Νικητές Prix de Beauté 2023: Aνδρικό Άρωμα

Ποιοι οι νικητές στην Ενότητα Επιλεκτικής Διανομής - κατηγορία Ανδρικό Άρωμα

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Prix de Beauté 2023: Ποιοι οι νικητές στην Ενότητα Επιλεκτικής Διανομής -  κατηγορία Ανδρικό Άρωμα. 

Στα φετινά βραβεία ομορφιάς Prix de Beauté 2023 εκτός από εκλεκτά γυναικεία αρώματα αναδείχθηκαν και σαγηνευτικά ανδρικά, γι’ αυτό σειρά στην Ενότητα Επιλεκτικής Διανομής παίρνουν οι Νικητές που διακρίθηκαν στην κατηγορία Ανδρικό Άρωμα. Τα Βραβεία απονεμήθηκαν στις 21 Νοεμβρίου σε λαμπερή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία αναδεικνύοντας τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς της χρονιάς.

ysl_nikhtes_prix_de_beaute_2023_beautemag_12_23-875x1024

Χρυσό βραβείο: Yves Saint Laurent, MYSLF Eau de Parfum

Μακριά από αρωματικά κλισέ και κοινωνικά στερεότυπα, το MYSLF Eau de Parfum από τον Yves Saint Laurent καλεί τους άνδρες να αγκαλιάσουν αυτό που αληθινά είναι.

Για τους διάσημους αρωματοποιούς του MYSLF, Daniela Andrier, Christophe Raynaud και Antoine Maisondieu, ένα αρρενωπό άρωμα δεν χρειάζεται να είναι κραυγαλέα ανδρικό ούτε να μιλάει με πολυφορεμένα κλισέ. Διότι, γιατί κάποιος φοράει άρωμα; Για τον εαυτό του! Για να εκφράσει αυτό που είναι σε όλες τις πτυχές του. Να ελκύει τους άλλους με την αυθεντικότητά του, αφήνοντας ένα ίχνος που είναι ναι μεν αισθητό, αλλά σαγηνευτικά διακριτικό. Το αποτέλεσμα είναι η σύνθεση του MYSLF. Ένα αρμονικό, θαυμάσια ισορροπημένο άρωμα, που διανθίζει τους ξυλώδεις τόνους με νότες λουλουδιών. Μάλιστα είναι το πρώτο ανδρικό ξυλώδες φλοράλ άρωμα του οίκου YSL Beauty. Αρωματικές νότες σοφά επιλεγμένες, αγκαλιάζουν όλες τις πτυχές της σύγχρονης αρρενωπότητας. Καταλαμβάνουν το πιο ευρύ οσφρητικό φάσμα μεταξύ του αισθησιακού άνθους πορτοκαλιάς από την Τυνησία, του άγουρου περγαμόντου, του πατσουλί, της λεβάντας, του φασκόμηλου, του γερανιού και του ambrofix™.

Reduce Our Impact

Όλα τα παραπάνω σε ευθυγράμμιση με το το πρόγραμμα Reduce Our Impact του οίκου YSL Beauty. Το οποίο επικεντρώνεται στη μείωση του αντίκτυπου της μάρκας στους φυσικούς πόρους. Έτσι, τα γυάλινα μπουκάλια του νέου MYSLF, σχεδιασμένα σαν τοτέμ από τη Suzanne Dalton, είναι 100% επαναγεμιζόμενα σε όλα τα μεγέθη και φέρουν την ένδειξη “refillable” στην εξωτερική συσκευασία – μειώνοντας έτσι τα υλικά συσκευασίας. Σύμφωνα με τον Yves Saint Laurent, η σημαντικότερη συνάντηση που είχε ποτέ στη ζωή του ήταν με τον ίδιο του τον εαυτό. Έτσι, το MYSLF με την περίφημη υπογραφή του υμνεί τη συνάντηση κάθε άνδρα με τον πιο γνήσιο και ανεπιτήδευτο εαυτό του. Ταυτόχρονα αποτελεί σαφή δήλωση της νέας γενιάς, που καλείται να ορίσει ξανά την έννοια του άνδρα, μακριά από τοξικά στερεότυπα.

tom_ford_nikhtes_prix_de_beaute_2023_beautemag_12_23

Aργυρό βραβείο: Tom Ford, Noir Extreme

Το Noir Extreme μπαίνει σε ένα ακόμα πιο ισχυρό και σκοτεινό parfum mix για να εκφράσει σε δραματικές διαστάσεις τις αντιφάσεις ενός άνδρα με άποψη.

O χαρισματικός Tom Ford αρέσκεται να παίζει πάντα με τα άκρα. Να προκαλεί διαφόρων ειδών αντιδράσεις που πάντα καταλήγουν σε ένα κοινό που τον ακολουθεί φανατικά σε ό,τι δημιουργεί. Έτσι και στα αρώματα, η φιλοσοφία του μένει το ίδιο προκλητική, στιβαρή και με σαφή άπογεί. Έτσι και στα αρώματα, η φιλοσοφία του μένει το ίδιο προκλητική. Στιβαρή και με σαφή άποψη πάνω στις πρώτες και το τελικό αποτέλεσμα. Το Noir Extreme που πρωτολανσαρίστηκε το 2015 απευθυνόταν στον άνδρα που τολμά να πάει την προσωπικότητά του ένα βήμα παραπέρα. Να διαφοροποιηθεί από το πλήθος τότε που η ομοιομορφία και το fitting in ήταν ακόμα στο ζενίθ τους.

Ακόμα πιο ισχυρή αρωματική σύνθεση

Φέτος, ο διάδοχός του στην αρωματική σειρά, Noir Extreme Parfum, πάει τα δεδομένα της εποχής ακόμα πιο μπροστά. Προσκαλεί εκείνους που είναι ήδη στον δρόμο της διαφοροποίησης να εξευγενίσουν ακόμα περισσότερο το στιλ τους και την προσωπική τους έκφραση. Χωρίς να φοβούνται τις αντιφάσεις του ίδιου τους του χαρακτήρα.Έτσι, το πικάντικο και ζωηρό άρωμα ενώ διατηρεί τις νότες εσπεριδοειδών του αρχικού αρώματος North African Neroli Essence και Italian Mandarin, γίνεται ακόμα πιο ισχυρό με υψηλότερη συγκέντρωση κάρδαμου. Επιπλέον εμπλουτίζεται με τη ζεστή αίσθηση του Shimoga ginger, των tonka beans και των ξύλων guaiac.

Παράλληλα, σαφράν και μοσχοκάρυδο συνοδεύονται από μία φλοράλ καρδιά από Bulgarian Rose Orpur® και rose absolute σε μίξη με άνθη πορτοκαλιάς και γιασεμιού. Τέλος, ο εθιστικός χαρακτήρας του Indian kulfi accord στη σύνθεση αποκαλύπτει ένα σαγηνευτικό αρωματικό αντίκτυπο με αναζωογονητική αίσθηση. Γειώνεται από βανίλια Gousse Bourbon Delight, νότες δέρματος και μία ακολουθία πολυτελών suede. Το άρωμα προσφέρεται σε λείο μπουκάλι μεταλλικού χρυσού χρώματος, με μαύρο λογότυπο και ασορτί καπάκι.

hermes_nikhtes_prix_de_beaute_2023_beautemag_12_23

Χάλκινο βραβείο: Hermès, H24

Το νέο έντονα πράσινο άρωμα του οίκου Hermès, H24, μας προσκαλεί στα βάθη ενός καταπράσινου δάσους υπό την καθοδήγηση της αρωματοποιού Christine Nagel.

Aρωματικό, ξυλώδες και φυσικό, το νέο άρωμα από τον οίκο Hermès μας συντονίζει με την πράσινη δύναμη ενός κατάφυτου δάσους. Αυτή η αρωματική δημιουργία μας οδηγεί εκεί όπου τα βρύα συναντούν τους νεαρούς βλαστούς που μόλις φύτρωσαν. Εκεί όπου οι βαθιές ρίζες συνυπάρχουν με τα τρυφερά μπουμπούκια. Κι εκεί όπου ο άνθρωπος συναντά τον εαυτό του σε μία ήρεμη στιγμή για να αφουγκραστεί προσεκτικά τον κόσμο γύρω του.

Μία ξεκάθαρα βοτανική σύνθεση που ενορχήστρωσε η αρωματοποιός του οίκου, Christine Nagel, για να απεικονίσει αρωματικά το δασώδες τοπίο μέσα από έντονες νότες φασκόμηλου σε μίξη με μεταλλικές νότες από σκλαρένιο, βρύα δρυός, νάρκισσο και ροδόξυλο Βραζιλίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα άρωμα που αναδίδει τη ζωτικότητα της βλάστησης και την ένταση των βοτάνων. Με μια πυκνή υφή που θυμίζει τη σκιά των μαγευτικών δέντρων.

Refillable μπουκάλι σχεδιασμένο από τον Philippe Mouquet

Το μπουκάλι του νέου άρωματος Η24 είναι από ανακυκλωμένο γυαλί που ξαναγεμίζει. Σχεδιασμένο από τον Philippe Mouquet, το αεροδυναμικό μπουκάλι είναι λακαρισμένο σε πράσινη απόχρωση για να θυμίζει τον χαρακτήρα του αρώματος. Το κουτί είναι σε έντονο γκρι διακοσμημένο με μια λεπτή έντονη πράσινη γραμμή. Ταυτόχρονα, το χαρτί που το περιτυλίγει δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, ενώ η συσκευασία του είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένες ίνες. Το όνομά του μοιάζει με κωδικό που καλούμαστε να ερμηνεύσουμε. Το Η στα γαλλικά συμβολίζει τον Hermès, τον άνθρωπο (homme) και τις ώρες (heures). Το 24 συμβολίζει τον χρόνο με τις 24 ώρες της ημέρας. Αλλά και τη σύνδεση με τον οίκο, ο οποίος βρίσκεται στον αριθμό 24 της οδού Faubourg Saint-Honoré στο Παρίσι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice