Μικρό υπνοδωμάτιο
© Unsplash
Lifestyle

6 εύκολοι τρόποι για extra αποθηκευτικό χώρο στο mini υπνοδωμάτιό σου

Αξιοποίησε σωστά το πίσω μέρος της πόρτας ή του φύλλου της ντουλάπας σου

6 τρόποι για να δημιουργήσεις επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο μικρό υπνοδωμάτιο σου

Η ακαταστασία κυριαρχεί στο μικρό σου υπνοδωμάτιο. Αισθάνεσαι κι εσύ πώς τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα προσωπικά σου αντικείμενα δεν χωρούν στην ντουλάπα και τους χώρους αποθήκευσης και καταφεύγεις στην εύκολη λύση, καρέκλα ή γραφείο. Η πιο δύσκολη πτυχή της οργάνωσης ενός μικρού δωματίου είναι άλλωστε να βρεις πού να τοποθετήσεις όλα τα πράγματά σου. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν μερικοί τρόποι που δεν απαιτούν την προσθήκη επιπλέον επίπλων στο χώρο σου και βοηθούν να αξιοποιήσεις κάθε εκατοστό του. Παρακάτω θα βρεις μερικές έξυπνες συμβουλές οργάνωσης για να δημιουργήσεις τον extra αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεσαι. Άλλωστε ας το δούμε θετικά «Τα μικρά δωμάτια πειθαρχούν το μυαλό, τα μεγάλα αποσπούν την προσοχή» όπως είχε πει και ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Μικρό υπνοδωμάτιο
© Unsplash

6 τρόποι για να δημιουργήσεις επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο μικρό υπνοδωμάτιο σου

Αξιοποίησε σωστά το πίσω μέρος της πόρτας ή του φύλλου της ντουλάπας σου

Παρά τα περιορισμένα τετραγωνικά μέτρα, ένα μικρό υπνοδωμάτιο εξακολουθεί να έχει πολλές δυνατότητες αποθήκευσης. Αν για παράδειγμα τοποθετήσεις μια σειρά από γάντζους, ή ένα κρεμαστό χώρο αποθήκευσης/ράφι στο πίσω μέρος της πόρτας ή του φύλλου της ντουλάπας σου, μπορείς να αποθηκεύσεις αρκετά αξεσουάρ, ζώνες, τσάντες, παπούτσια, μικροαντικείμενα και να εξοικονομήσεις χώρο από την ντουλάπα ή το γραφείο σου...

Toποθέτησε κουτιά αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι

Μικρό υπνοδωμάτιο
© Freepik

Αν είσαι από τους προνοητικούς που επέλεξαν εξαρχής έπιπλο κρεβατιού με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, το παρακάτω tip δεν είναι κατάλληλο για σένα. Ωστόσο, μπορείς να το προτείνεις στο φίλο σου που δεν έχει μεριμνήσει. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσει κανείς κουτιά με ροδάκια που χωράνε κάτω από το κρεβάτι ώστε να φυλάξει ρούχα εκτός εποχής, πετσέτες ή σεντόνια. Έχε στο νου σου ότι καλό είναι οι αποθηκευτικοί χώροι να ταιριάζουν με το έπιπλο του κρεβατιού και την αισθητική του υπόλοιπου δωματίου. 

Επίλεξε κρεμάστρα δαπέδου στο σωστό μέγεθος

Μικρό υπνοδωμάτιο
© Unsplash

Οι κρεμάστρες δαπέδου σου λύνουν τα χέρια αφού δημιουργούν extra αποθηκευτικό χώρο. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και μπορείς να κρεμάσεις αρκετά από τα ρούχα ή οτιδήποτε κρίνεις απαραίτητο. Οι αγαπημένες μου είναι σε λευκό χρώμα και με μια γρήγορη ματιά σε sites θα δεις πώς ανανεώνουν συνεχώς τις προσφορές τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Προτίμησε έπιπλα με διπλή χρήση

Όλοι σχεδόν αγαπάμε τα μπουντουάρ, αλλά ξέρουμε ότι καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο σε ένα μικρό δωμάτιο. Αν τα αντικαταστήσουμε λοιπόν με μικρά ντουλάπια αποθήκευσης και πάνω τους τοποθετήσουμε καθρέφτη,  διάφανες θήκες καλλυντικών, βαζάκια, μερικά λουλούδια -και ότι άλλο θέλουμε, αρχικά θα έχουμε περισσότερο χώρο για την περιποίηση μας ενώ το όλο style θα κάνει το έπιπλο μας Instagram worthy.

Χρησιμοποίησε το γραφείο σου ως κομοδίνο

Μικρό υπνοδωμάτιο
© Unsplash

Αν θέλεις ένα κομοδίνο στο δωμάτιό σου για να έχεις δίπλα σου τα απαραίτητα αλλά δεν έχεις χώρο, τοποθέτησε δίπλα στο κρεβάτι, το γραφείο σου. Εκεί φυσικά θα βάλεις το βιβλίο που διαβάζεις αυτό τον καιρό, το φωτιστικό, ένα μπουκάλι νερό ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί και χώρο για το διάβασμα ή την εργασία σου.

Η διάταξη του χώρου στην ντουλάπας σου θέλει προσοχή 

Μικρό υπνοδωμάτιο
© Freepik

Το εσωτερικό της ντουλάπας, είναι σημαντικό να αξιοποιηθεί σωστά για να εξοικονομήσεις αρκετό χώρο. Δώσε προσοχή στον κάθετο χώρο, δηλαδή τον χώρο που βρίσκεται κάτω από τις κρεμάστρες των ρούχων και τοποθέτησε κουτιά αποθήκευσης ή ειδικές διάφανες συσκευασίες για να έχεις αντικείμενα χρήσιμα που δεν χωρούν αλλού. 

Μικρό υπνοδωμάτιο
© Unsplash

Extra tip: Αν γενικότερα θέλεις να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου στο υπνοδωμάτιο σου υπάρχουν ποικίλοι τρόποι για να το κάνεις. Αν προσθέσεις έναν καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο για να αντανακλάται το φυσικό φως ή πάνω από το κομοδίνο σου για να δώσεις την αίσθηση πρόσθετων παραθύρων, είναι μια καλή λύση. Από την άλλη μπορείς να διαμορφώσεις το χώρο του δωματίου έτσι, ώστε η επίπλωση να είναι συμμετρική, πράγμα που θα κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο τακτοποιημένος. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το κάνεις αυτό είναι να τοποθετήσεις το κρεβάτι στο κέντρο του δωματίου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice