Οκτώ σημάδια μιας σχέσης που σοβάρεψε

Οκτώ σημάδια μιας σχέσης που σοβάρεψε

Από τα μάτια πιάνεται, στα χείλη κατεβαίνει, κι από τα χείλη στην καρδιά ριζώνει και δεν βγαίνει  
  • A-
  • A+

Ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών, βόλτες και κυνηγητά στα γρασίδια του πάρκου ή αιφνιδιαστικά δώρα. Και άλλοτε καβγάδες για το ποιος θα πλύνει τις στοίβες των πιάτων, ποιος θα πάει πάλι για ψώνια και λοιπές εξωτερικές δουλειές και ποιος θα βάλει ηλεκτρική. Λένε ότι ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Πώς, λοιπόν, θα καταλάβεις αν η σχέση σοβάρεψε ή αν έχει πάρει την κάτω βόλτα; Ψυχολόγοι χρόνια τώρα αναλύουν τα δύο φύλα για να βρουν το μυστικό της πετυχημένης μακροχρόνιας σχέσης. Ο βρετανικός Independent συνοψίζει τα αποφθέγματά τους σε οκτώ σημάδια, αλλά σημειώνει πως δεν αποτελούν την πανάκεια των προβλημάτων μιας σχέσης.

1. Τον/την σκέφτεσαι συχνά όταν δεν είστε μαζί

Το 2007 έγινε έρευνα σε περίπου 300 έγγαμα ζευγάρια, τα οποία απάντησαν σε ένα εκτεταμένο ερωτηματολόγιο για τη σχέση τους και για το πώς ερωτεύτηκαν. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι όσο περισσότερο τον/την σκεφτόταν όταν ήταν μακριά τόσο πιο ερωτευμένοι αισθάνονταν.  

2. Αντιδράς θετικά στα καλά νέα του άλλου

Το σκέτο και ξερό «καλά νέα» δεν φτάνει. Χρειάζεται λίγος ενθουσιασμός όταν εκείνος ή εκείνη μοιράζεται μαζί σου μια ευχάριστη είδηση. Ας πούμε, μια προαγωγή. Πώς θα αντιδρούσε ένας άνδρας στην είδηση της προαγωγής της συντρόφου του; Σύμφωνα με το μπλογκ Psychology Today (Ψυχολογία Σήμερα) θα αντιδρούσε με τους εξής τέσσερις τρόπους: α) ο ενεργός - εποικοδομητικός: «Αγάπη, μπράβο. Το ήξερα πως θα τα καταφέρεις», β)παθητικός-εποικοδομητικός: «Αυτά είναι καλά νέα», γ)ενεργητικός-καταστρεπτικός: «Αυτό σημαίνει ότι θα δουλεύεις παραπάνω; Είσαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις;», δ)παθητικός-καταστρεπτικός: «Αλήθεια; Καλά δεν θα πιστέψεις όμως τι συνέβη σε μένα;»

via GIPHY

3. Περνάτε αρκετές στιγμές χώρια, βγαίνετε με φίλους

Τα ευτυχισμένα και υγιή ζευγάρια δεν είναι συνέχεια μαζί. Ο καθένας χρειάζεται το χώρο του, τον χρόνο του χώρια, τα χόμπι και την παρέα.

4. Παρόμοια αίσθηση του χιούμορ

Ο ψυχολόγος και ιδρυτής του σάιτ γνωριμιών eHarmony, Νιλ Κλαρκ Ουόρεν, υποστηρίζει ότι το χιούμορ είναι το «κοινωνικό λιπαντικό» μιας ερωτικής σχέσης.

Τζολί-Πιτ

5. Μοιράζετε 50-50 τις δουλειές του σπιτιού

Σε δημοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι το 62% των πετυχημένων γάμων βασίζεται στο γεγονός ότι το ζευγάρι μοιράζεται τις δουλειές του σπιτιού. Μάλιστα είναι κάτι που το θεωρούν σημαντικό  γυναίκες και άνδρες εξίσου. 

6. Δοκιμάζετε νέα πράγματα μαζί

7. Η σχέση δεν έχει ακραία σκαμπανεβάσματα

Η ένταση και το πολύ δράμα ξεφουσκώνει το πάθος, λένε οι ειδικοί.

via GIPHY

8. Τα βρίσκετε εύκολα μετά από έναν καβγά

Ψυχολόγοι και σύμβουλοι σχέσεων συμφωνούν ότι αυτό είναι το υπ' αριθμόν ένα χαρακτηριστικό μιας δυνατής και σοβαρής σχέσης.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι αγκαλιά κοιτάζει τα κινητά του
10 καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να στείλεις στον πρώην σου
Back to top