Let’s surf the color wave

«Βουτήξτε στην Εβδομάδα Μόδας με τη Benetton και απολαύστε τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, à la piscine»

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

H United Colors of Benetton, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Jean-Charles de Castelbajac, ανοίγει την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

H United Colors of Benetton, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Jean-Charles de Castelbajac, ανοίγει την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Το Color Wave είναι το δεύτερο σόου μόδας που πραγματοποιεί η ιστορική μάρκα με έδρα το Τρεβίζο. Η United Colors of Benetton, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Jean-Charles de Castelbajac, μας παρουσίασε ένα σόου μόδας για την ερχόμενη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 εμπνευσμένο εξολοκλήρου από τη θάλασσα. Το σόου πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πισίνα Piscina Cozzi, ένα κομψοτέχνημα της αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ’30, το ιδανικό σκηνικό για το μήνυμα που θέλει να περάσει ο γάλλος σχεδιαστής: «Βουτήξτε στην εβδομάδα μόδας με τη Benetton και απολαύστε τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, à la piscine».

Η θάλασσα, το νερό και η ιστιοπλοΐα αποτελούν βασικά θέματα του στυλ της United Colors of Benetton, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ερμηνεύονται ως ένα ταξίδι στα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά λιμάνια της Μεσογείου, από το Σεν Τροπέ μέχρι την Ύδρα. Μια παλέτα με παστέλ αποχρώσεις, όπως ροζ, λιλά και γαλάζιο –τα «παστέλ του Bajac», όπως τις αποκαλεί ο JCDC– αποτελούν το μοτίβο για τη δημιουργία μια γκαρνταρόμπας με ιδιαίτερα ενδύματα. Μια κομψή marinière, ένα υπέροχο πουλόβερ, ένα μοντέρνο, δυναμικό look για τις ώρες της δουλειάς, ένα mix ‘n’ match αντρικό κοστούμι με απαράμιλλο στυλ είναι τα κομμάτια-κλειδιά για τη Benetton και προσφέρονται σε όλους τους κοσμοπολίτες κάθε ηλικίας και φύλου. 

H United Colors of Benetton, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Jean-Charles de Castelbajac, ανοίγει την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Εκτός από τις διάσημες και ιστορικές πλέον αποχρώσεις της εταιρείας, στη νέα συλλογή συναντάμε κάθε πιθανή απόχρωση του μπλε –από το ναυτικό μπλε μέχρι το μπλε του κοβαλτίου, και τα ξεθωριασμένα μπλε που δημιουργήθηκαν με ορυκτές βαφές– που αποτίνει φόρο τιμής στο denim, το οποίο αποτελεί ακόμα ένα κλασσικό και ταυτόχρονα μοντέρνο στυλ της United Colors of Benetton.

Τα απαραίτητα κομμάτια της νέας σεζόν είναι τα άσπρα πουλόβερ και τα μάξι T-shirts με εκτυπώσεις από στιγμιότυπα των διαφημιστικών εκστρατειών του Oliviero Toscani. «Ήθελα να δημιουργήσω μία έκθεση εν κινήσει, να δείξω ακόμα και στο πιο νεανικό κοινό την επαναστατική φύση της δουλειάς του Oliviero, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς του εμπορικού σήματος της Benetton», εξηγεί ο JCDC.

H United Colors of Benetton, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Jean-Charles de Castelbajac, ανοίγει την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Ο Ποπάϋ κάνει επίσης την εμφάνισή του στη συλλογή, που με τη γνωστή του δύναμη, εμφανίζεται ως «πράσινος» πρεσβευτής για την προστασία των ωκεανών. Η εικόνα του εμφανίζεται σε T-shirts, φορέματα και πουλόβερ με ποικίλες εκτυπώσεις: η βιωσιμότητα αποτελεί πολύ σημαντικό ζήτημα για τη Benetton, τα ερευνητικά εργαστήρια της οποίας έχουν αναπτύξει φυσικές, μη τοξικές βαφές και καινοτόμα προϊόντα κατασκευασμένα από οικολογικά υλικά, όπως παλτό από χαρτί και ανακυκλωμένες ίνες.

Σε έναν κόσμο που οι τάσεις έχουν μικρή διάρκεια ζωής, η UCB προσφέρει ένα μοναδικό όραμα: τη μόδα που είναι σχεδιασμένη για όλους. Ρίξτε άγκυρα σε ένα λιμάνι υγείας και ομορφιάς, βουτήξτε σε έναν κόσμο δυναμισμού και πάθους, βρείτε ένα ασφαλές λιμάνι στο στυλ: ας βουτήξουμε όλοι στον Color Wave κόσμο της Benetton πριν αρχίσει το φθινόπωρο και το μαύρισμα αρχίσει να ξεθωριάζει!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice