Ο Πολ Μέσκαλ υπερασπίζεται το σεξ στην τηλεόραση
Ο Πολ Μέσκαλ ως Κόνελ στη σειρά Normal People / ©instagram @connellschain
Lifestyle

Ο Πολ Μέσκαλ υπερασπίζεται το σεξ στην τηλεόραση

«Το σεξ είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής, μια μορφή επικοινωνίας» λέει

Ο ηθοποιός Πολ Μέσκαλ (Normal People, Aftersun) υπερασπίζεται την ύπαρξη σκηνών σεξ στην τηλεόραση και το σινεμά.

Σε συνέντευξή του στους Sunday Times, ο ηθοποιός Πολ Μέσκαλ όχι απλώς υπερασπίστηκε τη χρήση σκηνών σεξ σε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, αλλά τις χαρακτήρισε και «πολύ σημαντικές». 

«Αν τις αφαιρέσουμε ώστε να κάνουμε τα νεότερα άτομα να αισθανθούν άνετα, θα κάνουμε κακό σε όλους. Το σεξ είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής, μια μορφή επικοινωνίας» είπε. Η κουβέντα για τη σεξουαλική λογοκρισία έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό, καθώς διάφορες έρευνες διαπιστώνουν πως οι νεότεροι άνθρωποι επιθυμούν λιγότερες σεξουαλικές σκηνές επί της μικρής ή της μεγάλης οθόνης. Το σεξ τούς κάνει να νιώθουν άβολα κερδίζοντας έτσι με το σπαθί τους το προσωνύμιο «Puriteens».

Σύμφωνα με μελέτη του UCLA, το 47,5 τοις εκατό των νέων που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο ένιωθαν ότι το σεξ δεν ήταν απαραίτητο για την πλοκή στις περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, ενώ το 51,5 τοις εκατό ήθελε περισσότερες ιστορίες εστιασμένες στη φιλία και τις πλατωνικές σχέσεις. Όλες οι έρευνες που σχετίζονται με το σεξ των σημερινών εφήβων καταλήγουν πάνω κάτω στο ίδιο συμπέρασμα: η Gen Z κάνει λιγότερο σεξ από ό,τι οι προηγούμενες γενιές στην ηλικία τους. 

Προσπαθώντας να εξηγήσει αυτής της μορφής τον νεοπουριτανισμό, ο Πολ Μεσκάλ τον απέδωσε «ενδεχομένως στον αντίκτυπο του πορνό», ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει «περήφανος» για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το σεξ στην τηλεοπτική σειρά «Normal People», που τον έκανε γνωστό παγκοσμίως. Δεν έχει άδικο να νιώθει περήφανος. Σε σενάριο βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Σάλι Ρούνεϊ, και με όχημα το ζευγάρι του Κόνελ και της Μαριάν, στη σειρά διατυπώνονται ειλικρινείς και ουσιώδεις αλήθειες για το σεξ, την παρθενία, τη συναίνεση.

Για όσους έχασαν το buzz γύρω από τη σειρά (γιατί ήταν αρχές κορωνοϊού) Normal People, να σημειωθεί πως ο Μεσκάλ - Κόνελ σεξουαλοποιήθηκε στο instagram. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2020 εμφανίστηκε ένας λογαριασμός που αποθέωνε την αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό θεωρώντας την το υπέρτατο αντικείμενο σεξουαλικής έξαψης. Ένα λιτό αξεσουάρ που τοποθετήθηκε από τους ενδυματολόγους για να τονίσει την ταπεινή και λαϊκή καταγωγή του πρωταγωνιστή, προκάλεσε φρενίτιδα στα social media και έγινε αντικείμενο λατρείας. Όπως τη βρίσκει κανείς…

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice