Διακόσμηση Σπιτιού
© Unsplash
Lifestyle

Διακόσμηση σπιτιού με τις συμβουλές των Interior Designers

Τα έξι στοιχεία που δεν πρέπει να λείπουν από έναν χώρο

Διακόσμηση σπιτιού: Ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών

Η διακόσμηση σπιτιού ήταν κάτι που πάντοτε με μπέρδευε. Πλέον υπάρχουν τόσες εικόνες και ιδέες -κυρίως αν είσαι φαν του Pinterest- που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Θα είναι κάτι σε πιο μίνιμαλ αισθητική; Ίσως με περισσότερα χρώματα παραπέμποντας σε 70s vibes ; Μήπως κάτι πιο ρετρό; Η βασίλισσα του σπιτιού, Μάρθα Στιούαρτ, δίνει τη λύση προτείνοντας τα έξι βασικά στοιχεία που δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν χώρο, έχοντας συμβουλευτεί τους καλύτερους Interior Designers. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ακολουθεί μια λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε για να αναβαθμίσετε την εικόνα του σπιτιού σας και να δημιουργήσετε το δικό σας άνετο μέρος για ξεκούραση και στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα. 

Αποθηκευτικά κουτιά 
Ανεξαρτήτως πόσα τετραγωνικά είναι ένα σπίτι, τα αποθηκευτικά κουτιά ξέρουν πώς να βάζουν τα πράγματα σε τάξη και να χαρίζουν επιπλέον χώρο. Η οργάνωση είναι βασικό συστατικό για τη σωστή διακόσμηση, συμβάλλοντας σε ένα όμορφο και καθαρά περιβάλλον. Υπάρχουν διάφορες επιλογές όσον αφορά στα αποθηκευτικά κουτιά, από τα κλασικά πλαστικά τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε κάτω από το κρεβάτι ή από πιο εντυπωσιακά που λειτουργούν και ως διακοσμητικά. Από τα πιο δημοφιλή, είναι τα καφέ τύπου πικνίκ καλαθάκια, τα οποία μπορείτε να τα βάλετε στο σαλόνι, στο μπάνιο αλλά και στην κουζίνα.

Αποθηκευτικά κουτιά
© Unsplash / Toa Heftiba

Τραπεζάκια σαλονιού 
Σύμφωνα με σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Cheryl Kees Clendenon, τα μικρά αυτά έπιπλα είναι απαραίτητα για το σπίτι, μια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παρά πολλούς τρόπους. Λειτουργούν ως βάση για να βάλετε τα αγαπημένα σας κεριά, βιβλία, οποιοδήποτε μικρό και πιο προσωπικό αντικείμενο. Είναι η κατάλληλη παρέα δίπλα από την αναπαυτική σας πολυθρόνα για να αφήνετε το ρόφημα όταν χαλαρώνετε. Τέλος, είναι το κατάλληλο έπιπλο για να ακουμπάτε και να ξεκουράζετε τα πόδια σας. 

Τραπεζάκια σαλονιού
© Unsplash

Καλής ποιότητας σεντόνια
Για τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Sherry Schmidt, οτιδήποτε σχετίζεται με τον ύπνο πρέπει να είναι στην καλύτερη ποιότητα. Τόσο από το στρώμα που θα επιλέξετε, μέχρι τα σεντόνια και τις κουβέρτες. Προτιμήστε να ξοδέψετε μερικά χρήματα παραπάνω για να βρείτε τα σωστά υλικά, ώστε να απολαύσετε τον ύπνο που σας αξίζει. Κανείς δεν θέλει να ξυπνάει ιδρωμένος το καλοκαίρι εξαιτίας συνθετικών σεντονιών. Όσον αφορά στα χρώματα και τα μοτίβα, επιλέξτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο γούστο σας, αλλά αν το δωμάτιο έχει ήδη αρκετά διακοσμητικά, προτιμήστε κάτι σε μονόχρωμα δίχως πολλά σχεδία για να υπάρξει ισορροπία. 

Σεντόνια
© Unsplash

Φρέσκα λουλούδια 
Είτε άνοιξη είτε χειμώνας, τα λουλούδια αξίζουν μια θέση στο σπίτι, χαρίζοντας χρώμα και μυρωδιές. Η βόλτα μέχρι το ανθοπωλείο είναι από μόνη της αρκετή για να αλλάξει τη διάθεσή μας, ενώ το να αγοράσουμε τα αγαπημένα μας γλαστράκια και μπουκέτα είναι ένα μικρό δώρο για τον εαυτό μας. Ο σχεδιαστής εσωτερικών χωρών, Schmidt, προτείνει να διαφορετικές συνθέσεις λουλουδιών, ενσωματώνοντας πολλά χρώματα, υφές και ύψη, για μια πιο ζωηρή νότα στον χώρο. 

Λουλούδια
© Unsplash / Sara Ciungan

Πίνακες
Φέρτε την τέχνη στο σπίτι, αγοράζοντας πίνακες ή ζωγραφίζοντας τα δικά σας έργα, και βρείτε τον κατάλληλο τοίχο. Αυτές οι μικρές προσθήκες θα δώσουν αμέσως ζωή στον χώρο και αναδείξουν το προσωπικό σας γούστο. Πίνακες υπάρχουν σε όλα τα πλάτη και μεγέθη, για αυτό σκεφτείτε σε ποιο δωμάτιο θέλετε να τους τοποθετήσετε, ώστε να είναι στις κατάλληλες διαστάσεις. Οι αφίσες είναιεπίσης μια εναλλακτική, συνήθως πιο οικονομική και δίχως να χρειάζεται να τρυπήσετε τον τοίχο. Βγείτε στην αγορά, ανακαλύψτε νέους  δημιουργούς και στηρίξτε την τέχνη. 

Πίνακες
© Unsplash / Sylwia Pietruszka

Γλυπτά
Μια και η κεραμική πλέον έχει γίνει πολύ δημοφιλής, με όλα και περισσότερα εργαστήρια να ανοίγουν στην Αθήνα, ώρα να χρησιμοποιήσετε τα γλυπτά σας ως διακοσμητικά. Δώστε έναν πιο vintage χαρακτήρα στον χώρο, τοποθετώντας γλυπτά σε μικρά τραπεζάκια και στα ράφια της βιβλιοθήκης σας. Ο σχεδιαστής εσωτερικών χωρών, Clendenon, δηλώνει λάτρης των κεραμικών μια και έρχονται σε τόσες διαφορετικές μορφές και προσαρμόζονται σε κάθε σημείο του σπιτιού. Πιάστε πηλό και φτιάξτε από κούπες μέχρι κηροπήγια, όπως ακριβώς τα έχετε φανταστεί.

Γλυπτά
© Unsplash

Home sweet home, το μέρος που θέλουμε να αισθανόμαστε ηρεμία και ασφάλεια, για αυτό και του αξίζει η σωστή διακόσμηση. Έχοντας πλέον τη λίστα με τα απαραίτητα του interior design, είστε έτοιμοι να βρείτε τα αντικείμενα που θα αλλάξουν την εικόνα του σπιτιού σας. Καλές αγορές!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice