Το 2018 «Θα συναντήσεις έναν ψηλό μελαχρινό άνδρα»

Οι Glamαζόνες μετά τις κραιπάλες στα υπερπολυτελή χιονοδρομικά, γυμνάζονται, τρώνε με έξυπνο κουτάλι, διαβάζουν και ζουν

Η στήλη ξεκουράστηκε για λίγο τις ημέρες των γιορτών και επανακάμπτει με το πρώτο Glamazon του 2018. Το «ξεκουράστηκε» είναι σχετικό, διότι νοερώς βρέθηκε πρώτη ξαπλώστρα χιόνι στην Courchevel για να ακούσει τον Αντώνη, αν και ταλαιπωρήθηκε υπερβολικά με τη χιονοθύελλα. Τρεις ώρες στην άμαξα με τα faux γουναρικά αγκαλιά για να επιστρέψει στο ζεστό σαλέ μετά την όμορφη μελωδική βραδιά για κροίσους. Η στήλη τα έκανε όλα αυτά. Νοερώς έφτασε και πιο κοντά, στα Κελάρια. Δεινές σκιέρ οι Glamαζόνες μια κόκκινη πίστα τη χτυπάνε, έτσι για να πάει καλά ο χρόνος.

Κορίτσια (και όλοι οι άλλοι) ξεχάστε τα όσα δυσάρεστα και πικρά σας πότισε το ’17. Ο καινούριος χρόνος είναι εδώ. Ταξίμετρο που τρέχει σαν τρελό. Τέλος πάντων, μπορείτε να ελπίζετε σε κάτι. Οι αυταπάτες δεν σκότωσαν κανένα. Ας πούμε ότι βάζετε στόχο να Συναντήσετε έναν Ψηλό Μελαχρινό Άνδρα… Πάρτε το σε dvd.  Εύκολα και γρήγορα, χωρίς αναμονή. You will meet a tall dark stranger, ο τίτλος της ταινίας. Και ως στόχος υψηλός και ευγενής.

youwiilmeet.jpg

Στην ετήσια συνάντηση Glamαζόνων αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά δόθηκαν οι όρκοι της νέας χρονιάς. Τα κορίτσια ένωσαν τα κραγιόν τους σαν σπαθιά ιπποτών και κλείνοντας τα μάτια είπε η κάθε μία αυτά που κάθε λαμπερή αμαζόνα πρέπει να τηρήσει μέσα στο 2018.  Άλλη έδωσε τον όρκο του μπότοξ, άλλη της σωστής διατροφής, άλλη του γκόμενου και άλλη της γυμναστικής. Τα έχουμε ξαναπεί. Φέτος γυμνάζεστε. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει. Μην ξαναλέμε για πιλάτες και γιόγκα και τα συναφή. Οι πιο γυμνασμένες μπορούν να κάνουν και cross fit, κάποιες άλλες να κάνουν τζόγκινγκ. Το μενού είναι πλούσιο.

Οι όρκοι γέμισαν άχνη ζάχαρη από τους κουραμπιέδες. Φφφφ… Φύσηξαν κομψά όλες μαζί. Σωστή διατροφή. Όχι υπερβολές με δίαιτες. Η διατροφική ευφυΐα: μια αναγκαιότητα απέναντι στην αφθονία. Γνωρίστε  το «Έξυπνο κουτάλι μου» (εκδ. Κέδρος).  Το υπογράφει ο Δρ. Δημήτριος Σαμαράς, ειδικός παθολόγος, γηρίατρος και κλινικός διατροφολόγος, εξειδικευμένος στην Ελβετία όπου και σταδιοδρομεί. Μαθαίνω να τρώω και αδυνατίζω μια για πάντα, γράφει ο επιστήμονας.

Κι αφού γίναμε όλες κορμάρες και μάθαμε να τρώμε σωστά ήρθε η ώρα της γνώσης. Το 2018 θα είμαστε τα κορίτσια των ανοιχτών οριζόντων. Η Glamazonita, που είναι και βιβλιοφάγος, προτείνει το πρώτο βιβλίο του book club. To «Homo Deus - Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος» (εκδ. Αλεξάνδρεια), του Yuval Noah Harari. Ένα βιβλίο που τα έχει όλα, ή σχεδόν όλα.

Η Glamazonita λέει πώς για τις εφημερίδες Guardian , Evening Standard και TLS είναι το βιβλίο της χρονιάς.  Και ο Χαράρι γράφει για τις ασύμμετρες απειλές (λέει ποιες είναι), τον θάνατο, την αυτογνωσία, την τεχνολογία και την εξουσία. Ο θάνατος είναι τεχνικό πρόβλημα: Η αθανασία είναι στο πρόγραμμα, η ισότητα όχι. Η αυτογνωσία χάνει το νόημα της: Η Google και η Facebook θα μας ξέρουν καλύτερα. Όσο για την εξουσία; Αυτή θα δοθεί στους υπερανθρώπους για να μας μεταχειρίζονται όπως οι άνθρωποι τα ζώα. Όπως γράφει ο Χαράρι «στο Homo Deus εξετάζω τι μπορεί να συμβεί όταν οι παλιοί μύθοι συνδυαστούν με επαναστατικές τεχνολογίες».

«…Δύσκολο να διαβαστεί χωρίς ένα ανατριχιαστικό αίσθημα ιλίγγου» (Guardian). Εμ, για τις Glamαζόνες είναι αυτά τα ανατριχιαστικά και κυρίως τα συναρπαστικά. Όπως ένα σαφάρι στη Ζακούμα, που θα φορεθεί πολύ φέτος.

Ο πιο δυνατός όρκος; Ορκίζομαι στις ξανθές ανταύγειες…

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice