Madeline Stuart, το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Down

Η 18χρονη Αυστραλή που αμφισβητεί τα πρότυπα ομορφιάς

Η Madeline Stuart είναι ένα 18άχρονο μοντέλο με σύνδρομο Down που προκαλεί τον παροπιδικό ορισμό της κοινωνίας για την ομορφιά.

Η Madeline ζει στο Brisbane της Αυστραλίας και η ίδια γράφει στη σελίδα της στο facebook ότι πιστεύει πως «το μόντελινγκ θα βοηθήσει στο να αλλαχθεί η οπτική της κοινωνίας για τους ανθρώπους με σύνδρομο Down».

image

«Η έκθεση θα βοηθήσει στην αποδοχή» εξηγεί η ίδια.

Σύμφωνα με το WPVI-TV, η Madeline πάλευε με το βάρος της όταν ήταν μικρότερη. Όμως, χάρη στην υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική έχασε 20 κιλά. Τώρα χορεύει, κολυμπάει, κάνει γυμναστική και cheerleading.

image

Η μητέρα της, Rosanne Stuart, λέει ότι ελπίζει η κόρη της να εμπνεύσει κι άλλα άτομα με σύνδρομο Down να κάνουν εξίσου θετικές επιλογές τρόπου ζωής. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά με σύνδρομο Down είναι πιο επιρρεπή στην παχυσαρκία.

«Οι άνθρωποι με σύνδρομο Down μπορούν να κάνουν οτιδήποτε. Απλά το κάνουν με το δικό τους ρυθμό. Δώστε τους μία ευκαιρία και θα αναταμειφθείτε πέρα από κάθε προσδοκία. Νομίζω πως είναι ώρα ο κόσμος να καταλάβει ότι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down μπορούν να είναι και σέξι και όμορφοι και θα έπρεπε να γιορτάζουν» λέει η κ.Stuart.

image

Η Madeline αυτή τη στιγμή ψάχνει για ατζέντη. Στο μεταξύ κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές στο ίντερνετ. Η σελίδα της στο facebook μετράει ήδη 150.000 θαυμαστές ως τώρα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και ευλογημένη. Πολύ χαρούμενη που όλοι μοιράζονται την αγάπη» έγραψε η Madeline στο facebook τη Δευτέρα καθώς η ιστορία της έγινε viral.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice