Αντζελίνα Τζολί - Akala: Τα ντροπιαστικά σχόλια για τον νέο σύντροφό της

«Είναι κοντός, άσχημος, ανύπαρκτος»: Το κοινό δίκασε και η ομορφιά για ακόμα μία φορά θεωρείται το απόλυτο προνόμιο

«Σοβαρολογείς Τζολί; Ξέρω ότι κανείς δεν σε θέλει αυτές τις μέρες, αλλά δεν μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο; Από τον Μπραντ, σε αυτόν;»

Οι φήμες περί ειδυλλίου της Αντζελίνα Τζολί με τον Βρετανό ράπερ Akala όχι απλώς αναθερμάνθηκαν, αλλά φαίνεται να επιβεβαιώνονται και το κοινό δεν εγκρίνει.

Ποιος το ρώτησε, θα ήταν η σωστή απάντηση, αλλά με το που πηγές διέρρευσαν στην αμερικανική Sun, ότι είδαν τη Τζολί να βάζει κρυφά τον 40χρονο μουσικό στη σουίτα του ξενοδοχείου της στο Corinthia στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, οργίασαν τα ντροπιαστικά σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου που φέρεται να είναι πλέον ζευγάρι με την οσκαρική πρωταγωνίστρια. 

Κατά τις ίδιες φήμες, οι δύο τους συνδέονται από τον Μάιο του 2024, όταν ο Akala παρευρέθηκε στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Calabash στη Τζαμάικα μαζί με τις κόρες της Τζολί, Ζαχάρα και Σιλό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σχέση της Αμερικανίδας καλλονής, με κάποιον που δεν είχε την εξωτερική εμφάνιση του πρώην συζύγου της Μπραντ Πιτ θα σχολιαζόταν. Αλλά τόσο μικρόψυχα; Τόσο ντροπιαστικά; Είναι κοντός, άσχημος, μικρόσωμος, ανύπαρκτος γράφουν οι χρήστες των social media, οι ίδιοι χρήστες που δίνουν ρεσιτάλ κάτω από ρεπορτάζ του σάιτ Page Six για τη νέα φημολογούμενη σχέση της Τζολί. Το κοινό δίκασε- και δε διχάστηκε.  

Akala, ο βρετανός ράπερ που είναι σε σχέση με την Ατζελίνα Τζολί © Photo by Karwai Tang/WireImage

Τα σχόλια για τη νέα σχέση της Αντζελίνα Τζολί με τον βρετανό ράπερ Akala

«Έχει ένα τεράστιο κεφάλι με περίεργο σχήμα», «Omg, είναι απαίσιος. Αηδία. Εντελώς αηδιαστικό», «Χριστέ μου...... πήγε από τον BRAD PITT σε αυτό;!; Μιλάμε για πολύ, πολύ κάτω στην πίστα των ραντεβού», «Πρέπει να μας κοροϊδεύεις. Σοβαρολογείς Τζολί; Ξέρω ότι κανείς δεν σε θέλει αυτές τις μέρες, αλλά έλα τώρα δεν μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερο; Από τον Μπραντ, σε αυτόν;», «Όταν ο Μπραντ σας αφήσει, ο δρόμος προς το squalus acanthias είναι σύντομος», «Αλήθεια; Αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει; Με κάνει κάπως ευτυχισμένη που η επιλογή ανδρών στη ζωή μου ξεπερνούσε κατά πολύ τα γούστα της στους άνδρες. Σχεδόν τόσο κακό όσο και το γούστο της στην υιοθεσία. Ένα ποτ πουρί οικογένειας», «Ο πατέρας της Τζον Βόιτ και το είδωλο Μπραντ Πιτ πρέπει να είναι εντελώς αηδιασμένοι από αυτό που έχει γίνει και τις επιλογές της».

Και φυσικά κάπου εδώ έρχονται να κουμπώσουν τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας του ζευγαριού, αυτή τη φορά με αποδέκτη την Τζολί- γυναίκα αφού. «Το μοντέρνο αξεσουάρ μόδας για τις ηλικιωμένες διάσημες γυναίκες», «Έχει αυτά τα γέρικα χέρια – ωχ».

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα σχόλια που γράφτηκαν από τους καλύτερους κριτές όλων, το κοινό των SoMe, τα οποία θα μπορούσαν να συνοψίζονται στο δικό μας λαϊκό σουξέ «Τι της έχεις βρει;» ή στην περίπτωσή μας «Τι του έχεις βρει;». Μάλιστα πολύ κατηγόρησαν την Τζολί για σχέση βιτρίνα, γιατί το μυαλό τους δε μπορούσε να χωρέσει ότι αυτή η πορσελάνινη κούκλα με τα γαλάζια πελώρια μάτια και τα σαρκώδη χείλη, γουστάρει έναν κοντό, μικρόσωμο, άσχημο και αδιάφορο τύπο, όπως είπαν- εννοείται ότι δεν τον γνωρίζουν προσωπικά. Δε γνωρίζουν αν είναι personality plus – το νέο «συγχωροχάρτι», γιατί πρέπει οπωσδήποτε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, αν είναι το τέλειο match για εκείνη ή αν την εξιτάρει το μυαλό του και το ταπεραμέντο του. Φαίνεται πως για ακόμη μία φορά, θεωρούμε την ομορφιά ως αποκλειστικό προσόν που πρέπει να έχει κάποιος για να κάνει date έναν πολύ πολύ όμορφο άνθρωπο.

Η ομορφιά ως αποκλειστικό προσόν στις σχέσεις 

Δεν είναι όμως μόνο ζήτημα που συναντάται στο star system. Πόσες φορές έχουμε βρεθεί σε μία παρέα και έχουμε σχολιάσει ότι αυτός είναι «λίγος» για αυτή ή το αντίστροφο- σχεδόν πάντα αναφερόμενοι στην εμφάνιση; Δεν είναι λίγες και οι φορές που έχεις ακούσει ή έχεις πει «τι ωραίο ζευγάρι, αυτοί!» χωρίς καν να ξέρεις αν υπάρχει συναίσθημα, αν τα πάνε καλά, αν είναι τοξική η σχέση τους κλπ, εστιάζοντας αποκλειστικά και μόνο στην όψη τους και στο πόσο ταιριάζουν εξωτερικά.

Στεκόμαστε στην εικόνα, αδιαφορούμε οριακά για το συναίσθημα του ανθρώπου που είναι και ζει τη σχέση –θυμίζω ότι εμείς είμαστε οι ξέμπαρκοι τρίτοι- και αφήνουμε πίσω την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα. Χωρίς να μας το ζητήσει κανείς γινόμαστε κριτές, θεωρώντας μάλιστα ότι έχουμε πει και καλά λόγια για αυτόν που κάνει την «κατώτερη» επιλογή, γιατί με αυτά μας τα σχόλια τον ανεβάζουμε. «Του αξίζει κάτι καλύτερο!», σκεφτόμαστε. Άρα μήπως έπρεπε να πει και ευχαριστώ που προσπαθούμε να του ανοίξουμε τα μάτια και να τον αφυπνίσουμε για να κυνηγήσει αυτό που του αξίζει;

Και αναρωτιέμαι, τι μας εξάπτει τόσο πολύ όταν βλέπουμε ζευγάρια που ο ένας είναι αντικειμενικά πιο άσχημος από τον άλλον; Βέβαια, μεγάλη κουβέντα και η αντικειμενικότητα στην ομορφιά, αλλά ας το θέσουμε έτσι. Τι μας ενοχλεί αν μια δίμετρη με πόδι 1 μέτρο, τα φτιάξει με έναν κοντό με σπυριά; Ή γιατί νευριάζουμε όταν ένας άκρως γοητευτικός με κοιλιακούς, τα φτιάξει με μία κοπέλα πολύ παχουλή και με γαμψή μύτη; Και οκ, δε μας αρέσει η επιλογή τους. Γιατί όμως σκάμε έτσι, εμείς τα φτιάξαμε με αυτούς; Ή μήπως σκάμε επειδή δεν τα φτιάξαμε εμείς με τους άλλους; Πιθανό.

Η ιστορία της Τζολί με τον Akala, είναι ακόμη μία απόδειξη ότι στεκόμαστε πολύ στο φαίνεσθαι και ζητάμε μάλιστα και τα «ρέστα» από αυτούς που επιλέγουν να μην το κάνουν. Είναι πραγματικά ολόκληρο case study να καταλάβουμε γιατί εμείς οι άνθρωποι νευριάζουμε με πράγματα που δε μας επηρεάζουν.