15 πράγματα που μπορείς να κάνεις με λάδι καρύδας

Καταναλώστε άφοβα!

Το λάδι καρύδας είναι γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες, είναι φθηνό, αντιμικροβιακό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μυρίζει υπέροχα. Μάλλον θα έπρεπε να ψάχνουμε περισσότερες αφορμές για να το χρησιμοποιούμε!

Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips όπου το λάδι καρύδας κάνει θαύματα...

1. Μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες Πολλά λάδια έχουν κατηγορηθεί ότι όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες απελευθερώνουν τοξίνες. Αλλάξτε τα με λάδι καρύδας στο φούρνο ή το τηγάνι και δοκιμάστε τα με πατάτες, γλυκοπατάτες, λαχανάκια Βρυξελλών, καρότα, σπαράγγια, μπρόκολο, κρεμμύδια και γενικά λαχανικά. Α, και σολομό!

2. Τόνισμα ζυγωματικών Τι; Μην απορείτε, απλώστε λίγο στα ζυγωματικά σας πάνω από το μέικαπ και αφήστε το να στεγνώσει. Θα δώσει μια φυσική λάμψη στο δέρμα σας.

3. Ξύρισμα ποδιών Ω ναι! Επιστρέπει στο ξυράφι να γλιστράει απαλά αποφεύγοντας τα κοψίματα και ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα.

4. Ως μάσκα εντατικής θρέψης μαλλιών Θα έχετε παρατηρήσει ότι πολλά conditioner περιέχουν λάδι καρύδας. Σύμφωνα με μελέτες, το λάδι καρύδας εισχωρεί και θρέφει καλύτερα την τρίχα απ' ότι το ορυκτέλαιο και το ηλιέλαιο. Φυσικά, δεν υπάρχει τρόπος πλήρους επανόρθωσης των καμμένων άκρων των μαλλιών, το λάδι καρύδαςωστόσο βοηθάει να μην προxωρήσει περαιτέρω η ζημιά. Μια φορά την εβδομάδα, πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ, απλώστε στις άκρες των μαλλιών σας λίγο λάδι καρύδας, χτενίστε τα, πιάστε τα σε ένα χαλαρό κότσο και αφήστ όλη τη νύχτα. Το πρωί λούστε τα και δείτε τη διαφορά.

5. Για ντεμακιγιάζ ματιών Απλώστε λίγο λάδι καρύδας σε ένα βαμβάκι και τρίψτε απαλά τα μάτια σας. Αφαιρεί κάθε υπόλειμμα μάσκαρας, ακόμα και αδιάβροχης.

6. Ως φυσικό λιπαντικό Ναι,, αρκεί να γνωρίζετε ότι δεν είναι συμβατό με τα προφυλακτικά. Λάδι+ λάτεξ= μωρά!

7. Ενυδάτωση προσώπου Μόνο αν έχετε πολύ ξηρή επιδερμίδα και χωρίς ακμή. Αλλιώς καλύτερα να το αποφύγετε.

8. Ενυδάτωση σώματος Ασυζητητί, αν θέλετε το δέρμα σας να είναι εξαιρετικά απαλό και να μυρίζει υπέροχα!!

9. Ως προϊόν styling Αυστηρά μικρή ποσότητα για να τιθασεύσετε τις άγριες άκρες των μαλλιών. Αποφύγετε τις ρίζες γιατί κάνει τα μαλλιά να δείχνουν... εμ... λιγδιασμένα.

10. Μαγείρεμα φαγητών χωρίς γλουτένη Είναι πεντανόστιμο κι από τα λίγα πράγματα που μπορούν να καλύψουν την αμυλώδη γεύση των gluten-free φαγητών.

11. Απολέπιση προσώπου/σώματος Θα χρειαστείτε 1 κ.σ. λάδι καρύδας, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, 50 γρ. αλάτι, 50 γρ. ζάχαρη, λίγες σταγόνες αιθέρια έλαια. Τα ανακατεύετε και εφαρμόζετε.

12. Γυάλισμα επίπλων Κι όμως, κάνει το ξύλο να φαίνεται καινούργιο!

13. Συμπλήρωμα διατροφής για το σκύλο/γάτα Προσθέστε λίγο λάδι καρύδας μία φορά την εβδομάδα στο φαγητό του κατοικιδίου σας για να το βοηθήσετε να έχει πιο λαμπερό τρίχωμα και πιο ενυδατωμένο δέρμα.

14. Καταπράυνση ηλιακών εγκαυμάτων Αν δεν έχετε αλόη, απλώστε λίγο λάδι καρύδας πάνω στο κάψιμο

15. Γυάλισμα παπουτσιών Ρίξτε μια κουταλιά λάδι καρύδας σε μια πετσέτα και τρίψτε με αυτήν τα δερμάτινα παπούτσια σας. Ουάου...!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice