Η πρώτη συλλογή της Yamamay που ενσωματώνει βισκόζη από γάλα
Η πρώτη συλλογή της Yamamay που ενσωματώνει βισκόζη από γάλα
LOOK News

Η πρώτη συλλογή της Yamamay που ενσωματώνει βισκόζη από γάλα

Τα κομμάτια της συλλογής έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα όλη την οικογένεια

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Η πρώτη συλλογή της Yamamay σε συνεργασία με την ACBC ενσωματώνει βισκόζη από γάλα για εξαιρετικά άνετο και αναπνεύσιμο τελικό αποτελέσμα.

Η Yamamay εγκαινιάζει το νέο έτος, με ακόμη ένα project επικεντρωμένο στη βιωσιμότητα. Με μία capsule συλλογή εσωρούχων από βισκόζη προερχόμενη από γάλα, ξεκινά συνεργασία με την ACBC, το ιταλικό brand που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την παραγωγή βιώσιμων προϊόντων.

Οι τόνοι αποβλήτων από γάλα που δημιουργούνται σε καθημερινή βάση, κατά την παραγωγή γάλακτος, είναι ακατάλληλοι για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Μπορούν όμως με το σωστό καθαρισμό να υποβληθούν σε συγκεκριμένη επεξεργασία ώστε να γίνουν ίνες, κατάλληλες για χρήση ύφανσης βισκόζης.

Χρησιμοποιώντας αυτό το ειδικά επεξεργασμένο ύφασμα από βαμβάκι και γάλα, η ACBC και η Yamamay δημιούργησαν μια capsule συλλογή εσωρούχων που χάρη στις ιδιότητες των συγκεκριμένων ινών αποδίδουν ιδιαίτερα απαλή, φρέσκια και μεταξένια αίσθηση. Επιπλέον, το ύφασμα διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες αναπνοής και απομάκρυνσης της υγρασίας, καθώς και ιδιαίτερα υψηλή απόδοση στην εφαρμογή και την άνεση.

Τα κομμάτια της συλλογής έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα όλη την οικογένεια και διαθέτουν μια ξεχωριστή σπορτίφ γοητεία, χάρη στον σχεδιασμό και τις ελαστικές λεπτομέρειες διακοσμημένες με γράμματα:

  • Γυναίκες: top, briefs και ασορτί bralette και knickers
  • Κορίτσια: bralette και shorts set
  • Άνδρες: T-shirt και boxer briefs
  • Αγόρια: T-shirt και boxer briefs

Τα γυναικεία και κοριτσίστικα σχέδια διατίθενται σε παραλλαγή του silk colour, ενώ τα ανδρικά και αγορίστικα διατίθενται σε αποχρώσεις του τζιν .

Προκειμένου να συνεχιστεί η ευαισθητοποίηση σε τέτοια ζητήματα, η Yamamay επίλεξε ως κύριo πρόσωπο του έργου τη Fedez, ήδη πρέσβειρα της μάρκας στα κοινωνικά μέσα, από την προηγούμενη άνοιξη.

«Εδώ και αρκετά χρόνια, η Yamamay προσπαθεί να δημιουργήσει νέα συγκεκριμένα έργα, με στόχο τη μείωση και την αντιστάθμιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων και των συσκευασιών της εταιρείας. Ωστόσο,  αυτή η συλλογή αποτελεί ένα τεράστιο άλμα στην πορεία της μάρκας προς τη βιωσιμότητα καθώς σχεδιάστηκε με γνώμονα την ανακύκλωση και αναβάθμιση των πρώτων υλών.  Στην πραγματικότητα, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς τα απόβλητα – προερχόμενα από τον τομέα παραγωγής τροφίμων- μπορούν να μετασχηματιστούν και να αποτελέσουν ένα χρήσιμο πόρο σε έναν διαφορετικό τομέα. Επίσης, αυτή η συλλογή εστιάζεται στον οικολογικό σχεδιασμό, δηλαδή έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το προϊόν στο τέλος της ζωής του και γι’ αυτό το λόγο, προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε τη χρήση εξαρτημάτων και, όπου ήταν απαραίτητο, επιλέξαμε εύκολα αποσυναρμολογούμενα».

Barbara Cimmino, CSR Director of Yamamay

«Η ACBC είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που ξεκίνησε αυτή τη συνεργασία με τη Yamamay, μια μάρκα που δεσμεύεται για τη βιωσιμότητα. Η αρχή της κυκλικότητας και η επέκταση του κύκλου ζωής του υλικού είναι βασικά σημεία για εμάς και για όλες τις συνεργασίες που επιλαμβανόμαστε. Η χρήση βισκόζης, προερχόμενη από γάλα μας έδωσε την ευκαιρία να μελετήσουμε ένα νέο και καινοτόμο υλικό, επιτρέποντάς μας να χρησιμοποιήσουμε τέτοια εργαλεία μεταποίησης ώστε να δημιουργήσουμε μια συλλογή εσωρούχων που είναι πραγματικά μοναδική».

#ACBCFORYAMAMAY

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice