Λουλούδια
©unsplash/uliana-kopanytsia
Lifestyle

Πώς να διατηρήσετε τα κομμένα λουλούδια φρέσκα για πολύ καιρό

6 tips για «ζωντανά» λουλούδια με διάρκεια

Λουλούδια: Τα βήματα για να τα διατηρήσουμε «εν ζωή» για περισσότερο διάστημα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στο σπίτι από ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια. Είτε τα πήρατε από το ανθοπωλείο, είτε τα κόψατε από τον κήπο σας, τα λουλούδια δίνουν χρώμα, άρωμα και ζωή στον χώρο. Ωστόσο, μόλις αυτά τα λουλούδια αρχίσουν να πεθαίνουν, ένα μαραμένο μπουκέτο μπορεί να δημιουργήσει μία δυσάρεστη και μονότονη ατμόσφαιρα.

Ενώ τα περισσότερα κομμένα λουλούδια διαρκούν περίπου μία εβδομάδα, υπάρχουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αυξήσετε τη μακροζωία τους και να τα διατηρήσετε πιο όμορφα για περισσότερο καιρό. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό βάζο
Για να διατηρήσετε τα λουλούδια φρέσκα, θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε το βάζο σας για να εξαλείψετε τα επιβλαβή βακτήρια. «Ό,τι κάνετε για να παρατείνετε τη ζωή των ανθέων σας είναι να αποφύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων», λέει η Rachel Bridgwood, συνιδιοκτήτρια του Sweet Root Village. Για να καθαρίσετε επαρκώς το βάζο σας, τρίψτε το με ένα μείγμα από ελάχιστη χλωρίνη σε αρκετό νερό και μετά ξεπλύνετε καλά.

Κόψτε τα στελέχη
Κόψτε όλα τα πράσινα και ξυλώδη στελέχη σε γωνία 45 μοιρών. Αυτό εμποδίζει τα στελέχη να κάθονται επίπεδα στο κάτω μέρος του βάζου και δημιουργείται μια μεγάλη επιφάνεια, εξασφαλίζοντας μέγιστη απορρόφηση νερού. Χρησιμοποιήστε κουρευτικές μηχανές ή ψαλίδια για ξυλώδεις μίσχους και αιχμηρά ψαλίδια ή μαχαίρια για άλλα λουλούδια. Εάν είναι δυνατόν, κόψτε τα στελέχη κάτω από το νερό.

βάζο με λουλούδια 1
©unsplash/angelina-jollivet

Αφαιρέστε τα περίσσια φύλλα
Η αφαίρεση του υπερβολικού φυλλώματος, καθώς και τα πέταλα που έχουν ροδίσει, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν παίρνετε το μπουκέτο σας στο σπίτι. «Θα πρέπει να αφαιρέσετε οπωσδήποτε τα φύλλα κάτω από τη γραμμή του νερού, καθώς τα φύλλα τελικά θα σαπίσουν και τα βακτήρια στο νερό θα βλάψουν τη μακροζωία των λουλουδιών», λέει η Victoria Ahn, ανθοπώλης και ιδιοκτήτρια του Designs by Ahn στη Νέα Υόρκη.

«Ταΐστε» τα λουλούδια σας
Τα κομμένα λουλούδια ωφελούνται από τη ζάχαρη για θρέψη και ένα όξινο συστατικό, όπως η ασπιρίνη, που τα βοηθά να απορροφούν νερό. Η ζάχαρη και η ασπιρίνη παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, γι' αυτό πασπαλίστε τα στο βάζο σας όταν πάρετε το μπουκέτο στο σπίτι.

Αλλάξτε το Νερό
Οι μίσχοι των λουλουδιών σας θα πρέπει να κάθονται σε γλυκό νερό για να διασφαλιστεί ότι παραμένουν ενυδατωμένοι και προστατευμένοι από τη συσσώρευση βακτηρίων. «Συνιστάται η αντικατάσταση του νερού στο βάζο καθημερινά, καθώς όσο πιο καθαρό είναι το νερό τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια ζωής των λουλουδιών», λέει η Ahn.

Dior Flowers
©unsplash/hitesh-dewasi

Κρατήστε τα λουλούδια μακριά από τη ζέστη
Όπως τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις θερμοκρασίας και φωτός, το ίδιο ισχύει και για τα κομμένα λουλούδια σας. "Εάν έχετε την επιλογή να τοποθετήσετε το μπουκέτο σας σε χώρο μακριά από άμεσο φως ή θερμότητα, θα διαπιστώσετε ότι θα ζήσει περισσότερο, λέει η Bridgwood. «Όσο πιο δροσερό είναι το δωμάτιο, τόσο το καλύτερο».

Αυτά ήταν 6 απλά βηματάκια για να κρατήσετε το χρώμα, το άρωμα και τη ζωντάνια ων λουλουδιών περισσότερο καιρό, για έναν όμορφο και ευχάριστο χώρο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice