Carpisa και Jeremy Scott δημιουργούν μια μοναδική capsule συλλογή
Carpisa και Jeremy Scott δημιουργούν μια μοναδική capsule συλλογή
LOOK News

Carpisa και Jeremy Scott δημιουργούν μια μοναδική capsule συλλογή

Μια συλλογή από τοn διάσημο Αμερικανό σχεδιαστή για τον εορτασμό των 20 χρόνων CARPISA.

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Η Carpisa λανσάρει μια unisex capsule συλλογή από τσάντες, από-σκευές και αξεσουάρ με την υπογραφή του Αμερικανού σχεδιαστή Jeremy Scott.

Η Carpisa προσθέτει ακόμη μια νέα ειδική συνεργασία στη λίστα της και, για να γιορτάσει την 20η επέτειό της, λανσάρει μια unisex capsule συλλογή από τσάντες, αποσκευές και αξεσουάρ με την υπογραφή του Αμερικανού σχεδιαστή Jeremy Scott, διάσημο για το μοναδικό και αδιαμφισβήτητο στυλ του, καθώς και για την ποπ ψυχή του.

Prints που απεικονίζουν αγάλματα εμπνευσμένα από τον κλασικισμό και ερμηνευμένα με μοντέρνο ύφος αλλά και στυλιζαρισμένα αεροπλάνα - που δημιουργήθηκαν από τον Scott ειδικά για την Carpisa - χαρακτηρίζουν τα αξεσουάρ ολόκληρης της συλλογής σε μια έκρηξη ζωηρών σχημάτων και χρωμάτων που μεταδίδουν ευθυμία. Πρόκειται για μια επιδέξια ισορροπία ανάμεσα στην ποπ κουλτούρα και τα χαρακτηριστικά του κιτς, που ήταν πάντα το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του μοναδικού στυλ που έκανε τον Jeremy Scott έναν από τους πιο δημοφιλείς σχεδιαστές στον κόσμο.

Η συλλογή αποτελείται από τσάντες πολλών χρήσεων όπως, shopping bags, cross-bodies, backpacks και weekend bags καθώς και πορτοφόλια, necessaires και  card-holders,  όλα
από ανακυκλωμένο υλικό RPET (εφέ νάιλον) με επίστρωση και τύπωμα παντού σε μαύρο φόντο για την στάμπα του αγάλματος και σε θαλασσί φόντο για το αεροπλάνο. Η μόνη εξαίρεση είναι το Pop Airplane Luggage σετ 3 τεμαχίων, μια νέα ερμηνεία του εμβληματικού μοντέλου GoTech®, από την ταξιδιωτική συλλογή της Carpisa, το οποίο είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό, ενώ αποτελείται από ένα μείγμα υλικών, εκ των οποίων το 70% είναι ανακυκλωμένο. Τέλος, η συλλογή περιλαμβάνει και τη μοναδική τσάντα Pop Icon σε σχήμα zeppelin, μια επανερμηνεία της εμβληματικής τσάντας Blimp που δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Jeremy το 2003. Είναι επίσης κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο υλικό με επένδυση 100% RPET και διατίθεται σε χρωματικές παραλλαγές του ασημί και του gunmetal.
Προκειμένου να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη Capsule Collection σχεδιάστηκε με αφορμή την 20ή επέτειο της Carpisa, το JS-Carp-20 αναγράφεται σε ένα από τα φτερά του zeppelin, καθιστώντας το έτσι συλλεκτικό «αντικείμενο».

Ακόμη, δύο μπρελόκ από καουτσούκ σε δύο εικονικά σχήματα - το αεροπλάνο και το άγαλμα. Σε όλους τους ιμάντες ώμου και τα αξεσουάρ, αναγράφεται το λογότυπο που δημιουργήθηκε ειδικά για τη capsule συλλογή και φέρει το όνομα του σχεδιαστή.

Βέβαια, ο Jeremy Scott δεν είναι μόνο ο σχεδιαστής αυτής της συλλογής, αλλά και ο πρεσβευτής της, μιας και πρωταγωνιστεί στα διαφημιστικά υλικά των καταστημάτων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του brand από τις 2 Μαρτίου.

Carpisa και Jeremy Scott δημιουργούν μια μοναδική capsule συλλογή
Carpisa και Jeremy Scott δημιουργούν μια μοναδική capsule συλλογή

«Ζητήσαμε από τον Jeremy να δημιουργήσει μια capsule συλλογή για την Carpisa γιατί πιστεύουμε ότι το γεμάτο χρώμα στυλ του, και το εντελώς “outside the box” σκεπτικό του, θα ήταν τέλειο για τους πελάτες μας που αναζητούν λαμπερά και μοντέρνα προϊόντα σε προσιτή τιμή. Ο Jeremy κατάφερε να κάνει ακριβώς αυτό: έκανε τη δημοκρατική ταυτότητα της Carpisa όχημα για να μεταφέρει ένα μήνυμα μόδας. Προέκυψε μια ευέλικτη, εγκάρσια και εμβληματική συλλογή που θα αρέσει σε όλους»: Gianluigi Cimmino, Διευθύνων Σύμβουλος των Yamamay και Carpisa.

«Για μένα, η δημιουργικότητα είναι το σημαντικότερο όλων. Δεν είναι απλώς ο τρόπος μου
να βρίσκω την ευτυχία, αλλά το μέσο για να μοιραστώ τη δουλειά μου, να εμπνέω και να κάνω τους άλλους ευτυχισμένους. Διασκέδασα πολύ σχεδιάζοντας αυτήν τη συλλογή, μιας και τα ταξίδια είναι από μόνα τους μια πολύ δημιουργική διάσταση: Προσπάθησα να μεταφέρω τις προσδοκίες και το όραμα όσων ταξιδεύουν, στα στοιχεία που συνθέτουν την capsule συλλογή. Αυτή η συλλογή σχεδιάστηκε για όλους, γιατί σκέφτηκα ότι πολλοί θα ήθελαν να ταξιδέψουν με πρακτικά αξεσουάρ που είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικά και φτιαγμένα με βιώσιμα υλικά»: Jeremy Scott, Designer

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice