Γιατί θα ζήσουμε άλλη μία εξαφάνιση της Μελάνια Τραμπ
© Alon Skuy/Getty Images
LOOK News

Πού είναι η Μελάνια Τραμπ; Τέρμα πια τα αμήχανα... χεράκια

Κατά πώς φαίνεται θα περάσουμε άλλο ένα αγωνιώδες έτος αναζητώντας την (πρώην) Πρώτη Κυρία

114739-643733.jpg
Τάνια Δελή |

Ο λόγος για τον οποίο η Μελάνια Τραμπ αυτή τη φορά -και αν κερδίσει τις εκλογές ο σύζυγός της- θα μείνει στη σκιά

Τη Μελάνια Τραμπ αναζητά το Forbes και ρωτάει πού να είναι, αλλά απάντηση δεν παίρνει. Στην Ατλάντα, λίγο πριν από το ντιμπέιτ, ο Τραμπ έφτασε μόνος του, ενισχύοντας τον γρίφο για το πού μπορεί να βρίσκεται η σύζυγός του, η οποία φαίνεται να απουσιάζει επιδεικτικά από την προεκλογική του εκστρατεία. Ή μήπως όχι;

Για τους πολιτικούς αναλυτές, αυτή η «απουσία» της Μελάνια ίσως να είναι και η τελευταία, καθώς ο Τραμπ πέτυχε τον στόχο του –να βγει «νικητής» των εντυπώσεων από το ντιμπέιτ με τον καθημαγμένο Τζο Μπάιντεν- και τώρα πια δεν κινδυνεύει να πέσουν οι προβολείς σε κάτι άλλο εκτός από το πραγματικό ζητούμενό του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο Forbes πηγές αμερικανικών think tanks ήταν και λίγο εσκεμμένη αυτή η απουσία της πρώην Πρώτης Κυρίας από τη δημόσια σφαίρα. Στην παρούσα φάση κανείς δεν ήθελε συζητήσεις και παραλειπόμενα από στιλιστικές επιλογές, ατοπήματα και κυρίως κανείς δεν ήθελε άλλα... αμήχανα χεράκια μεταξύ του ζευγαριού. Άλλωστε κανείς δεν ξεχνά ότι Ντόναλντ και Μελάνια έχουν ένα θέμα με το να πιαστούν από το χέρι σαν άνθρωποι, χωρίς να πυροδοτηθούν χιλιάδες κουτσομπολιά για τη σχέση τους.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να μην το ήθελε το επιτελείο του Τραμπ ούτε και οι χορηγοί που στηρίζουν την προεκλογική του εκστρατεία. Άλλωστε, η Μελάνια Τραμπ αποσύρθηκε –πολύ βολικά κατά κάποιους από τον Ιανουάριο του 2020, μετά την ήττα του συζύγου της στις εκλογές και τα έκτροπα από υποστηρικτές του στο Καπιτώλιο.

Ομοίως, η Μελάνια έμεινε μακριά και από τις δικαστικές περιπέτειες του συζύγου της και για τα ποινικά αδικήματα που τον έφεραν στο χείλος του γκρεμού: δεν παρέστη στη δίκη, δεν έκανε καμία δήλωση, δεν απάντησε σε κανένα από τα ευγενή αιτήματα έστω και για lifestyle συνεντεύξεις και φωτογραφίσεις, κάτι στο οποίο έκανε δεύτερη καριέρα η Μισέλ Ομπάμα, όταν ολοκληρώθηκε η θητεία του Μπαράκ Ομπάμα.

Όχι πια άλλες άβολες στιγμές ανάμεσα στη Μελάνια Τραμπ και τον σύζυγό της

Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο Έρικ και η Τίφανι Τραμπ τους τελευταίους δύο μήνες έχουν βγει μπροστά, η Μελάνια παραμένει η «κυρία στη σκιά» και κατά τους αναλυτές, αν η Αμερική κληθεί να αντέξει μία δεύτερη προεδρεία Τραμπ, θα παραμείνει εκεί για το καλό (της εικόνας) του συζύγου της.

Η συγγραφέας Kate Anderon Brower, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στα προφίλ Πρώτων Κυριών και στα μυστικά του Λευκού Οίκου ανά εκάστοτε Πρόεδρο, μιλώντας στο Axios εκτίμησε ότι η Μελάνια «θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τον σύζυγό της και από την κοινωνική και πολιτική σκηνή της Ουάσινγκτον», ενώ η ενώ η Mary Jordan, συγγραφέας ενός βιβλίου για τη Μελάνια, δήλωσε στο ίδιο Μέσο ότι η παρατεταμένη απουσία της την κάνει «να ξεχωρίζει στην ιστορία από οποιαδήποτε άλλη Πρώτη Κυρία».

Αν και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, τον Φεβρουάριο, υποστήριξε ότι η Μελάνια θα είναι «αρκετά» παρούσα στην προεκλογική εκστρατεία του, η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις της έχουν περιοριστεί σε έναν ισχνό έρανο τον Απρίλιο με τον Τραμπ και στην αποφοίτηση του γιου της Μπάρον από το λύκειο τον Μάιο.

Μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της Μελάνια έγινε στα τέλη του περασμένου έτους σε μια τελετή πολιτογράφησης στην Ουάσινγκτον και στην κηδεία της πρώην Πρώτης Κυρίας Ρόζαλιν Κάρτερ τον περασμένο Νοέμβριο, μια τελετή στην οποία βρέθηκε δίπλα στον Μπάιντεν και τους πρώην προέδρους Τζίμι Κάρτερ και Μπιλ Κλίντον, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ και οι συνάδελφοί του πρώην πρόεδροι Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα δεν παρέστησαν στην κηδεία.

Η Μελάνια -και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν- στάθηκαν δίπλα στους συζύγους τους στην έναρξη και των δύο προεδρικών συζητήσεων για το 2020, ενώ η Μελάνια παρακολούθησε δύο προεδρικές συζητήσεις κατά τον προεκλογικό κύκλο του 2016, μαζί με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Με στοιχεία από Forbes, Axios

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice