Aperitivo at home

Γίνετε η οικοδέσποινα ενός αυθεντικού ιταλικού aperitivo διοργανώνοντας το με απλά βήματα στο σπίτι

Αν και θα ήταν διαφορετικό να το απολαμβάνατε στο 10 Corso Como ή σε κάποιο άλλο αγαπημένο aperitivo bar στο Μιλάνο ή τη Ρώμη ακολουθώντας πιστά τη συνήθεια των Ιταλών να πίνουν τα κοκτέιλ νωρίς το απόγευμα, μπορείτε να οργανώσετε ένα υπέροχο κάλεσμα aperitivo για φίλους στο σπίτι!

Τα πιο δημοφιλή aperitivo cocktails των Ιταλών είναι το Aperol Spritz, το Νegroni και το Αmericano με τα δύο τελευταία να έχουν τη βάση το iconic Campari.

Να σημειώσουμε ότι τα happiest hours των Ιταλών για aperitivo είναι μεταξύ 6 με 9 το απόγευμα. Η ιδανική ώρα και η πιο διαδεδομένη είναι στις 7 όπου τα bars στήνουν ένα μπουφέ γεμάτο από ιταλό-μεσογειακές λιχουδιές. Μικρά κομμάτια από διάφορες πίτσες, κροστίνι και μπρουσκέτες είναι μερικά από τα απαραίτητα συνοδευτικά!

Εσείς, για να εμπλουτίσετε το aperitivo menu σας μπορείτε να προσθέσετε σε μεγάλες ξύλινες πιατέλες αλλαντικά όπως πικάντικα σαλάμια με πιπέρι ή χωρίς, μορταδέλα με φιστίκια, ιταλικό προσούτο και μοναδικά τυριά, με πιο δημοφιλή τη παρμεζάνα, το προβολόνε και τη μοτσαρέλα γαρνιρισμένη με φρέσκα φύλλα βασιλικού. Aκόμη, μπορείτε να ετοιμάσετε gratinée πιπεριές, ψητές μελιτζάνες και fried πατατούλες. Από σαλάτες προτιμήστε κουσκούς με φρέσκια ντομάτα και μαϊντανό ή βραστές άγριες αγκινάρες με μία λεμονάτη σως. Το μενού αναλόγως με τον αριθμό των καλεσμένων σας μπορεί να διανθιστεί με ένα ριζότο Milanese!

image

Για τα aperitivo θα χρειαστείτε:

Aperol Spritz

- 3 μέρη Prosecco

- 2 μέρη Aperol

- 1 μέρος σόδα

3-4 παγάκια και μία φέτα πορτοκάλι.

(Βρείτε επίσης τη συνταγή και στο πίσω μέρος του μπουκαλιού.)

Negroni

-1 μέρος Campari

-1 μέρος βερμούντ

-1 μέρος gin

3-4 παγάκια.

Americano

-1 μέρος Campari

-1 μέρος Vermount

-1 μέρος σόδα

3-4 παγάκια

Καλή σας απόλαυση ή αλλιώς evviva!!

Instgram @elforell

Blog: http://elforelegantlife.blogspot.gr/

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice