Γυναίκες μιλούν για γυναίκες: 30 ρήσεις γυναικείας ενδυνάμωσης

Από τη Σιμόν ντε Μποβουάρ στη Lady Gaga, από τη Μάργκαρετ Θάτσερ στην Κριστίν Λαγκάρντ και από τη Μάγια Αγγέλου στη Μαλάλα, γυναίκες που ξεχώρισαν προωθούν με λόγο και πράξεις τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: 30 φράσεις επιτυχημένων γυναικών που προωθούν τη γυναικεία ενδυνάμωση.

30 φράσεις που αποθεώνουν τη δύναμη της γυναίκας, που δίνουν συμβουλές και εμπνέουν. Ένας χρηστικός οδηγός ζωής από γυναίκες για γυναίκες.

Σιμόν ντε Μποβουάρ (φιλόσοφος, συγγραφέας, ακριβίστρια): «Δεν γεννιέσαι γυναίκα. Γίνεσαι γυναίκα».

Μισέλ Ομπάμα (δικηγόρος, συγγραφέας): «Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να πετύχουμε ως γυναίκες».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama)

Cher (μουσικός): «Οι γυναίκες είναι οι πραγματικοί αρχιτέκτονες της κοινωνίας». 

Νόρα Έφρον (σεναριογράφος, δημοσιογράφος): «Πάνω από όλα, γίνε η ηρωίδα της ζωής σου, όχι το θύμα».

Μάργκαρετ Θάτσερ (πολιτικός): «Αν θέλεις κάτι να ειπωθεί κάτι, ζήτησέ το από έναν άντρα. Αν θέλεις κάτι να γίνει, ζήτησέ το από μια γυναίκα».

Έλενορ Ρούσβελτ (πολιτικός, διπλωμάτης, ακτιβίστρια): «Γυναίκες που συμπεριφέρονται σωστά σπανιώς γράφουν ιστορία».

Μαλάλα Γιουσαφζάι (ακτιβίστρια, Νομπελίστρια): «Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της φωνής μας όταν μας επιβάλλουν τη σιωπή». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Malala (@malala)

Άντριεν Ριτς (ποιήτρια): «Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει μια γυναίκα για μια άλλη είναι να διευρύνει την αίσθηση των πραγματικών δυνατοτήτων της».

Τζούντι Γκάρλαντ (ηθοποιός): «Να είσαι πάντα μια πρώτης κατηγορίας εκδοχή του εαυτού σου αντί για μια δεύτερης κατηγορίας εκδοχή κάποιου άλλου».

Άιν Ραντ (συγγραφέας): «Το ερώτημα δεν είναι ποιος θα μου επιτρέψει· είναι ποιος θα με σταματήσει».

Madonna (μουσικός, ηθοποιός, περφόρμερ, βασίλισσα της ποπ): «Είμαι σκληρή, φιλόδοξη και ξέρω ακριβώς τι θέλω. Αν αυτό με κάνει σκύλα, ΟΚ».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Εντοζάκι Σάνγκεϊ (συγγραφέας θεατρικών έργων): «Όπου υπάρχει μια γυναίκα, εκεί υπάρχει μαγεία».

Μέγκαν Μαρκλ (ηθοποιός, επιχειρηματίας): «Ακούω πολύ κόσμο, όταν μιλάει για τη χειραφέτηση των κοριτσιών ή των γυναικών, να χρησιμοποιεί τη φράση: “Βοηθούμε τις γυναίκες να βρουν τη φωνή τους”. Διαφωνώ τελείως. Οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη να βρουν τη φωνή τους. Έχουν φωνή. Αυτό που χρειάζονται είναι να τις βοηθήσει κάποιος να τη χρησιμοποιήσουν αλλά και κάποιος να ενθαρρύνει τον κόσμο για να τις ακούσει».

Μάγια Αγγέλου (ποιήτρια, ακριβίστρια): «Είμαι ευγνώμων που είμαι γυναίκα. Πρέπει να έκανα κάτι σπουδαίο σε μιαν άλλη ζωή».

Beyonce (μουσικός): «Πρέπει να αναδιαμορφώσουμε τη δική μας αντίληψη, το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας. Πρέπει να προχωρήσουμε ως γυναίκες και να ηγηθούμε».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Όντρι Λόντρε (συγγραφέας): «Δεν είμαι ελεύθερη όσο κάποια άλλη γυναίκα είναι ανελεύθερη, ακόμα κι αν τα δεσμά της είναι πολύ διαφορετικά από τα δικά μου».

Ρις Γουίδερσπουν (ηθοποιός): «Δεν γνωρίζω καμιά εν ζωή γυναίκα που να μην είναι θαρραλέα».

Μελίντα Γκέιτς (πρώην γενική διευθύντρια της Microsoft): «Μια γυναίκα που αρθρώνει φωνή είναι εξ ορισμού μια δυνατή γυναίκα».

Σερένα Γουίλιαμς (τενίστρια): «Η επιτυχία κάθε γυναίκας θα έπρεπε να αποτελεί έμπνευση για τις υπόλοιπες άλλη. Είμαστε πιο δυνατές όταν επευφημούμε η μία την άλλη».

Κέιτ Χότζες (συγγραφέας): «Πίσω από κάθε σπουδαία γυναίκα κρύβεται μια άλλη σπουδαία γυναίκα». 

Κοκό Σανέλ (σχεδιάστρια μόδας): «Ένα κορίτσι πρέπει να είναι δύο πράγματα: όποιο και ό,τι θέλει». 

Εστέ Λοντέρ (επιχειρηματίας): «Δεν ονειρεύτηκα ποτέ την επιτυχία. Δούλεψα γι’ αυτήν».

Μαντλέν Ολμπράιτ (πολιτικός, διπλωμάτης): «Μου πήρε πολύ καιρό να αναπτύξω μια φωνή. Και τώρα που την έχω, δεν πρόκειται να σιωπήσω».

Αϊρίνα Νταν (συγγραφέας): «Μια γυναίκα χωρίς άντρα είναι σαν ψάρι χωρίς ποδήλατο».

Έμα Γουάτσον (ηθοποιός): «Φεμινισμός είναι να δίνεις στις γυναίκες επιλογές. Φεμινισμός δεν είναι ένα ραβδί για να χτυπάς άλλες γυναίκες».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Watson (@emmawatson)

Μάγια Αγγέλου (ποιήτρια, ακτιβίστρια): «Κάθε φορά που μια γυναίκα υπερασπίζεται τον εαυτό της, υπερασπίζεται όλες τις γυναίκες».

Κάθι Ένγκελμπερτ (επιχειρηματίας, επίτροπος του NBA γυναικών): «Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις γυναίκες είναι η σκέψη ότι δεν μπορούν να τα έχουν όλα».

Lady Gaga (μουσικός, ηθοποιός, περφόρμερ): «Το θέμα δεν είναι πόσες φορές σε απορρίπτουν ή σε ρίχνουν κάτω ή σε χτυπούν· το θέμα είναι πόσες φορές σηκώνεσαι όρθια και είσαι γενναία και συνεχίζεις».

Κριστίν Λαγκάρντ (πολιτικός, δικηγόρος): «Έχουμε ακούσει πολλά για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων· νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα Διαδίκτυο Γυναικών».

Όπρα Γουίνφρεϊ (τηλεοπτική παρουσιάστρια-παραγωγός): «Στη ζωή παίρνεις αυτό που έχεις το θάρρος να ζητήσεις».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice