OpenAI και συμβουλές περί στιλ. Θέσαμε ερωτήματα στην πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και πήραμε απαντήσεις.
© saskia fairfull / Unsplash
Lifestyle

Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη τρώει τη δουλειά του στιλίστα

Τύφλα να ’χει ο Λάκης Γαβαλάς! Μπήκαμε στο OpenAI και μάθαμε τα πάντα περί μόδας και στιλ (λέμε τώρα)

OpenAI και συμβουλές περί στιλ. Θέσαμε ερωτήματα στην πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και πήραμε απαντήσεις.

Το γκουγκλάρισμα είναι πασέ, το OpenAI είναι το καινούργιο συναρπαστικό παιχνίδι. Μπαίνεις στην πλατφόρμα και ξεχνάς να βγεις! Ρωτάς κάτι απλό, λαμβάνεις ένα ηλεκτρονικό παραλήρημα ως απάντηση. Έχει πλάκα, είναι εθισμός. 

Τον τελευταίο καιρό επικρατεί η άποψη πως το τεχνολογικό τσουνάμι της Τεχνητής Νοημοσύνης θα καταργήσει επαγγέλματα. Κινδυνεύει το επάγγελμα του στιλίστα; Για να το διαπιστώσουμε θέσαμε στο «μηχάνημα» ερωτήματα στιλιστικού ενδιαφέροντος και πήραμε ανάλογες απαντήσεις, με ολίγη από πολιτική ορθότητα και life coaching. Θα συμφωνούσαν με τα λεγόμενα της AI οι κριτές του «My Style Rocks»; Σίγουρα ναι. Ίσως θα διόρθωναν κάποια ορθογραφικά και θα μας εξηγούσαν τι είναι η «οπτική ιλουστρίτα». 

Ποια είναι η πιο κομψή γυναίκα του κόσμου;
Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη γυναίκα που να μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο κομψή στον κόσμο. Η κομψότητα είναι κάτι υποκειμενικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο προσωπικός στυλ, ο τρόπος ζωής, η κουλτούρα και η εποχή.

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν θεωρηθεί ως κομψές, όπως η Audrey Hepburn, η Grace Kelly, η Jackie Kennedy Onassis και η Princess Diana. Αλλά και σήμερα υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν κομψό στυλ και είναι πηγή έμπνευσης για πολλούς, όπως η Kate Middleton, η Michelle Obama και η Amal Clooney, μεταξύ άλλων.

Ποια είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο;
Η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό και δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη γυναίκα που να μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο όμορφη στον κόσμο. Οι αντιλήψεις για την ομορφιά διαφέρουν ανάλογα με την κουλτούρα, τις παραδόσεις και τις προσωπικές προτιμήσεις.

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που θεωρούνται ως όμορφες σε διάφορα μέρη του κόσμου και σε διαφορετικές εποχές, ανάλογα με τα κανόνες ομορφιάς της κάθε κουλτούρας και εποχής. Κάποια παραδείγματα από γυναίκες που έχουν θεωρηθεί ως όμορφες σε διαφορετικές περιόδους είναι η Marilyn Monroe, η Sophia Loren, η Brigitte Bardot, η Angelina Jolie, η Beyoncé και η Gal Gadot.

Ποιος είναι ο καλύτερος σχεδιαστής μόδας;
Δεν υπάρχει ένας μόνο σχεδιαστής μόδας που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος στον κόσμο. Η μόδα είναι ένας δυναμικός κλάδος και η αξία και η επιρροή του κάθε σχεδιαστή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η καινοτομία, η δημιουργικότητα, η ποιότητα της εκτέλεσης, η επικοινωνία του με τους καταναλωτές και η δημοτικότητα.

Υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές μόδας που έχουν καταφέρει να κερδίσουν το σεβασμό και την εκτίμηση του κλάδου και του κοινού, όπως η Coco Chanel, ο Giorgio Armani, ο Yves Saint Laurent, ο Karl Lagerfeld, η Stella McCartney και η Victoria Beckham. Ωστόσο, η αξία και η επιρροή κάθε σχεδιαστή εξακολουθούν να είναι υποκειμενικές και να εξαρτώνται από την κατανόηση και τις προτιμήσεις του καθενός.

Πώς να κρύψω την κοιλιά μου;
Εάν θέλετε να κρύψετε την κοιλιά σας, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  1. Φορέστε ίσια ή ίσια κομμένα ρούχα: Επιλέξτε ρούχα που δεν είναι πολύ στενά στην περιοχή της κοιλιάς σας, αλλά και όχι πολύ φαρδιά, ώστε να μην δημιουργείται εντύπωση περισσείας υφάσματος.
  2. Επιλέξτε κομψά κομμάτια με πιο χαλαρή εφαρμογή: Μπορείτε να φορέσετε μπλούζες, πουκάμισα, παντελόνια ή φούστες που έχουν πιο χαλαρή εφαρμογή στην περιοχή της κοιλιάς σας, ώστε να κρύβετε τις καμπύλες σας.
  3. Φορέστε σωστά εσώρουχα: Ένα καλό σουτιέν και κυρίως σλιπ που ταιριάζουν καλά στη σιλουέτα σας μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας πιο επίπεδης εμφάνισης στην περιοχή της κοιλιάς.
  4. Επιλέξτε τα κατάλληλα αξεσουάρ: Ένα καλό ζωνάρι ή ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο στρωτή γραμμή στο σώμα σας και να κρύψουν την περιοχή της κοιλιάς σας.

Τι να φορέσω την άνοιξη;
Η άνοιξη είναι μια εποχή όπου η καιρική κατάσταση μπορεί να είναι αβέβαια, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ρούχα που μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Μερικές ιδέες για ρούχα που μπορείτε να φορέσετε την άνοιξη είναι οι εξής:

  1. Φορέστε ένα πουκάμισο ή ένα τζιν πουκάμισο: Τα πουκάμισα είναι ιδανικά για την άνοιξη καθώς μπορείτε να τα φορέσετε μόνα τους ή να τα συνδυάσετε με ένα τζιν παντελόνι ή φούστα. Είναι ένα κομψό κομμάτι που μπορεί να φορεθεί σε διάφορες καταστάσεις.
  2. Φορέστε ένα φόρεμα: Ένα φόρεμα είναι ιδανικό για την άνοιξη και μπορεί να φορεθεί σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Μπορείτε να επιλέξετε ένα μακρύ φόρεμα, ένα μίνι φόρεμα ή ένα midi φόρεμα.
  3. Φορέστε ένα σακάκι: Τα σακάκια είναι ιδανικά για την άνοιξη και μπορούν να συνδυαστούν με πολλά διαφορετικά ρούχα. Μπορείτε να τα φορέσετε πάνω από ένα φόρεμα, παντελόνι ή φο (εδώ κόβεται η κουβέντα)

Υπάρχουν πολλά ρούχα και στυλ που μπορείτε να φορέσετε την άνοιξη, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σας. Μερικά από τα δημοφιλή στυλ για την άνοιξη είναι τα εξής:

  1. Παστέλ αποχρώσεις: Οι απαλοί τόνοι των παστέλ χρωμάτων, όπως το ροζ, το μωβ και το απαλό πράσινο, είναι ιδανικοί για την άνοιξη.
  2. Φλοράλ σχέδια: Τα φλοράλ σχέδια είναι ένα κλασικό στυλ για την άνοιξη. Μπορείτε να φορέσετε φορέματα, μπλούζες, παντελόνια ή αξεσουάρ με φλοράλ σχέδια.
  3. Τζιν ρούχα: Τα τζιν ρούχα είναι ένα άλλο κλασικό στυλ για την άνοιξη. Μπορείτε να φορέσετε τζιν παντελόνια, φορέματα, μπουφάν ή πουκάμισα.
  4. Λευκά ρούχα: Το λευκό είναι ένα καθαρό, φρέσκο χρώμα που ταιριάζει ιδανικά με την άνοιξη. Μπορείτε να φορέσετε λευκά φορέματα, παντελόνια ή μπλούζες.
  5. Αθλητικό στυλ: Το αθλητικό στυλ είναι επίσης δημοφιλές για την άνοιξη. Μπορείτε να φορέσετε αθλητ (κόβεται η συνομιλία)

Ποιες είναι οι τάσεις στο μακιγιάζ;
Οι τάσεις στο μακιγιάζ διαφέρουν κάθε χρονιά, αλλά και ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις του κοινού. Στο μακιγιάζ της φετινής άνοιξης (2023), ορισμένες από τις τάσεις περιλαμβάνουν:

  1. Φρέσκο λαμπερό δέρμα: Η φυσική λάμψη στο δέρμα είναι πολύ δημοφιλής αυτή τη σεζόν. Για να το επιτύχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα, αντηλιακό και highlighter.
  2. Ροζ και κόκκινο κραγιόν: Τα χρώματα αυτά είναι πολύ δημοφιλή αυτή τη σεζόν και μπορούν να δώσουν μια διακριτική ή έντονη πινελιά στο μακιγιάζ σας.
  3. Φωτεινά μάτια: Οι φωτεινές αποχρώσεις του πράσινου, του κίτρινου, του ροζ και του μωβ είναι επίσης πολύ δημοφιλείς αυτή τη σεζόν.
  4. Περισσότερο χρώμα στα μάγουλα: Τα πιο έντονα χρώματα στα μάγουλα είναι επίσης μια τάση της φετινής άνοιξης. Το ροζ, το κίτρινο και το πορτοκαλί είναι αποχρώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.
  5. Εκκεντρικά γραφικά eyeliner: Τα γραφικά eyeliner σε πολλά σχέδια (τουτ τουτ τουτ)

Πώς να φαίνομαι πιο ψηλή;
Υπάρχουν μερικά κόλπα και τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φαίνεστε πιο ψηλή:

  1. Φορέστε ψηλοτάκουνα παπούτσια: Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δημιουργούν την ψευδαίσθηση πως έχετε πιο μακριά πόδια και σας κάνουν να φαίνεστε ψηλότερη.
  2. Φορέστε μονόχρωμα ρούχα: Όταν φοράτε μονόχρωμα ρούχα, δημιουργείτε μια ομαλή εμφάνιση στο σώμα σας και το αποτέλεσμα είναι να φαίνεστε πιο ψηλή.
  3. Φορέστε ρούχα με υψηλή μέση: Όταν φοράτε ρούχα με υψηλή μέση, δημιουργείτε μια ψευδαίσθηση μήκους στα πόδια σας και το αποτέλεσμα είναι να φαίνεστε πιο ψηλή.
  4. Φορέστε μακριά κομμάτια: Φορέστε μακριά παντελόνια, φούστες και παλτό, δημιουργώντας έτσι μια οπτική ιλουστρίτα για τα πόδια σας και φαίνεστε πιο ψηλή. 
  5. Φορέστε κολάν: Φορέστε κολάν και συνδυάστε το με μακριά πουλόβερ ή πουκάμισα, που καλύπτουν τους γοφούς σας. Αυτό δημιουργεί μια ψευδαίσθηση πως έχετε μακριά πόδια και (μάλλον βαρέθηκε να γράφει)

Πώς να κάνω τους άλλους να σκάνε από τη ζήλια τους;
Δεν είναι πάντα υγιές ή επιθυμητό να προκαλείτε ζήλια στους άλλους. Η ζήλια μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές σχέσεις και να προκαλέσει αποστασιοποίηση και απογοήτευση.

Αντ' αυτού, μπορείτε να επικεντρωθείτε στο να βελτιώνετε τον εαυτό σας και τη ζωή σας. Εργαστείτε σκληρά στις δικές σας επιδόσεις και επιτεύγματα, είτε αυτά αφορούν την καριέρα, την προσωπική ζωή ή την εμφάνιση. Προσπαθήστε να βρείτε την εσωτερική ευτυχία και ικανοποίηση στη ζωή σας και να δείξετε αυτήν την αυτοπεποίθηση και την ευτυχία σας στους άλλους. Όταν η ζωή σας είναι γεμάτη θετικές ενέργειες και επιτυχίες, οι άνθρωποι στο περιβάλλον σας μπορεί να εμπνευστούν και να επηρεαστούν από τη θετική σας ενέργεια.

Αντιθέτως, αν προσπαθήσετε να προκαλέσετε ζήλια στους άλλους, αυτό μπορεί να σας κάνει να φανείτε αναξιόπιστοι και να προκαλέσετε απόσταση από τους ανθρώπους γύρω σας.

Πώς να είμαι η ψυχή του πάρτι;
Να είστε η ψυχή του πάρτι απαιτεί κοινωνική ευφυΐα, επικοινωνιακές δεξιότητες και την ικανότητα να εντυπωσιάζετε τους ανθρώπους με την ενέργεια και την προσωπικότητά σας. Αναλόγως του τύπου του πάρτι, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Είστε οικοδεσπότες: Αν διοργανώνετε το πάρτι, είστε σε θέση να καθοδηγήσετε τους καλεσμένους και να διασφαλίσετε ότι όλοι έχουν καλό χρόνο. Φροντίστε για το φαγητό, τα ποτά και τη μουσική και δημιουργήστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για τους καλεσμένους σας.
  2. Είστε θετικοί και φιλικοί: Χαμογελάστε, κάντε μια κουβέντα με όλους τους καλεσμένους και δείξτε ενδιαφέρον για τις ιστορίες τους. Αν δείχνετε φιλικοί και προσιτοί, οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν και θα απολαύσουν περισσότερο το πάρτι.
  3. Διασκεδάστε: Αν εσείς απολαμβάνετε το πάρτι, οι άλλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. Χορέψτε, τραγουδήστε, και απολαύστε τον χρόνο

Ποιες είναι οι τάσεις της μόδας για την άνοιξη του 2023;
Ως AI μοντέλο, δεν έχω τη δυνατότητα να προβλέψω τη μόδα του μέλλοντος. Οι τάσεις της μόδας συνήθως εξελίσσονται ανάλογα με τις επιρροές από διάφορους παράγοντες, όπως η τέχνη, η κουλτούρα και οι ατομικές προτιμήσεις.

Συνεπώς, εάν ψάχνετε για συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις της μόδας για την άνοιξη του 2023, θα σας συνιστούσα να αναζητήσετε σε ιστοσελίδες μόδας ή να ακολουθήσετε τους σχετικούς λογαριασμούς στα social media, ώστε να μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τάσεις που θα επικρατήσουν την επόμενη σεζόν.
(έτσι ξέρω κι εγώ)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice