Intimacy: Φοβάσαι τόσο, όσο επιτρέπεις οι άλλοι να σε φοβίσουν

Το σενάριο της σειράς του Netflix βασίζεται στον αντίκτυπο της δημοσιοποίησης του βίντεο μιας γυναίκας πολιτικού στο Μπιλμπάο

«Intimacy» στο Netflix: Η ιστορία μιας γυναίκας πολιτικού, προσωπικές στιγμές της οποίας βιντεοσκοπούνται παράνομα και γίνονται viral

Η προσβολή της ιδιωτικότητας, ο διασυρμός, η διαπόμπευση και η δύναμη να πετάξει τη ντροπή και να σηκωθεί κοιτώντας κατάματα όλο το σύμπαν που θέλει να την καταβροχθίσει. Αυτό είναι το σκοτάδι που έχει απέναντί της η κεντρική ηρωίδα της σειράς Intimacy.

Με σκηνικό το υπέροχο Μπιλμπάο με τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα, το σίριαλ, ισπανικής παραγωγής, που προβάλλεται στο Netflix είναι η ιστορία μιας γυναίκας πολιτικού, της αντιδημάρχου του Μπιλμπάο, η οποία είναι παντρεμένη και μητέρα μιας έφηβης κόρης. Προσωπικές στιγμές της αντιδημάρχου με τον ευκαιριακό εραστή της, κάπου στη νότια Γαλλία, βιντεοσκοπούνται παράνομα και γίνονται viral. Στόχος ο πολιτικός της αφανισμός. 

Η γυναίκα αποφασίζει να μην το βάλει κάτω, παρά το γεγονός ότι ο ούτως ή άλλως συμβατικός γάμος της κλυδωνίζεται και η κόρη της περνάει από χίλια κύματα, εξαιτίας της τρομακτικής και πολυεπίπεδης κρίσης. Η καθημερινότητα και των τριών γίνεται εφιάλτης. Η κόλασή τους είναι οι άλλοι. Ο αντίκτυπος της δημοσιοποίησης του βίντεο όπου κάνει σεξ με έναν νεότερό της άνδρα αντί να την φοβίσει και να την αναγκάσει σε παραίτηση ή απόσυρση, όπως το κόμμα της απαιτεί, την οδηγεί στην απόφαση να παραμείνει με κάθε τίμημα. Και κυρίως με το τίμημα να δώσει τη μάχη της. 

«Ε, και τι έκανα λοιπόν; Τίποτα λιγότερο από συναινετικό σεξ» λέει η Μαλέν Θουμπίρι, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Ιτσιάρ Ιτούνιο Μαρτίνεθ. Οι περισσότεροι τη θυμούνται από τη σειρά La casa de papel, όπου υποδυόταν την ανακρίτρια Ράκελ που ερωτεύεται τον El Profesor.

Intimacy | Date announcement | Netflix

Την ίδια ώρα, σε μια παράλληλη ιστορία, το θύμα μιας παρόμοιας υπόθεσης δημοσιοποίησης προσωπικών στιγμών, μια βιομηχανική εργάτρια, υπό το βάρος της ντροπής και της προδοσίας, καταρρέει και οδηγείται στην αυτοκτονία. 

Το σενάριο ακουμπά σε πολύ ευαίσθητες χορδές που έχουν να κάνουν με τη θέση της γυναίκας, αλλά και κάθε ανθρώπου, που πέφτει θύμα ενός τέτοιου εγκλήματος, σε μια κοινωνία όπου ενδεχομένως ένας άνδρας να έπεφτε πιο μαλακά. Το σενάριο έχει βάθος καθώς δεν περιορίζεται μόνο στο υποτιθέμενο «σκάνδαλο» της αντιδημάρχου, καταπιάνεται και με μια βεντάλια σχέσεων, ενώ ο σύζυγος της αντιδημάρχου τη στηρίζει με τη ζεστασιά ενός φίλου και με τη στοργή ενός συντρόφου σε αυτό τον κυκλώνα.

Η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη πολιτικός, η Θουμπίρι, χαρακτηρίζεται ως «τσούλα», και οι προσπάθειες απαξίωσης και υποτίμησής της άοκνες και εμετικές. Η δολοφονία του εραστή, «αποτυχημένου» γόνου ισχυρής φαμίλιας, και οι έρευνες της αποφασιστικής και επίμονης Inspectora, που προσπαθεί να αποκτήσει παιδί με τη σύντροφό της, θα ρίξουν φως σε σκοτεινά μονοπάτια που συνδέονται με τη διαπλοκή και το χρώμα του άφθονου χρήματος. Η εξιχνίαση ενδεχομένως να φέρει τη λύτρωση και τη δικαίωση. Είναι όμως αρκετό για τη Μαλένπου είναι πλέον δήμαρχος του Μπιλμπάο; Το βλέμμα της στο όγδοο και τελευταίο επεισόδιο του Intimacy δείχνει πως ο δρόμος είναι  ακόμα μακρύς, δύσβατος και ανηφορικός. Το μυστικό βρίσκεται μάλλον σε μια δήλωση της ηρωίδας. Φοβάσαι τόσο, όσο επιτρέπεις οι άλλοι να σε φοβίσουν. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice