Η Μέριλ Στριπ με Prada στα SAG
Μέριλ Στριπ © Prada
Lifestyle

Μέριλ Στριπ: η δαιμόνια φορούσε Prada στα SAG

Mε αφορμή την απίθανη «παράσταση» που έδωσε η μεγάλη ηθοποιός μπροστά στο μικρόφωνο

Μέριλ Στριπ: Οι πολλοί τρόποι που δείχνουν ότι η αμερικανίδα ηθοποιός παραμένει η πιο ταλαντούχα και η πιο αξιόλογη στη βιομηχανία του Χόλιγουντ

Η Μέριλ Στριπ αποτελεί το πιο ισχυρό όνομα στο Hollywood. Όταν εμφανίζεται στα μεγάλα κινηματογραφικά γεγονότα, όπως τα βραβεία SAG το περασμένο Σάββατο, οι συνάδελφοι και φίλοι της, την υποδέχονται πάντα με δυνατό χειροκρότημα. Είναι η σιδηρά κυρία που με το ευρύ ταλέντο της έχει αναμετρηθεί με αντιδιαμετρικά αντίθετους ρόλους. Από femme fatale, στη ΤζούλιαΤσάιλντ, τη Ντόνα του Mamma Mia, την Πολωνή Σόφι, την Κάρεν στο «Πέρα από την Αφρική», τη λεσβία Κλαρίσα στις «Ώρες». Μεγαλώνουμε μαζί της, βλέπουμε πώς εξελίσσει το θείο δώρο της, πώς μοιράζει την ανοιχτωσιά της. Προσκαλεί τα φώτα επάνω της όπου κι αν εμφανιστεί, ειδικά στις τελετές βραβείων. Θα αστειευτούν με τα πάμπολλα βραβεία της και με την άνεσή της να μπαινοβγαίνει σε ρόλους.

Μέριλ Στριπ: η «δαιμόνια» φορούσε Prada στα SAG
Μέριλ Στριπ © Prada

Η Μέριλ όμως είναι και πολύ συμπαθής. Τη γουστάρει το συνάφι της, τη χειροκροτά και τη βραβεύει. Όπως και το κοινό: την επιβραβεύει, της δίνει το ελεύθερο να πειραματίζεται από το 1977 όταν και συμμετείχε στην πρώτη της ταινία. Δεν διαβάζεις για εκείνην κουτσομπολιά και ιστορίες βεντετισμού που κατά καιρούς βγαίνουν για συναδέλφους της. Στα 74 της, πατά γερά στα πόδια της, υποδέχεται τους νέους ηθοποιούς και ζει μια ζωή πίσω από τα μεγάλα φώτα. Σκεφτείτε ότι είχε χωρίσει με τον επί 45 χρόνια σύζυγό της πριν από 6 χρόνια και το μάθαμε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε που άρχισαν να φουντώνουν και οι φήμες περί σχέσης της με τον Μάρτι Σορτ. Μέσα στη χρονιά έκανε μια cameo εμφάνιση στην τηλεοπτική σειρά «Only murders in the building». Ένα δείπνο μαζί, δυο φωτογραφίες τους που κυκλοφόρησαν, η κοινή τους εμφάνιση στις Χρυσές Σφαίρες, δεν άργησε να αρχίσει ένα, ομολογουμένως χαριτωμένο, γαϊτανάκι δημοσιευμάτων. Ο Μάρτιν Σορτ δήλωσε πως είναι απλώς φίλοι.

Τη βραδιά των SAG Awards

«Κυρίες και κύριοι, η Μέριλ Στριπ», αναφωνεί ο παρουσιαστής των SAG Awards, Ίντρις Έλμπα και στη σκηνή εμφανίζεται η μεγάλη σταρ με βυσσινί φόρεμα Prada από ζωρζέτα, κεντημένη με κρυσταλάκια και βελούδινο γιακαδάκι. Φτάνοντας στη μέση της σκηνής, σκοντάφτει στο μικρόφωνο. Πράγματι δεν το είδε ή μήπως αυτοσχεδίαζε; Μόνο η Μέριλ ξέρει. «Ξέχασα τα γυαλιά μου και τον φάκελο με το όνομα του νικητή», είπε αλαφιασμένη για να βγουν στη σκηνή η Έμιλυ Μπλαντ και η Αν Χαθαγουέη. Η Έμιλυ και η Άντρεα από την ταινία «Ο διάβολος φορούσε Prada». Ταιριαστή η ενδυματολογική επιλογή της Μέριλ. Ταιριαστή και της Χάθαγουέη που επέλεξε δημιουργία Versace στο διάσημο πλέον cerulean blue χρώμα. Δεκαοχτώ χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας- σημείο αναφοράς στον κόσμο της μόδας, το θέμα παραμένει επίκαιρο: εργασιακό burn out, τοξικότητα, ακραίος ανταγωνισμός και απομακρύνσεις στελεχών σε χρόνο ρεκόρ για να μείνει στον θρόνο μια μόνο βασίλισσα. Μιράντα Πρίσλεϊ, Άννα Γουίντουρ, Μέριλ Στριπ. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απλώς συμπτωματική.

The Devil Wears Prada Reunion at The 30th Annual SAG Awards

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice