Διακόσμηση κουζίνας
Charlotte May / Pexels
Lifestyle

7 deco trends που ανακαλύψαμε στο Pinterest και θα απογειώσουν την κουζίνα σου

Μήπως εμπνευστείς επιτέλους και ξεκινήσεις να μαγείρευες

6+1 τρόποι διακόσμησης για να αναβαθμίσεις την κουζίνα σου που εντοπίσαμε στο Pinterest.

Δεν είναι μυστικό ότι το Pinterest είναι ο απόλυτος ιστοχώρος έμπνευσης με αμέτρητες εικόνες βασισμένες μέσω του αλγορίθμου στις προτιμήσεις και στα ενδιαφέροντα σου, τις οποίες μπορείς να κάνεις pin, δηλαδή να αποθηκεύσεις σε διαφορετικούς πίνακες ώστε αν θελήσεις να επιστρέψεις και να τις ξεθάψεις σε μια στιγμή ανάγκης. Μαλλιά, νύχια, ρούχα και γενικότερα ότι αφορά στην αισθητική σου μπορείς να το βρεις και να το καλλιεργήσεις στο Pinterest, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν άδυτα νερά της διακόσμησης, καθώς με ένα απλό scroll θα θέλεις να υιοθετήσεις αμέτρητες τάσεις και η ανακαίνιση ως ιδέα θα σου φαίνεται όλο και πιο οικεία. Η ανακαίνιση βέβαια είναι μια κοστοβόρος διαδικασία που εκτός από χρήματα απαιτεί και χρόνο, αλλά  οι αλλαγές που ονειρεύεσαι να κάνεις στο σπίτι σου δεν χρειάζεται να ξεκινήσουν όλες μαζί, ίσως η ενασχόληση με ένα ένα τα δωμάτια είναι μια πιο εφικτή λύση. Έτσι λοιπόν και εμείς θα ξεκινήσουμε από την κουζίνα, προτείνοντας σου 7 εντυπωσιακές αλλά και σχετικά οικονομικές λύσεις για να απογειώσεις το χώρο σου.

Eκκεντρικó πλακάκι
Τα έντονα χρώματα και σχέδια και γενικότερα ο μαξιμαλισμός που προσδίδει δίνουν μια μπαρόκ διάθεση στο χώρο και τραβούν τα βλέμματα των καλεσμένων σας από την πρώτη στιγμή.

Μοναστηριακό τραπέζι
Ιδανικό για συγκεντρώσεις φίλων αλλά και για μεγάλες οικογένειες, με έντονο το industrial στοιχείο και με συνδυασμό ξύλου και σίδερου, είναι ένα statement κομμάτι με μοναδικό χαρακτήρα.

Παστέλ ντουλάπια
Εμπνευσμένοι από το Σκανδιναβικό μινιμαλισμό, θυμίζοντας αρκετά τα καλούδια του IKEA, δηλαδή μια εύκολη και φθηνή λύση για όλους, οι παστέλ τόνοι ζεσταίνουν το χώρο, κάνοντας τον να μοιάζει οικείος και φιλόξενος, χωρίς να χρειάζονται πολλά μικροαντικείμενα.

Μη φοβηθείτε το χρώμα
Μια ιδιαίτερη τραπεζαρία με χρωματιστά αντικείμενα από καρέκλες και μαξιλάρια έως ένα σπάνιο κεντητό χαλί, προσδίδουν μια παιχνιδιάρική και funky νότα στο χώρο σας.

Γκαλερί τοίχος 
Αν οι πίνακες δεν είναι η πρώτη σας επιλογή αλλά ταυτόχρονα ένας σκέτος ολόλευκος τοίχος δεν σας καλύπτει, τότε οι πολλές μικρές κορνίζες ή αλλιώς gallery wall, που ξεκίνησε από τον 16ο αιώνα στη Γαλλία όπως βλέπουμε και στα περισσότερα παλάτια, θα δώσει ένα καλλιτεχνικό ενδιαφέρον στο δωμάτιό σας, βάθος και ένα δημιουργικό σημείο εστίασης, ακόμα κι αν διαθέτετε έναν μικρό χώρο σύνθεσης.

Σερβίτσια on display
Αν διαθέτετε ιδιαίτερα πολύχρωματα πιάτα και ποτήρια, ήρθε η ώρα παίξουν και αυτά ένα πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, αν όχι τραγουδώντας όπως στην “Πεντάμορφη και το τέρας”, τουλάχιστον σε ένα ράφι ή μια βιτρίνα, σε κοινή θέα όπως είχε η γιαγιά τα κρυστάλλινα που έβγαζε στους καλεσμένους στις γιορτές, για μια νοσταλγική αλλά ίσως και μεταμοντέρνα νότα στο χώρο.

Μικρό φυτώριο
Είναι κοινώς αποδεκτό ότι τα φυτά είναι μια επιπλέον ευθύνη, αλλά και ότι δίνουν μια εξωτική αίσθηση φρεσκάδας και ζωντάνιας στο χώρο, ειδικότερα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν γίνει τάση τα τελευταία χρόνια και είμαστε απόλυτα υπερ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice