλο και είναι κάτι που μας αρέσει. Τα χρώματα είναι πιο γήινα- λευκό, taupe, ivory, θαλασσί –της θάλασσας- κλπ, ωστόσο δε λείπουν και τα ζωηρά που εκθειάζουν το αφρικανικό στιλ. Φιλοσοφία του TWO's παραμένει η ανάδειξη της σημασίας του εύ ζήν στη ζωή μας και στο σπίτι μας, κάτι που πετυχαίνουμε όταν είμαστε σε πλήρη εναρμόνιση με τη φύση. Για αυτό και πολλά υλικά πέραν του ότι θυμίζουν στοιχεία της γης, είναι και οικολογικά. To TWO's αναλαμβάνει και customized παραγγελίες και έτσι παραλαμβάνουμε αντικείμενα που ταιριάζουν με το γούστο μας και δένουν απόλυτα με το χώρο μας.

Το TWO's πραγματικά αγαπά την τέχνη και στηρίζει την καλαισθησία, καθώς φιλοξενεί κατά καιρούς εκθέσεις καλλιτεχνών. Ήταν εκεί που ο διάσημος φωτογράφος-δημιουργός, Βαγγέλης Κύρης, σε συνεργασία με τον δημιουργό Anatoli Georgiev παρουσίασαν για πρώτη φορά την εξαιρετική έκθεση «Ένδυμα Ψυχής», όπου άνθρωποι πόζαραν στο φακό με τοπικές φορεσιές από την μητροπολιτική Ελλάδα, την νησιωτική Ελλάδα και την Κρήτη, την Κύπρο και τις «χαμένες πατρίδες». Αυτή τη στιγμή, διοργανώνεται επίσης η έκθεση ζωγραφικής σε υφαντά της καλλιτέχνιδας Dilek Aksu από την Κωνσταντινούπολη, την οποία γνώρισε η Τίνα Βασιλικού φέτος σε ένα ταξίδι της στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι, το TWO's είναι ένα ολιστικό project. Λειτουργεί και ως γκαλερί αναδεικνύοντας το ωραίο και το ευφάνταστο. «Το μυστικό είναι ο ενθουσιασμός εφηβικού τύπου που έχω. Ό,τι κάνω, το κάνω με χαρά», μου λέει χαμογελώντας η Τίνα Βασιλικού.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο TWO's έχει αναλάβει ακόμη σημαντικό αριθμό ιδιωτικών έργων σε επίπεδο μελέτης, επίβλεψης και κατασκευής και διακόσμησης. Έχει παραδώσει έργα κυρίως στην Πάρο και την Αθήνα, που αφορούν σε ιδιωτικές κατοικίες, χώρους εστίασης και ξενοδοχεία. Την περίοδο αυτή έχει αναλάβει δύο κατοικίες συνολικής επιφάνειας 320τμ με κολυμβητικές δεξαμενές στην Αγία Ειρήνη της Πάρου, καθώς και τρεις διώροφες κατοικίες 400τμ με κολυμβητικές δεξαμενές στην Αγκαιριά. Επιπρόσθετα, συνεργασίες με οίκους όπως η FLEXFORM, η GENTILI, και η ETHNICRAFT ολοκληρώνουν την ιδιαίτερη αισθητική πρόταση της εταιρείας.

Site, Instagram,Facebook

Πάρος, Νάουσα 

(0030) 22843 00977

(0030) 22843 06725