Moschino SS23
© Moschino SS23
Opinion

Λαχανί; Καλό χρώμα για θερμοκήπιο

Είναι ενοχλητικό να προσκυνάς οτιδήποτε (ρούχο, αξεσουάρ, πρόσωπο κλπ.) ξέροντας ότι κάποια στιγμή θα σου βγει από τη μύτη.

Tα trends και τι μας τη σπάει στις εκάστοτε μόδες

Οι Μόδες είναι εφήμερες και ευτυχώς αλλάζουν κάθε τόσο, για να μην βγαίνουμε έξω με τις πιτζάμες (που ήταν της μόδας ως χθες). Βέβαια όσο τρέχει μία μόδα, διατηρείς το δικαίωμα ως καταναλωτής και ως άνθρωπος να έχεις τις αντιρρήσεις σου. Ακόμα κι αν όλοι οι υπόλοιποι ανθρώπινοι καταναλωτές τριγύρω σου δείχνουν τρελαμένοι με το Χtrend, εσύ έχεις το δικαίωμα της γρουσουζιάς: μπορεί να μην σου αρέσει κανένας από τους παίκτες των ριάλιτυ, κανένα σιφόν φουστάκι με λουλούδια και κανένα λαχανί γοβάκι με τακούνια-πινέζες. Και δεν πρόκειται να σου αρέσουν ενώ/επειδή τα βλέπεις παντού, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς...

Η κούραση με τα «της Μόδας» σε πιάνει κυρίως:

Με τους σταρ διαφόρων ριάλιτι. Μα δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν; Γιατί μαθαίνεις τα πάντα γι αυτούς, παρακολουθείς καλλιαρντοσύνες και  ακούς γνώμες στις παρέες για το αν ο Α είναι καλύτερος από τον Β; Και οι δύο έχουν τα ίδια χάλια, κοιτάζουν μια κάμερα λοξά όλη μέρα με πείνα στο μάτι. Δεν τους θέλεις. Θα ήθελες οι παρέες να συζητάνε για άλλα θέματα, ή να έβρισκες φρέσκιες παρέες. Άσχετα που οι παρέες λένε τα ίδια για σένα, που έχεις γρουσουζέψει και ψάχνεις αφορμές να στραβώσεις κι άλλο.

Με τα (νέα) τακούνια που είναι πολύ-πολύ μικρά, μυτερά και κοντά σαν να μπήκαν στο πλύσιμο: ούτε ισορροπία κρατάς, ούτε δείχνεις ψηλότερη, ούτε σηκώνεται πέντε πόντους ο πισινός σου, ούτε περπατάς με άνεση σα να φοράς παντόφλες. Από όποια πλευρά κι αν τα κοιτάξεις (τα τακούνια) βγαίνεις χαμένη.

Με τα λουλουδιαστά ρούχα: το flower print φέτος είναι εφάμιλλο του μπαξέ της Πολυάννας ή άλλης ενοχλητικής λουλουδερής, με άνθη και λαχανικά να στολίζουν τα πάντα όλα. Ένα ανθάκι εδώ κι εκεί δεν έβλαψε ποτέ ένα φόρεμα, αλλά χίλια πεντακόσια διαφορετικά λουλουδικά μαζί; Δεν είναι μπούρδα, τελικά; Και δεν σε παχαίνουν, σόρι, σε επεκτείνουν οριζοντίως όταν αράζουν σαν παρδαλές μαρούλες πάνω στον πισινό σου (ο οποίος δεν έχει καν ένα τακούνι της προκοπής ώστε να δείχνει πιο ανεβασμένος;)

Με το λαχανί: Καλό χρώμα για θερμοκήπιο. Κακό χρώμα για τσάντα-παπούτσι-παρεό-πετσέτα-φόρμα-ζακετάκι. Αισθάνεσαι κάμπια. Παίζει να σε φάει καμιά μπεκάτσα.

Με το μεταλλιζέ: είναι ωραίο σε μπικίνι, αν είσαι η Ζιζέλ/καλλονή-από-ριάλιτυ-που-σε-μπερδεύει-ο-κόσμος-με-άλλες-καλλονές-από-διπλανά-ριάλιτυ. Κατά τα άλλα, είναι ωραίο για να τυλίξεις ένα σάντουιτς άμα δεν βρίσκεις αλουμινόχαρτο. Επίσης το μέσο μεταλλιζέ είναι κακός άνθρωπος, προβάλλει τις καμπύλες που εσύ δεν θέλεις να προβάλλεις - κολλάει σε ό,τι περισσεύει οριζοντίως και καθέτως χωρίς να σου δίνει μπόι. Ξανά επίσης, με το μέσο μεταλλιζέ ρούχο, ιδρώνεις. Και το φοράνε όλες. Και ιδρώνετε παρέα.

Mεταλλιζέ φούστα
© Vogue Runway / Instagram

Με τα παντελόνια κάπρι: η καλύτερη συνταγή για να φανεί ο ωραίος πισινός σου σαν τρείς πισινοί αντάμα. Επίσης καλή συνταγή για να δείξουν κοντύτερα τα πόδια σου. Το οποίο δεν είναι πρόβλημα αν τα πόδια σου ξεκινάνε εκεί που είναι τα αυτιά σου, αλλά αν τα πόδια σου ξεκινάνε εκεί που βρίσκονται οι τρείς πισινοί, δεν χρειάζεσαι κάπρι(α).

Παντελόνια κάπρι
© Max Mara / Instagram

Με όποιον άντρα σταρ «μετράει» αυτή την εποχή. Επειδή όποιον σταρ βλέπεις να ποζάρει στα σόσιαλ, στην τηλεόραση και στα περιοδικά συ-νέ-χει-α, φτάνεις στο σημείο να μην θέλεις πια να τον κρεβατώσεις αλλά να τον βάλεις κάτω και να τον κουρέψεις με την ψιλή για να μάθει.

Με τα τσαντάκια της μόδας: βγαίνουν σε κουλά σχήματα (κρουασάν, τούβλο, χαρτοφύλακας, μαντηλάκι τσέπης, κοτοπουλάκι – λόγω φτερών – γουνάκι, μίνι βαλιτσάκι κλπ.), έχουν το ντιζαβαντάζ ότι (α) τα πληρώνεις με λεφτά, όχι με χαιρετίσματα (β) του χρόνου θα είναι ντεμοντέ, και (γ) δεν χωράνε να μεταφέρουν τίποτε περισσότερο από μισό χαρτομάντιλο. Μα γιατί δεν έρχονται ποτέ στη μόδα οι τσάντες-κουβάδες, που έχεις ήδη; Και γιατί οι τσάντες της μόδας είναι κάθε χρόνο και πιο τσιριποπό;

Αυτά που είναι της μόδας και σου τη σπάνε μπορεί εδώ που τα λέμε σε εσένα ειδικά να μην την σπάνε καθόλου, και να με χαλάνε εμένα ειδικά που είμαι κάπως τα τελευταία εξήντα χρόνια… οπότε, αγνόησέ τα όλα και βουρ να αγοράσεις λαχανί τσαντάκι με λουλούδια, μεταλλιζέ βρακί και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου. Για μία σεζόν τουλάχιστον, σίγουρα θα βγάλει τα έξοδά του, το οτιδήποτε της μόδας αγοράζεις σήμερα…

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice