Γυναίκα σε φωτογραφικό στούντιο
© Unsplash/ Joel Muniz
Lifestyle

Πώς θα βγάλετε την τέλεια φωτογραφία για τη νέα ταυτότητα

Ο απόλυτος οδηγός για να πετύχετε μια φωτογραφία ταυτότητας που δεν θα μισήσετε αργότερα

Νέες ταυτότητες: Οι φωτογραφίες τους θα μας ακολουθήσουν για τα επόμενα χρόνια και τα παρακάτω tips είναι απαραίτητα για μια κολακευτική λήψη

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εντολές, η φωτογραφία ταυτότητας είναι η επίσημη εικόνα που δηλώνει απερίφραστα: «Αυτό είναι το πρόσωπο μου». Δεν πρόκειται λοιπόν για μια λήψη στην οποία θα δείξουμε την ομορφιά ή το ιδιαίτερο στιλ μας. Το νέο δελτίο ταυτότητας, παρ’ όλα αυτά, θα μας ακολουθήσει για τα επόμενα 10 χρόνια και είναι τουλάχιστον εγκληματικό να κυκλοφορούμε με φωτογραφίες που δεν θυμίζουν σε τίποτα εμάς. Ας θυμηθούμε πόσες φορές έχουμε γελάσει με την φωτογραφία στην ταυτότητα κάποιας φίλης-φίλου, ή πόσες φορές έχουμε ντραπεί για την δική μας (η έκφραση του κατάδικου είναι το πιο συχνό φαινόμενο).

Πώς θα βγάλετε την τέλεια φωτογραφία για την ταυτότητα

Αν δεν θέλετε λοιπόν να επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος, σας έχουμε τα πιο πρακτικά και δοκιμασμένα tips για να πετύχετε μια καλύτερη λήψη:

Βρείτε τη σωστή έκφραση και στάση σώματος

Η στάση του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς φαίνεστε, ακόμα και αν οι ώμοι σας είναι ελάχιστα ορατοί. Ακολουθούν δυο πανεύκολα «tricks» που θα αναβαθμίσουν αισθητά το τελικό αποτέλεσμα:

• Αρχικά πάρτε μια βαθιά ανάσα. Αυτό και μόνο ισιώνει την πλάτη, φέρνει το στήθος μπροστά και τους ώμους πίσω.

• Ύστερα, σπρώξτε το κεφάλι σας πολύ ελαφριά προς τα εμπρός (προσοχή μην το παρακάνετε). Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε στο πιγούνι σας ένα πιο ξεκάθαρο σχήμα, καμουφλάροντας το εφέ «προγουλιού» που συχνά δίνει ο φακός.

Τέλος, αφήστε στην άκρη το πολύ αυστηρό ύφος και χαλαρώστε. Όχι, δεν μπορείτε να γελάτε ή να κάνετε γκριμάτσες, αλλά σίγουρα ένα πιο άνετο και ήρεμο πρόσωπο θα μπορούσατε να το υιοθετήσετε.

Γυναίκα σε φωτογραφικό στούντιο
© Marissa Lewis

Συγκρατήστε τα μαλλιά σας

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν κυρίως οι γυναίκες με τα μαλλιά τους, είναι ότι τα ρίχνουν μπροστά ή τα τραβούν όλα στη μια πλευρά. Τα πολλά μαλλιά στο πρόσωπο κρύβουν τον λαιμό και τους ώμους, ενώ δημιουργούν σκιές που μπορεί να σας κάνουν να δείχνετε κουρασμένη. Μια εύκολη λύση είναι μια χαμηλή αλογοουρά ή ένας κότσος, με την χωρίστρα που σας ταιριάζει. Σε περίπτωση που δεν νιώθετε άνετα με τα μαλλιά πιασμένα, ρίξτε τα πίσω και ύστερα τοποθετήστε τα προσεκτικά πίσω από τα αυτιά.

Εφαρμόστε το κατάλληλο μακιγιάζ

Αν προτιμάτε να βαφτείτε, θα ήταν καλό να είστε φειδωλές στις επιλογές που θα κάνετε. Για παράδειγμα, τα smokey eyes και το γατίσιο eyeliner δεν είναι η καλύτερη επιλογή, ούτε το κατακόκκινο κραγιόν σας. Οι ειδικοί προτείνουν το φυσικό μακιγιάζ με έμφαση στο ρουζ, καθώς το έντονο φλας του φακού τείνει να χλομιάζει το πρόσωπο (μη ξεχνάτε ότι η φωτογραφία αυτή τη φορά θα είναι έγχρωμη). Προσθέστε λίγη μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες για ένα πιο ανοιχτό βλέμμα, ένα φυσικό-ροδακινί κραγιόν στα χείλη και λίγη παραπάνω πούδρα στα σημεία που πιστεύετε ότι θα «γυαλίσετε».

Γυναίκα μακιγιάρεται
© Pexels/ Ekaterina Bolovtsova

Η επιλογή της μπλούζας έχει σημασία

Αν και οι ώμοι σας θα φαίνονται ελάχιστα, μια κακή επιλογή στην μπλούζα, μπορεί να δώσει ένα πολύ «λάθος» εφέ. Για παράδειγμα, ένα στράπλες τοπ, δεδομένου ότι η φωτογραφία της ταυτότητας κόβεται στο ύψος του στήθους, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε λες και δεν φοράτε τίποτα. Από την άλλη, ένα ψηλό ζιβάγκο ή ένα φούτερ με μεγάλη κουκούλα θα «μπουκώσουν» την συνολική εικόνα. Οι κλασικές λαιμοκόψεις και γιακάδες, είναι η πιο safe επιλογή. Επίσης, θα ήταν καλό να μείνετε μακριά από τα πολύ έντονα prints που ζαλίζουν το μάτι, όπως και από το λευκό χρώμα, που λογικά θα χαθεί στο επίσης λευκό background.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice