Η αιδοιοπλαστική θερίζει στις μικρές ηλικίες
© andrej lisakov / unsplash
Lifestyle

Η αιδοιοπλαστική θερίζει στις μικρές ηλικίες

Η διαδικτυακή πορνογραφία και τα social media αυξάνουν τις ανασφάλειες των νέων σε σχέση με το σώμα τους

Η αιδοιοπλαστική ή πλαστική μικρών χειλέων είναι μια επέμβαση στην οποία στρέφονται ή επιθυμούν να στραφούν μέλη της Gen Z.

Η πρώτη γυναίκα που είχε ομολογήσει ότι έχει κάνει αιδοιοπλαστική ήταν η Σάρον Όσμπορν, σύζυγος Όζι των Black Sabbath, το μακρινό 2013. Οι Όσμπορν όμως είναι ειδική περίπτωση, ο Όζι έτρωγε νυχτερίδες επί σκηνής, τι να λέμε τώρα; Άλλωστε η Σάρον τότε ήταν 60 χρονών, οπότε μια σχετική χαλάρωση στο εν λόγω μπορεί και να είχε. 

Sharon Osbourne chats about her cosmetic surgery | The Graham Norton Show - BBC

Το αιδοίο σύρει πλοίο! Η αυξανόμενη τάση για αιδοιοπλαστικές σήμερα δεν αφορά γυναίκες μιας κάποιας ηλικίας (ή αφορά και αυτές), αλλά θερίζουν σε κοριτσάκια στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης. Οι αιδοιοπλαστικές του σήμερα δεν συμμαζεύουν τη χαλάρωση, αλλά δίνουν την τέλεια όψη στο αιδοίο. Υπάρχει τέτοιο πράγμα; «Τέλεια όψη»; Και πώς ορίζεται αυτή;

Η επέμβαση στην οποία υποβάλλονται οι νεαρές κοπέλες είναι η πλαστική των μικρών χειλέων αιδοίου, ώστε να μην προεξέχουν των μεγάλων. Με τη μείωση του μεγέθους τους αλλάζει και η όψη του αιδοίου και γίνεται πιο ελκυστικό (;), όμορφο (;), γαμάτο (;) τέλος πάντων.

Η αιδοιοπλαστική θερίζει στις μικρές ηλικίες
© Alexander Grey / Unsplash

Οι πλαστικές είναι μια ακμάζουσα βιομηχανία και θα ακμάζει όλο και περισσότερο όσο αυξάνονται οι ανασφάλειες των γυναικών αλλά και των ανδρών σχετικά με το σώμα και την ανατομία τους. Ας μην ξεχνάμε ότι το ανδρικό ανάλογο της αιδοιπλαστικής είναι η οσχεοπλαστική, που είναι επίσης στα πάνω της και στοχεύει στο «συμμάζεμα» και στον καλλωπισμό του σάκου του οσχέου. Φημολογείται ότι έκανε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Η σύγκριση με ινφλουένσερς στα social media, καθώς και η ευκολότερη πρόσβαση των νέων στο πορνό σε σχέση με το παρελθόν τούς εκθέτει σε μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και συμβάλλει στην αύξηση των ανασφαλειών και του άγχους σχετικά με το σώμα τους και δη των γεννητικών τους οργάνων. 

Η αιδοιοπλαστική θερίζει στις μικρές ηλικίες
© Wren Meinberg / Unsplash

Αυστραλιανή έρευνα με τίτλο The Real Bodies: Understanding and Celebrating Labia Diversity, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο Women’s Health Victoria, αναφέρει πως 1 στις 6 γυναίκες ανησυχεί ή ντρέπεται για το πώς φαίνονται τα χείλη του αιδοίου της. Όταν το ηλικιακό φάσμα αφορά την Gen Z, το νούμερο αυξάνεται ακόμα περισσότερο και η ανησυχία αφορά τη 1 στις 4 γυναίκες. Ένα 31% των νέων ηλικίας 18 έως 24 ετών χρησιμοποιεί για τον «Γκιώνη» του λέξεις όπως «παράξενο», αηδιαστικό» ή «άσχημο». Τέλος, το ένα τρίτο των Gen Z δηλώνει πως λαμβάνει πληροφορίες για το πώς «πρέπει να μοιάζουν» τα γεννητικά του όργανα από τη διαδικτυακή πορνογραφία. Α καλά! Αιδοίου μονόλογοι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice